Haberler

Kayalıklardan atlayarak yaşamına son veren Furkan'ın dayısı: İzmir'deki genç kızın intiharından etkilendi

Güncelleme:

Kocaeli'de, kayalıklardan atlayarak intihar eden 18 yaşındaki Furkan Celep, toprağa verildi. Genç yaşta canına kıyan Furkan'ın dayısı, yeğeninin İzmir'deki bir genç kızın intiharından çok etkilendiğini ve yaşamına son vermeden önce kızın sosyal medya hesabına "Son kez buradayım, söz verdiğim gibi" şeklinde mesaj attığını söyledi.

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde, kayalıklardan atlayarak yaşamına son veren Furkan Celep (18), toprağa verildi. Furkan'ın dayısı Orhan C., yeğeninin İzmir'deki bir genç kızın intiharından çok etkilendiğini, yaşamına son vermeden önce genç kızın sosyal medya hesabına mesaj attığını söyledi.

Dün gece saatlerinde, Darıca Piri Reis Mahallesi Yelkenkaya Caddesi üzerindeki falezlerin bulunduğu alanda cansız bedeni görenler polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekiplerinin yaptığı incelemede yaşamını yitiren kişinin Furkan C. olduğu belirlendi. İtfaiye ekipleri de falezlerden inerek Furkan Celep'in cansız bedenini Sahil Güvenlik'e ait bota alınmasını sağladı. Gencin cansız bedeni kıyıya çıkarılırken, olay yerinde incelemede bulunuldu. Araştırma yapan polis ekipleri, bir kargo firmasında çalışan Furkan Celep'in sosyal medya hesabından intihar edeceği yönünde yazılar paylaştığı bilgisine ulaştı. Paylaşımda içki veya uyuşturucu maddenin etkisinde kalmadığını belirten Furkan C., bunalım veya depresyonda olmadığını ifade ederek, bunun günlerce, haftalarca hatta aylarca üzerinde düşündüğü bir konu olduğunu ve sonucunda böyle bir karara vardığını söylediği görüldü. Furkan Celep bir araba, bir ev veya herhangi bir şey uğruna yıllarını harcamak istemediğini, iş hayatının kendisine çok yorucu geldiğini ifade ederek, her şeyi arkada bırakıp gitmenin mantıklı geldiğini, gökyüzünde huzur bulacağını belirtti.

Kayalıklardan atlayarak yaşamına son veren Furkan'ın dayısı: İzmir'deki genç kızın intiharından etkilendi

İNTİHAR EDEN GENÇ KIZIN HESABINA MESAJ ATTI

Furkan Celep'in yaşamına son vermeden önce İzmir'de intihar eden bir genç kızın sosyal medya hesabında şu paylaşımları yaptığı, intihar eden Melisa isimli genç kıza 'Mel' diye hitap ettiği görüldü:

"Son kez buradayım Mel. Aynı söz verdiğim gibi, ölene kadar seni unutmayacaktım sana bol bol yazacaktım sözümü tuttum. Şu an bir uçurumun kenarındayım. Bunlar sana son sözlerim. Kalbim hızlı hızlı çarpıyor. Doğayı, güneşi, denizi son bir defa hissediyorum. Merak etme sakinim ve korkmuyorum. Birazdan ölmüş olurum. Oraya yanına gelmek için sabırsızlanıyorum. Gelince bol bol uzun uzun konuşalım Mel buna ihtiyacım var olur mu?"

TOPRAĞA VERİLDİ

İntihar eden gencin cenazesi Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Gebze'ye getirildi. Gebze Adem Yavuz Mahallesi Elmas Camii'nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazına ailesi ve vatandaşlar katıldı. Gencin cenazesi Adem Yavuz Mezarlığı'nda toprağa verildi. Babası inşaat işçisi olan, 4 kardeşten biri olan Furkan'ın ölümü büyük üzüntü yarattı.

Kayalıklardan atlayarak yaşamına son veren Furkan'ın dayısı: İzmir'deki genç kızın intiharından etkilendi

"İZMİR'DEKİ İNTİHAR OLAYINDAN ÇOK ETKİLENİYOR"

Furkan'ın dayısı Orhan C. yeğeninin sosyal medya kurbanı olduğunu ileri sürerek, "Furkan ailesine ve etrafına çok saygılı bir çocuktu. İçine kapanık sessiz biriydi. Ben yetkililerden şunu istiyorum; bir gençlik var, bu gençlik sosyal medyada yaşıyor. Sosyal medyada ve hepsi intihara meyilli paylaşımlar yapıyor. Devlet yetkililerimizden ricamız bunları eğitsinler. Sosyal medyadaki sahte hesaplar, intihara meyilli paylaşımlar yaparak gençleri intihara yönlendiriyor. Lütfen bizim başımız yandı başkalarının canı yanmasın. Şüphelendiğimiz kimse yok. Furkan çok sessiz sakin" dedi.

