Haberler

Yaş Meyve Sebze Ve Mamulleri İhracatçılarının Gurur Günü

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği 2018 yılında gerçekleştirdiği 831 milyon dolarlık ihracata 441 milyon dolarlık katkı sağlayan 40 üyesini ödüllendirdi.

Ege İhracatçı Birlikleri'nde düzenlenen Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (EYMSİB) 2018 yılı mali genel kurul toplantısı "İhracatın Yıldızları Ödül Töreni"ve rekor katılıma sahne oldu. EYMSİB'in genel kurulunu yapmasıyla birlikte Ege İhracatçı Birlikleri'nde genel kurul maratonu tamamlandı.

En fazla yaş meyve sebze ihracatı kategorisinde 15, en fazla meyve sebze mamulleri ihracatı kategorisinde 15, en fazla ülkeye ihracat yapan firma kategorisinde 7 ve yeni üye olan firmalar arasında en fazla ihracat yapan 3 firma olmak üzere toplamda 40 üye ödül aldı.

Genel kurulda konuşan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, 2018 yılında Birlik tarihinde, bir rekora imza atarak 831 milyon dolar ihracat rakamına ulaştıklarını, 2019 yılı için 1 milyar dolara aşmayı hedeflediklerini söyledi. Uçak, "Ödül alan 40 üyemizin de katılımı gurur vericiydi" dedi.

Göreve geldikten sonra geçen 1 yıllık dönemde yaptıkları icraatları özetleyen Uçak, "Üretici ve ihracatçılarımıza ne kadar yakın olabilirsek o kadar başarılı olabiliriz. Ne kadar ortak akıl ile hareket edersek o kadar verimli oluruz diye yola çıktık. Bu çerçevede, icraatlarımıza Üye İlişkileri Timi'ni hayata geçirerek başladık. Yine üretici ve ihracatçılarımıza yakın olma bilinci ile bölgemizde geniş katılımlı üretici ve ihracatçı toplantıları düzenlemeye başladık. Bu kapsamda Kemalpaşa, Alaşehir, Ödemiş, Selçuk, Ortaca, Seferihisar ve Sultandağı ilçelerimizde toplam 9 adet "Ortak Akıl Toplantısı" düzenledik" diye konuştu.

Yurtdışı tanıtım faaliyetleri kapsamında; Hong Kong, Rusya, Fransa, Çin, Almanya, Dubai ve Japonya'da fuarlara katılım sağlayarak tanıtım ve tadım etkinliklerinde bulunduklarını anlatan Uçak sözlerini şöyle sürdürdü; "Taze kiraz ve üzümde gerçekleştirdiğimiz URGE Projesini, Güney Afrika ve Çin'e iki etkinlik yaparak başarı ile tamamladık. Önümüzdeki dönem hem taze meyve sebze hem de meyve sebze mamulleri sektöründe yeni URGE projeleri başlatmak istiyoruz ve siz değerli üyelerimizin de katılımlarını bekliyoruz."

EYMSİB Başkanı Hayrettin Uçak konuşmasını bir yıl önce söylediği "Ben değil biz olacağız" sözünü tekrarlayarak tamamladı.

27 ülkeye yaş meyve sebze ihracat yapan Uçak Kardeşler Gıda Seracılık Ltd. Şti. firması Yaş meyve sebze kategorisinde en fazla ülkeye ihracat yapan firmalar sıralamasında birinci olurken, meyve sebze mamulleri kategorisinde ise; 46 ülkeye meyve sebze mamulleri ihraç eden Yonca Gıda San. Tic. A.Ş. en fazla ülkeye meyve sebze mamulleri ihraç eden firmalar listesinde ilk sırada yer aldı.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Ödül Töreni'nde önceki dönem EYMSİB Başkanı Rıza Seyyar ile Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak'ın buluşması herkesin takdirini topladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İhracat Ege Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title