Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çorlu'da Kutlandı

Güncelleme:

Çorlu'da düzenlenen törenlerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılı kutlandı. Törende öğrencilere ödülleri verildi ve halk oyunları gösterileri sahnelendi. Törene çeşitli siyasi ve askeri yetkililer, öğrenciler ve halk katıldı.

\t

TRAKYA genelinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet'in 100'üncü yılında düzenlenen törenlerde öğrenciler, askeri birlikler ve sivil toplum örgütleri tören geçişi yaparken, yaşlısından gencine çok sayıda vatandaş da ellerinde Türk bayraklarıyla alanları doldurdu. Edirne'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Vali Yunus Sezer'in, valilik makamında bayram tebriklerini kabulü ile başladı. Garnizon Komutanı Tuğgeneral Berat Acar ve Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın da eşlik ettiği valilikteki programın ardından, Atatürk Bulvarı'ndaki tören alanında kutlamalar devam etti. Vali Sezer, Tuğgeneral Acar ve Belediye Başkanı Gürkan burada halkı selamladı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden programda öğrenciler günün anısına şiirler okudu. Edirne Valisi Yunus Sezer ise buradaki konuşmasında, 29 Ekim tarihinin aziz milletin kalbine derin izleri olan bir sevdanın, cesaretin, onur ve kahramanlığın kutlaması olduğunu belirtti. ŞEHİT BABASI GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Vali Sezer'in konuşmasının ardından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Haftası kapsamında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon alanında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Sezer, Garnizon Komutanı Acar ve Belediye Başkanı Gürkan tarafından verildi. Ödül töreninde Garnizon Komutanı Tuğgeneral Acar öğrencilere ödüllerini, protokolde bulunan Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım'ın babası Nejdet Yıldırım'ı da yanına alarak birlikte verdi. Tuğgeneral'le birlikte ödül veren şehit babası Nejdet Yıldırım, burada gözyaşlarına hakim olamadı.

Edirne'deki törenler, halk oyunları gösterisi ve öğrenciler, askeri birlikler ve sivil toplum örgütlerinin geçişi ile sona erdi.

Edirne'nin Keşan ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliklere, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Akgül, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Hilal Bozdağ, daire amirleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Program, protokolün halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Daha sonra saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okudu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz yaptı. Daha sonra Keşan Belediyesi ve SARDOS işbirliğiyle '100'üncü yılda Cumhuriyetin Yolunda' etkinliği kapsamında Anıtkabir Komutanlığı'ndan alınan ve bisikletlerle 750 kilometre kat edilip Keşan'a getirilen Türk Bayrağı, Kaymakam Yılmaz'a teslim edildi. Etkinlikler kapsamında THK Keşan Şubesi Paramotor Pilotu Yılmaz Özkaya, meydan üzerinde paramotor bayrak uçuşu yaptı. Kutlamalar, geçit töreni ile son buldu.

TEKİRDAĞ'DA ATATÜRK BULVARI'NDA TÖREN

Tekirdağ'da ise Cumhuriyet'in 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında Atatürk Bulvarı üzerinde geçit töreni düzenlendi. Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, tören aracı ile kutlamalara katılan vatandaşlar ve öğrencilerin Cumhuriyet bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan Tekirdağ'daki törende Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan K9 köpekler gösteri sergiledi. Törende komandolar ile Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı motosikletli polis ekipleri de gösteri sundu. Tören öğrenciler, askerler ve araçların geçit töreni ile sona erdi.

ÇORLU'DA VATANDAŞLARA 15 BİN BAYRAK DAĞITILDI

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı, Kaymakam Murat Eren, 5'nci Kolordu ve Garnizon Komutan Tümgeneral Muammer Alper, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş'ın kaymakamlık makamında tebrikleri kabulü ile başladı. Tebriklerin ardından Atatürk Meydanı'ndaki kutlamalara geçildi. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği törende Çorlu belediyesi tarafından vatandaşlara ve esnafa 15 bin Türk bayrağı dağıtıldı. Dereceye giren öğrencilere hediyelerinin takdim edildiği kutlamalar halk oyunları gösterileri ve ardından tören geçişiyle sona erdi.

KIRKLARELİ'DE KUTLAMALAR

Kırklareli'ndeki kutlamaların adres ise Özgürlük ve Demokrasi Meydanı oldu. Kırklareli Valisi Birol Ekici, 55'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Mustafa Cüneyt Arkın ve Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun halkı selamlamasıyla başlayan programda, hafta kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Program, öğrenciler, askeri birlikler ve sivil toplum kuruluşlarının geçişleriyle sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Cumhuriyet Bayramı 29 Ekim Çorlu Eğitim Yaşam Kültür Sanat Güncel Haberler

title