Haberler

Afrika'ya Giden Doktorlardan Fotoğraf Sergisi

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) Sağlık Komitesi üyesi doktorlar fotoğraf sergisi açtı.

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) Sağlık Komitesi üyesi doktorlar fotoğraf sergisi açtı. Sergide Afrika ülkelerine gönüllü olarak giden doktorların bu ülkelerde çektikleri fotoğraflar yer aldı.

Çorlu'da yer alan bir alışveriş merkezinde vatandaşların ziyaretine açılan serginin açılış kurdelesini, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, sergide fotoğrafları yer alan TAGİD Sağlık Komitesi üyesi doktorlardan Hakan Sunal ve TAGİD Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Er kesti.

TAGİD Sağlık Komitesi üyesi doktorların son 3 yılda gittikleri Somali, Sudan ve Etiyopya'da çektikleri fotoğraflardan oluşan sergide toplam 312 fotoğraf yer aldığını kaydeden Hakan Sunal, "Yaralara Merhem Olmak İçin El Ele Verdik adını taşıyan sergimizde toplam 312 fotoğraf sergileniyor. Fotoğraflar arasında gönüllü olarak bu ülkelere giden doktorlarımızın yaptıkları sağlık taramaları, ameliyatlar ve bölge halkının yaşamlarından kareler yer alıyor" dedi.

Sergiyi gezenlere tek tek eşlik ederek fotoğraflar hakkında bilgiler veren Sunal, "Somali'de küçük yaşlarda tedavi edilebilecek birçok rahatsızlık, gereken tedavi zamanında yapılamadığı için insanları zor durumda bırakmış. Ülkenin sağlık koşulları son derece kötü durumda. Üç yıl öncesine göre bazı iyileşmeler var ama yeterli değil. Üç yılda ülkenin birçok farklı yerine gidip yüzlerce ameliyat yaptık. Bazen günde 15 - 20 ameliyat yaptığımız oldu. Anestezi ile ameliyat yapılması gereken birçok hastaya müdahale edemedik. Oralardaki imkansızlıkları buradaki vatandaşlarımıza göstermek istedik. Bundan dolayı da bu fotoğraf sergisini açtık" dedi.

Etiyopya'ya giden TAGİD Sağlık Komitesi Başkanı Dr. Muhammed Ali Eke ise imkansızlıkların bu ülkede de olduğunu belirterek, "Sağlık bakımından çok geri kalmış bir ülke. Çadırlarda imkansızlıklar içerisinde sağlık taramaları yaptık. Buna rağmen birçok insan rahatsızlıklarından kurtuldu. Onların yüzlerinin gülmesi bizleri mutlu etti" diye konuştu.

"Yaralara Merhem Olmak İçin El Ele Verdik" adıyla açılan sergiye vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Serginin açılışını gerçekleştiren CHP Tekirdağ Milletvekili Emre köprülü, tüm fotoğrafları inceledi. Fotoğrafları tek tek inceleyen vatandaşlara, 'bu fotoğrafların karşısında pasta yenmez' düşüncesiyle ekmek, zeytin ve su ikram edildi.

(M.C.)

05.06.2012 17: 52: 14

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği Emre Köprülü Tekirdağ Afrika Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title