Haberler

Kadınların Yüzü Mis Sabun ile Güldü

Güncelleme:

Balıkesir'in Altınova Belediyesi kadınların yüzünü mis sabun ile güldürdü.

Balıkesir'in Altınova Belediyesi kadınların yüzünü mis sabun ile güldürdü.

Belediye kadınların ekonomiye katkılarını arttırmak, turizme deniz, kum ve güneşin yanında farklı değerler eklemek için ard arda yeni projeler üretmeye devam diyor.

Bir ay önce "Taştan Ekmeğe" projesi ile kadınlara yönelik takı tasarımı ve süs taşı işlemeciliği konusunda Güney Marmara Kalkınma Ajansı'ndan 139 bin lira hibe desteği alan Altınova Belediyesi şimdi de "Mis Sabun" üretimi ile ilgili projeyi hayata geçirdi.

H alk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, eğitmen Zeynep Aslankoşar denetiminde iki ay önce başlatılan kursta Altınovalı kadınlar, pazarlama konusunda önü çok açık olan mis sabunu üretimini öğrenerek göz kamaştıran bir sergi açtılar.

Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, İlçe Milli eğitim Müdürü Erkan Bilen, Ayvalık HEM Nurbin Kolsuz'un katıldığı açılışta konuşan Belediye Başkanı Asım Sürer;

"Bu kursla iki şeyi amaçladık. Birincisi, daha önce çeşitli kurslarla desteklediğimiz kadınlarımız için yeni bir gelir kaynağı oluşturmak ve aile bütçesine katkı yapmalarını sağlamaktı. İkincisi ise; deniz, kum, güneş üçlemesine yeni bir boyut kazandırmak, bu klasik üçlünün dikkat çekecek yenilikler ile desteklenmesini ve beldemizin turizmde bir adım daha öne çıkmasını sağlamak oldu. Klasik bir belediyecilik anlayışında, halka istihdam yaratmak diye bir kavram yok. Ancak biz halkçı belediye anlayışımız ile farkımızı ortaya koymaya çalışıyoruz. Halkın yaşamının her alanında olmak görevimizdir. Göreve geldiğimizden buyana gençlerin özgüvenlerini kazanmaları, takım halinde çalışma ve kendilerini ifade edebilme yeteneklerinin gelişmesi, engellilerin sosyal ve ekonomik yaşama entegrasyonlarının sağlanması, kadınlarımızın ekonomik yaşama adım atmalarını sağlayacak her türlü desteği verdik ve vermeye devam edeceğiz." dedi - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Altınova Marmara Mis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title