Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yıl dönümü, Malatya'nın ilçelerinde törenlerle kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Malatya'nın Battalgazi, Arapgir, Darende ve Arguvan ilçelerinde törenlerle kutlandı.

Battalgazi Cumhuriyet Meydanı'nda törende, öğrenciler, şiir okudu, halk oyunları gösterisi sundu.

Kaymakam Asalet Karabulut, yaptığı konuşmada, cumhuriyetin ilanıyla Türkiye'nin dünya devletleri içinde modern bir yapıya kavuştuğunu söyledi.

Battalgazi Anadolu Lisesi öğrencileri oratoryo sundu.

Törene Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Ahmet Eren, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İlçe Emniyet Müdürü Cenk Elbe ve vatandaşlar katıldı.

Arapgir

Arapgir Hükümet Meydanı'ndaki kutlamalarda, saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı söylendi.

Kaymakam Ercan Turan, cumhuriyetin önemine işaret etti.

75. Yıl İMKB Yatılı Bölge Okulu Türkçe Öğretmeni Mehmet Koçyiğit, cumhuriyetin Türk milletine verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu söyledi.

Öğrencilerin halk oyunları gösterisi sunduğu törene, Garnizon Komutanı Üsteğmen Özgür Gümüşay ve Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu da katıldı.

- Darende

Darende Kaymakam Bünyamin Kuş, makamında tebrikleri kabul etti.

Daha sonra ilçe stadındaki törende Bünyamin Kuş, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hacı Güneşli ve Belediye Başkanı İsa Özkan, halkın bayramını kutladı.

Burada konuşan Bünyamin Kuş, cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümünün büyük bir gurur ve sevinçle kutlandığını söyledi.

Kutlamalara öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Arguvan

Arguvan'da ise Nazım Hikmet Meydanı'ndaki tören, saygı duruşu yapılmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Zafer Oktay, yaptığı konuşmada, cumhuriyetin ilanının 90. yılını kutlamanın mutluluk, coşku ve heyecanı içinde olduklarını belirterek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin geçen 90 yılda büyük atılımlar gerçekleştirerek uygar dünyanın güçlü devletleri arasında yerini aldığını söyledi.

Daha sonra öğrenciler şiir okudu.

Törene İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Özcan Durmaz, İlçe Emniyet Amiri Doğukan Özer, Belediye Başkan Vekili Ali Eber Aslantürk, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Aladağ, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. - Malatya

Kaynak: AA / Yerel

Arapgir 29 Ekim Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title