Furkan'ın, İzmir'de bir gencin intiharından etkilendiğini belirten Orhan C., "5 Eylül'deki Melisa'nın intihar olayı var ve İzmir'deki bir intihar olayından çok etkileniyor. Etkilenmesi sonucunda oraya her gün mesaj atıyor. Biz bunun farkında değiliz ve bunu çok sayıda çocuklar yapıyor. Furkan'ın intihar notunun altında da birçok çocuk aynı şeyleri yazıyor. Aileler bunları görmüyor, bilemiyorlar. Çocuklar kendilerine sanalda bir dünya kurmuşlar. Çocuklarımıza telefonları ve bilgisayarları veriyoruz ama nasıl bir dünyada yaşadıklarını takip etmiyoruz. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; sosyal medyada çok büyük tehlike var lütfen el atın" diye konuştu.

Orhan C., aile içerisinde hiçbir sıkıntı olmadığını ifade ederek, "Aile içinde hiçbir sıkıntı problem yok. Baba normal işçi profilinde, annesi ev hanımı profili gayet düzgün ve huzurlu bir ortamda büyüdü Furkan. Biz kendi halinde insanlarız. Sosyal medya için bu tip sahte hesaplar için bir şeyler yapılsın" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Sosyal Medya Darıca İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500

Yorumlar (64)

Hadsiz:

Benim bildiğim intihar edenin cenaze namazı kılınmaz. . .

5
36
yanıtYanıtla
İnanç eksikliği:

Ailesi Allahı imanı inancı öğretseydi ve sevgi şefkat gösterseydi çocuğun yaşamında yanında olup yol gösterse Birşey olmazdı aile 1 çocuğunu uçuruma iterse devlet ne yapsın millet ne yapsın sevmeyeceğiniz çocuğu dünyaya getirmeyin ve imanlı olmayı deneyin çocukların için Allah korkusu olsa bunu yapamazlar baksanıza çocuğun o kıza yazdığı mesaja ölmeyi bayılmak falan sanıyor..

10
23
yanıtYanıtla
Ahmet:

Büyük lokma ye büyük söz söyleme

yanıt3
yanıt0
..:

BOŞ YORUM YAPMIŞSIN

yanıt2
yanıt2
gurbet:

bu konuda din görevlilerinin özellikle cami imam ve müezzinlerinin büyük bir ihmalkarlığı olduğunu düşünüyorum Allah katında. gençlerimiz cahil büyüyorlar, din camide ve bahçesinde anlatılmayacak da nerede anlatılacak?namaza yarım saat kala yapılan vaazar yeterli değildir. gençlerin ellerinden tutulmalıdır, yoksa başta cami görevlileri vebal altındadır, benden söylemesi!

yanıt3
yanıt3
MST:

Yav he he! Dinle karnınızı doyurun siz!

yanıt5
yanıt1
GÜMÜŞ:

HE HE ORAYA GİDİNCE UZUN UZUN KONUŞURSUN, YA ANNELER BABALAR ÇOCUKLARINIZA ÖLÜMDEN SONRA HAYAT YOKMUŞ GİBİ YETİŞTİRMEYİN, ALLAH KORKUSU , DİN , İMAN AŞILAYIN, ZATEN DİĞERLERİ KENDİLİĞİNDEN GELİYOR

16
16
yanıtYanıtla
Faruk:

Ulan be mal, ölmüş adamın arkasından salak salak konuşma. Bana bu ülkede ne doğru ne yanlış önce onu anlat. Ne doğru ki. Gençlik ne yapsın. Sürekli yaptıklarını öven bir hükümetten ne beklesin ki. Söz var icraat yok. Geleceğin garantisi yok. Sizin gibi tenekelerde çıkar Allah, din, iman der. Başımızdakiler din iman diyerek bizi sömürdü. Sömürmeye de devam ediyor.

yanıt9
yanıt2
çok teşekkür:

ben bu sitede , lk defa mantıklı çözüm odaklı bir adam gördüm siyasiler bunların sorumulusu sizlersiniz. gençliği mahvettiniz. utanmazlar gibi birbirinize saldıracağınıza adam olun adam . ne utanmaz adamlarsınız sorumluluklarınız . bu arada öğretmenler gençlik sizin eserleriniz hiç mi sorumluluk duymuyorsunuz ancak tatil yapmayı ders ücreti almayı problem ederizinz. müfredat deyip bana hikaye anlatmayın. okullar kapatılsın. kime ne hayrınız var

24
3
yanıtYanıtla
pel:

en iyisini yapmış

2
24
yanıtYanıtla
Tüm 64 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title