Haberler

AK Parti İl Danışma Meclis Toplantısı Gediz'de Yapıldı

Ak Parti Kütahya İl Danışma Meclis Toplantısı Gediz'de yapıldı.

Ak Parti Kütahya İl Danışma Meclis Toplantısı Gediz'de yapıldı. Gediz GDZ Otel'de gerçekleştirilen Ak Parti Kütahya İl Danışma Meclis Toplantısına, Ak Parti Kütahya Milletvekilleri Soner Aksoy ve İdris Bal, İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu ile Ak Parti İl Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu, Demokrasi Hakem Kurulu Üyeleri, İlçe Teşkilat Başkanları, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.

Açılış ve sunumun ardından AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Genel Meclisi Üyesi Halil İbrahim Karahan, Gediz Ak Parti İlçe Başkanı Eflatun Coşar, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu ve Kütahya Milletvekili Soner Aksoy birer konuşma yaptı.

Gediz İlçe Başkanı Eflatun Coşar konuşmasında, "Ak Parti Türkiye'nin dinamiklerini içinde barındıran, çoğulcu, demokrat, sivil ve yüzü halka dönük siyasi aklı temsil eden yegane partidir.

Siyaset milletin gördüğünü görmek, onun gibi düşünmek, onun gibi konuşmak, onun duyduğunu duymaktır. Siyaset millete hizmet etmede bir araçtır. Siyaset iktidarda kalmak, onun nimetlerinden yararlanma makamı değil hizmet etme makamıdır.

Ak Parti ilçe teşkilatı olarak bizlerin değişimin, dönüşümün, yeniliğin, halkın değerlerine bağlı kalarak gelişmenin adresi olmaktan, kalıpları yıkmaktan, ezberleri bozmaktan, siyasete yeni bir itibar kazandırmaktan dolayı başımız diktir" dedi.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu da konuşmasında, ilçenin gelişimine büyük katkıları olan başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm partililere teşekkür ederek, Gediz'in önümüzdeki dönemde daha önemli bir bölge olma özelliğini geliştireceğini ve daha da önemli işler yapabileceklerine inandığını söyledi.

Gediz'in iktidar partisi bir belediye ile yönetilmenin pek çok nimetlerini hanesine kaydetmeyi başardığını belirten Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

Sadece bu yıl itibariyle; 3.etap TOKİ konutları ve ticaret merkezi, 16 derslikli okul ve Fatih Ortaokulu, Anadolu Lisesi yurdunun yapımına başlanmış, Gediz ve çevresini sulu tarıma geçirecek 30 yıllık proje Gediz Göleti tamamlanmıştır.

Bölgemizin en önemli hastanelerinden biri olan Gediz Devlet Hastanesi, 500 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu ve sosyal tesislerinin yapımı devam etmektedir. İlçemizde halen devam eden kamu özel sektör ve belediye yatırımlarının tutarı 80 milyon liranın üzerindedir.

İlimiz Kütahya'nın kalkınmada öncelikli yöre ilan edilmesi ile can bulan Gediz Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) 18'i kurulu 5'i yapım aşamasındaki 23 fabrika ile yüzde 90'ın üzerinde doluluğa ulaşmış, ikinci gelişim bölgesinde kamulaştırma çalışmalarına başlanılmıştır.

İlçemizde 2005 yılında 440 işyerinde 221 kadın 2 bin 562 erkek çalışanımızın sayısı bu gün itibariyle 795 işyerinde 975 kadın 4 bin 657 erkek çalışan olmak üzere 5 bin 632'ye çıkmıştır.

Göç veren değil, göç alan konuma gelen ilçemiz; sanayi, turizm, ulaşım, tarım, sağlık ve eğitim konularında atılım yaparak modern ilçeler arasında daha üst sıralara yükselmiştir. Gediz Belediyesi "Ak belediyecilik" anlayışı ile pek çok önemli projeyi gerçekleştirmiştir.

