Haberler

Yeni Eğitim Öğretim Yılı - Malatya/mardin/

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Okul önü öğrencilerden detaylar Mardin'de Zinciriye İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, konuşma yapması Öğrencilerin protokole çiçek takdim etmeleri Öğrencilerin birbirlerine gül hediye etmeleri İstiklal Marşı'nın okunması Kuran-ı Kerim okunması Şehit Hüseyin Gümüş'ün oğlu Ahmet Gümüş konuşma Şehit Hüseyin Gümüş'ün küçük oğlu Arda Gümüş şiir Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya konuşma Temsili ders zilinin çalması Yeni eğitim öğretim yılının başlaması-MalatyaMalatya'da Özel İdare İlkokulu'ndaki tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Okul önü öğrencilerden detaylar

Mardin'de Zinciriye İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, konuşma yapması

Öğrencilerin protokole çiçek takdim etmeleri

Öğrencilerin birbirlerine gül hediye etmeleri

İstiklal Marşı'nın okunması

Kuran-ı Kerim okunması

Şehit Hüseyin Gümüş'ün oğlu Ahmet Gümüş konuşma

Şehit Hüseyin Gümüş'ün küçük oğlu Arda Gümüş şiir

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya konuşma

Temsili ders zilinin çalması Yeni eğitim öğretim yılının başlaması

-Malatya

Malatya'da Özel İdare İlkokulu'ndaki tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Yardımcısı Miktat Alan, burada yaptığı konuşmada, 2016-2017 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Alan, bilginin çeşitlendiği, kolay ulaşılır hale geldiği, hızla gelişen ve değişen bir dünyada yaşadıklarını belirterek, teknoloji ve iletişimin hızına uyum sağlamak ve olumsuzluklardan uzak kalabilmek için iyi bir eğitim almanın şart olduğuna söyledi.

Okulların hayatın küçük bir kopyası olduğunu dile getiren Alan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sevgili öğretmenler, sizler öğrencilerinizin model aldığı örnek şahsiyetlersiniz. Ahlak temelli bir eğitim binası tesis etmek ve böylelikle geleceğimizi teminat altına almak hususunda en önemli görev sizlere düşmektedir. Karşılaşacağınız sorunları sağduyu ve hoşgörü ile çözüme ulaştırdığınızda, öğrencilerinizi özgüveni tam, hedeflerini bilen kişiler olarak yetiştirdiğinizde milli hedeflerimize emin adımlarla yürüyeceğimizden şüphemiz yoktur."

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı da Malatya'da 2016-2017 eğitim-öğretim yılının 170 bin öğrenci, 6 bin 500 derslik ve 12 bin 500 öğretmenle başlattığını aktardı.

Tatlı, Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya'da da bütün okullarda 15 Temmuz darbe girişimine karşı ülkedeki direnişin işleneceğini anlattı.

Mardin

Mardin'de Zinciriye İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende, öğretmen ve öğrenciler şiirler okudu. Okula yeni başlayan öğrencilere de çiçekler verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, yaptığı konuşmada, ildeki bin 300 okulda, 13 bin öğretmen ve 225 bine yakın öğrencinin sorunsuz şekilde eğitim öğretime başladığını belirtti.

Yaz tatilinde 225 okulun onarıldığını anlatan Sarı, öğrencilerin sağlıklı ve daha güzel ortamda eğitim görmesi için gerekli tedbirlerin alındığını vurguladı.

Darbe girişimiyle Türkiye'nin uçurumun kenarından döndüğünü dile getiren Sarı, şunları kaydetti:

"Bazı hainler, bu ülkeyi işgal etmeye, başkasına peşkeş çekmeye, bu milletin değer verdiği her yeri bombalamaya karar verdiler. Halkımız, tabiri caizse alçaklara göğsünü siper ederek, bu vatanı işgal ettirmedi. Biz onların emanetine sahip çıkacağız. Kahraman vatandaşlarımızın bize emanet ettiği 225 bin öğrencimizi en kıymetli varlığımız olarak kabul edip, onları elinden, dilinden zarar gelmeyen, vatanını, milletini seven, yani adam gibi adam olarak yetiştirme konusunda gece gündüz çalışacağız."

Törene, Vali Vekili Aziz Onur Aydın, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, AK Parti Mardin İl Başkanı Ali Dündar, öğrenci ve velileri katıldı.

Gaziantep'te DAEŞ terör örgütünün hücre evine düzenlenen operasyon sonucu şehit olan Hüseyin Gümüş'ün adının verildiği imam hatip ortaokulunda tören yapıldı.

Törende, İstiklal Marşı'nın ardından 15 Temmuz şehitleri için Kuran-ı Kerim okundu, Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan videolar izlendi, şehidin büyük oğlu Ahmet Gümüş babasını anlattı, küçük oğlu Arda Gümüş de şiir okudu.

Daha sonra şehit astsubay Ömer Halisdemir için yazılan "30 Kuş" şiiri okundu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaralanan İsmet Doğan yaşadıklarını anlattı.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, konuşmasında, iki güzelliği bir arada yaşadıklarını söyledi.

19 Eylül'ün Gaziler Günü olduğunu vurgulayan Yerlikaya, tüm gazileri rahmetle minnetle andığını kaydetti.

Yerlikaya, Gaziantep'te toplam 594 bin öğrencinin ders başı yaptığını kaydederek, "22 bin öğretmenimiz, bin 140 okul müdürümüz göreve başladı. Suriyeli öğrenci oranımız geçen sene yüzde 56 civarındaydı. Bu sene bu oranı daha da artırmak istiyoruz. Buradan okul müdürlerine sesleniyorum. Devletimizin, hükümetimizin eğitim politikasını gerçekleştirecek olan sizlersiniz. Bu başarı bayrağını okullara dikecek olan sizlersiniz." diye konuştu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün geçmiş yıllarda sınav sorularını çaldığına dikkati çeken Yerlikaya, öğretmenlere ve okul müdürlerine çok iş düştüğünü söyledi.

Öğretmenlere seslenen Yerlikaya, doğru, ahlaklı, bütün ilimlerden anlayan, bilimi seven, büyüklerine hürmetli, küçüğünü seven, gözünü, kulağını haramdan, dilini şerden koruyan, Allah'tan korkan nesiller istediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Yerlikaya, protokol üyeleri ve şehit Hüseyin Gümüş'ün küçük oğlu Arda, ilk ders zilini çaldı.

Kaynak: AA / Güncel

Yakup Sarı Gaziantep Malatya Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir?
title