Haberler

Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Başladı

Yeni eğitim ve öğretim yılının açılışı dolayısıyla Konya ve Aksaray'da tören düzenlendi.

Yeni eğitim ve öğretim yılının açılışı dolayısıyla Konya ve Aksaray'da tören düzenlendi.

Konya'da Meram Ali İhsan Dayıgil İlkokulunda düzenlenen törende, şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, burada yaptığı konuşmada, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılına kavuşmanın heyecan ve sevincini yaşadıklarını söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine de değinen Gürsoy, eğitim öğretim faaliyetlerinin kesinlikle ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti. Gürsoy, eğitim öğretim hizmetlerinin, belirli kişilerin eline bırakılmayacak kadar mühim olduğunu vurgulayarak, "Çocuklara verilecek eğitimin bizzat devlet tarafından verilmesi gerektiğini milletçe görmüş olduk." diye konuştu.

Konya Valisi Yakup Canbolat ise eğitimin, bireyin yaşadığı topluma ve çağa uyum sağlamasını kolaylaştırmak için var olduğunu aktardı.

FETÖ'nün eğitim kurumları üzerinden insanların dini duygularını sömürdüğünü anlatan Canbolat, "İnsanların dini duygularını istismar ederek, okul, dershane, yurt gibi kurumlar açarak, gençlerimizin beyinlerini yıkamaya çalıştılar. Onların hain emellerine, yavrularımızın nasıl alet edilmeye çalışıldığını hepimiz gördük." şeklinde konuştu.

Törende öğrencilerin şiir okumasının ardından halk oyunları gösterisi sunuldu. Ardından okulun 4. sınıf öğrencileri, yeni başlayan öğrencilere çiçek verdi.

Törenin ardından Vali Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Milli Eğitim Müdürü Gürsoy ve beraberindekiler, ilk derste, "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitlerimiz" konulu videoyu öğrencilerle beraber izledi.

Konya'da, yeni eğitim ve öğretim yılında 437 bin öğrencinin ders başı yaptığı öğrenildi.

Aksaray

Aksaray'da da yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle Merkez Piri Mehmet Paşa Ortaokulunda tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Aksaray Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, değişen ve gelişen toplum yapısı içerisinde eğitimde ileri seviyeleri yakalamak mecburiyetinde olduklarını söyledi.

Kartal, düşünen, araştıran, sorgulayan, tartışan, bilimsel düşünmeyi başarabilen, kendine güvenen, hayalleri, idealleri ve hedefleri olan nesilleri yetiştirme azim ve kararlılığında olduklarını vurguladı.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez ise eğitimin bir ülkenin, toplumun kalkınmasında, ileriye gitmesinde en önemli göstergelerden biri olduğunu söyledi.

Eğitimde devlete büyük görevler düştüğünü, bunların içinde en büyüğünün fırsat eşitliğini sağlamak olduğunu ifade eden Pekmez, "Fırsat eşitliği; büyük şehirde de olsa, ilde, köyde de olsa, fakir veya zengin de olsa bütün çocuklarımıza, gençlerimize eğitim fırsatını vermektir. Eğitimi kaliteli hale getirmemiz lazım ama bütün öğrencilerimizi milli değerlerimize, manevi ve ahlaki değerlerine sahip, ülkesini vatanını, toprağını seven gençler olarak yetiştirmemiz hepsinden daha önemli." diye konuştu.

Konuşmaların ardından sınıfları gezerek öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Pekmez ve beraberindeki heyet, Aksaray Belediye Başkanlığı tarafından alınan çantaları öğrencilere hediye etti.

Törene, Vali Pekmez'in yanı sıra İl Jandarma ve Garnizon Komutan Vekili Yarbay İsmail Beşek, Belediye Başkan Vekili Güven Kemerkaya, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Afyonkarahisar

Öte yandan Afyonkarahisar'da da sabahın erken saatlerinde okullarına giden 133 bine yakın öğrenci, yeni eğitim öğretim yılının ilk gün heyecanını yaşadı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, 133 bin öğrencinin 11 bini bu yıl ilk kez eğitime başlayan birinci sınıflardan oluşuyor.

Eğim öğretim yılı, okullarda 15 Temmuz şehitleri için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Öğrenciler daha sonra öğretmenleri eşliğinde sınıflarına alındı.

Kaynak: AA / Güncel

Mukadder Gürsoy Aksaray Meram Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title