9 yılda gerçekleşen bütçesini 7 kat artırmış 2.5 milyon TL.'den 16.5 milyon TL.'ye çıkarmış, araç parkının tamamını yenilemiş, kent bilgi sistemi ve elektronik belediye uygulamalarının tamamına kavuşmuş, kurumsallaşma konusunda önemli aşamaları kat etmiş, sosyal belediyecilik ve yoksul ailelere ulaşmakta çağ atlamış ki bu yıl itibariyle bin 821 aileye 338 bin TL.'ye ulaşan sosyal yardım ve proje katkıları sağlanmıştır.

Dere ve kanal ıslahlarının önemli bir kısmını tamamlamış, atıl durumdaki ana yollar düzenlenmiş, her ilçeye nasip olmayan katlı otoparka kavuşmuş, Meslek Yüksekokuluna iki önemli okul yapısı kazandırmış, camilerimizin hemen hepsine ek tesisler kazandırmış, yaptığı kilit parke uygulamaları ile adeta Gediz'den Kütahya'ya yol yapmış ve daha burada saymadığımız uzun bir konuşma metni oluşturacak pek çok belediye uygulaması ile örnek olmayı başarmıştır.

Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Temmuz 2011 tarihinde Gediz'i ziyaret ettiklerinde açılışını yaptıkları 110.6 milyon TL.lik toplu açılışa konu olan yatırımlar toplamının rakamı 10 yılda 439 milyon TL.'ye ulaşmış, Gediz Ak Parti döneminde yılda ortalama 44 milyon TL. yatırım almıştır.

İl merkeziyle 8 ilçemizin doğrudan birbiriyle ulaşımını sağlayan, Eskişehir ve Kütahya illerimizi İzmir Limanı'na bağlayan en kısa yol olan Kütahya-Çavdarhisar-Gediz-Uşak Karayolunun, bölünmüş yol statüsünde yapım ihalesi gerçekleştirilmiştir. Dile kolay 10 yıllık bir mücadele ile yapılan bizi, bölgemizi, 8 ilçemizi de heyecanlandıran bu yolun Kütahya için en az hızlı tren projesi kadar önemli bir ulaşım ağı olduğunu yaşarsak göreceğiz. 8 ilçemiz adına hepinize teşekkür ediyorum. Peki, bu yeterli midir? hayır. Altıntaş havaalanı ve Hisarcık-Gediz yollarının yapımını da inşallah kısa sürede göreceğimizi düşünüyor ve desteklerinizi sözde değil özde desteklerinizi bekliyoruz. Yani şunu söylemek istiyorum bizler birlikte Kütahya'yız bunu hiçbir zaman unutmamalıyız" dedi.

Ak Parti Kütahya Milletvekilleri Soner Aksoy da konuşmasında, Başbakanlık Kamu Düzeni ve Güvenlik Müsteşarlığınca hazırlanan "Sessiz Devrim" adlı kitabı göstererek, "Hakikaten sessiz devrim. Burada 2002 yılından itibaren 2012 yılına kadar Türkiye'nin demokratik değişim ve dönüşümü envanteri var. Bunu mutlaka hepimiz okumamız lazım. Yani ne hale getirmişler de Türkiye'yi, biz demokratik ve özgürlükler adına, değişim adına neler yapmışız. Ne kadar çok şey yapmışız. Yani bu kitabı bende okuduğum zaman, tekrar tekrar okumak istedim.

Sayın Başbakanımızın yapmak istediği, kişilerin kendilerini ifade edebilmeleri, kendilerini şekillendirebilmeleri, yeniden kimlik kazanmalarıdır. Yoksa 1923 yılından ta 1950 yılına kadar hatta 28 Şubatlara kadar gelen hükümetlerin yapmış olduğu gibi bir toplum mühendisliğini soyunmak değildir. Toplum mühendisliğine soyunmak demek, insanların kılığından, kıyafetinden, yiyeceğinden, içeceğinden, davranışından, kültüründen, adetlerinden, örflerinden, her şeyine müdahale etmek demektir."

Konuşmaların ardından İl Danışma Meclis Toplantısına geçildi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title