Haberler

18 Mart Şehitleri Anma Günü Törenle Kutlandı

Kastamonu Valiliği tarafından Çanakkale Zaferi'nin 97.yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Kastamonu'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kastamonu Valiliği tarafından Çanakkale Zaferi'nin 97. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Kastamonu'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kastamonu Valiliği önünde Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı'na çelenk sunulması ve saygı duruşuyla başlayan tören Olukbaşı mevkiinde devam etti. Olukbaşı mevkiinde toplanan gurup Şehitler Anıtına kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşe Kastamonu Vali Vekili Atilla Kantay, Kastamonu Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Tevfik Anzerlioğlu, askeri ve mülki erkan, kamu kurum ve kuruluşlarının, siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile gaziler ve şehit aileleri katıldı. Şehitler Anıtı önünde de düzenlenen töreninin ardından şehitlik ziyaret edildi. Şehit ailelerinin da katıldığı ziyarette, askerler tarafından saygı atışı yapıldı. Şehitlerin ruhuna Diyanet İşleri görevlisi tarafından Kur'an-ı Kerim okutuldu. Saygı atışının ardından Vali Vekili Atila Kantay, Şeref Defterini imzaladı.

Şehit mezarlarının başında duaların okunması sırasında da duygulu anlar yaşandı. Şehit yakınları şehit mezarların başında gözyaşlarını tutamadı. Şehit mezarlarını çocuklarda ziyaret ederek, çiçekler bıraktı.

Şehitler Anıtındaki ziyaretlerin ardından Çanakkale Zaferi'nin 97. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü programı Kastamonu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kastamonu Temsilcisi Berat Satıoğlu, bugünün Türk'ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 97. yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatan için canlarını seve seve feda eden şehitlerin Şehitler Günü'nü kutlamak için bulunduklarını söyledi. Tarihin en hüzünlü zaferinin Çanakkale olduğunu belirten Satıoğlu, "Şanlı tarihimizde öyle dönüm noktaları vardır ki, sadece bizim için değil tüm insanlık için ibret verici derslerle doludur. Yokluklar içindeki bir milletin çağın en güçlü devlet ve silahlarına topyekun direnişinin gerçek bir destanıdır. Bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Bu onur, düşmana sadece silahlı mücadelede değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdiren aziz Mehmetçiklerimize aittir" dedi.

Türklerin onurlu ve gururlu insanları olduğuna dikkat çeken Satıoğlu, "Her zaman daima dik durmamız, asla ve asla kendimize acındırmamız, hiç kimsenin önünde eğilmememiz gerekir. Kahramanlar her zaman her şeyin en güzeline layıktır. Ne mutlu biz kahramanlara. Genel Kurmay Harp Dairesinin verdiği resmi rakamlara göre; bu topraklar uğruna Kastamonu'muz ve Kastamonu insanımız Osmanlı ve Cumhuriyet Döneminde en fazla şehit veren iller sıralamasında 3'üncü sıradadır. Kastamonu'muz Osmanlı-Yunan 6, Osmanlı-Rus 31, Trablusgarp 14, 1. Dünya Savaşında 1704 kişi, Balkan Savaşında 151, Çanakkale Savaşı 2425, Görev Şehitleri 17, İç İsyanlar 37, İstiklal Savaşı 759, Kıbrıs 9, Kore 8 olmak üzere vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna bölücü terör örgütüyle verilen mücadelede 122 şehidimizle birlikte toplam 5 bin 283 vatan evladı, söz konusu vatan olduğunda nelerin yapılabileceğini, bu zamana kadar dosta düşmana açık bir biçimde göstermiştir" dedi.

Şehitlerin ölmeleri gereken yerde en ufak bir tereddüt göstermeden gülümseyerek ölüme gittiklerinin altını çizen Satıoğlu, "Onlar ana kucaklarını, baba ocaklarını bizim için feda ederek dönmemecesine uzak diyarlara yol aldılar. Onlar yeni cumhuriyete etten kemikten bedenlerinden yıkılmaz bir temel yaptılar. Kendilerini öldürmeye gelenlere bile kucaklarını açıp, yaralarını sararak dünyaya insanlık dersi verdiler. Çanakkale Savaşı sırasında sergilenen vatanseverlik duygusu, bağımsızlık tutkusu, birlik ve beraberlik ruhu bize daima güç verecek ve yol göstermeye devam edecektir" diye konuştu.

"Geçmişini unutanlar, o geçmişi yeniden yaşamak zorunda kalırlar" diyen Satıoğlu şöyle konuştu:

"Biz ne Çanakkale'yi, ne Milli Mücadele'yi, ne vatan ve millet için canını veren aziz şehitlerimizi, ne de "Ya İstiklal; ya Ölüm" diye haykıran Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü unutmadık. Aziz şehitlerimiz şunu hissetmelidirler ki; temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan topraktan, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Türk Gençliği ve tüm Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak müdafaa ve muhafaza edilecektir."

Daha sonra şehit kızı Esra Aladayı'nın "Ben Şehit Annesiyim" adlı şiiri okuduğu Şehitlek ve Çanakkale ruhunu yansıtan gösteride, şehit aileleri ve diğer katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadı. Programın devamında öğrenciler tarafından çeşitli şiir ve gösteriler yer aldı. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Turhan Topçuoğlu Çanakkale Zaferi Kastamonu Yerel Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Gaddar neden bitiyor? FİNAL YAPIYOR! Gaddar niye final yapıyor? Asgari kurumlar vergisi nedir, ne kadar olacak? Hangi şirketler asgari kurumlar vergisi ödeyecek?
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

title