Haberler

Yargıtay, Isparta'daki Uçak Kazası Davasındaki Beraat Kararlarını Bozdu

Güncelleme:

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, Isparta'da 2007'de yaşanan ve 57 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasına ilişkin davada, Atlasjet tarafından uçağın kiralandığı Dünyaya Bakış Hava Taşımacılık AŞ ortağı Yavuz Çizmeci, Genel Müdürü Aydın Kızıltan ve Teknik Müdürü İsmail Taşdelen'in 11 yıl 8'er ay, Bakım Müdürü Fikri Zafer Dinçer'in 5 yıl 10 ay hapis cezasının onanmasına karar verdi.

SORUMLU 2 KİŞİNİN BERAAT KARARI BOZULDU

Daire, dönemin Atlasjet Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Tuncay Mustafa Doğaner ile uçuş işletme sorumlusu Mehmet Şerif Erbilgin'in taksirle öldürme suçundan tali kusurlu oldukları gerekçesiyle beraatlerini bozdu.

TEMYİZ İNCELEMESİ TAMAMLANDI

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, Isparta'da 2007 yılında meydana gelen ve 57 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasına ilişkin davanın temyiz incelemesini tamamladı.

Karar duruşmasına, sanıklardan dönemin Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Oktay Erdağı ile sanık avukatları katıldı.

Son sözü sorulan Erdağı ve avukatlar, önceki savunmalarının geçerli olduğunu belirtti. Ardından, karar okundu.

Buna göre, Dünyaya Bakış Hava Taşımacılık AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Gündoğdu, Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Ersoy, eski Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Genel Müdür Yardımcısı Oktay Erdağı ile diğer sanıklar Faruk Çağınlı, Şahin Tufan, Yavuz Yaşar, Sinan Sevinç, Fevzi Yavuz, Necati Küçük, Reşat Atalay, Hilmi Tülemen'in "taksirle öldürme" suçundan beraatlerine ilişkin hükümlerin onanmasına karar verildi.

HAPİS CEZASI KARARLARI ONANDI

"Taksirle öldürme" suçundan,Çizmeci, Kızıltan ve Taşdelen'in 11 yıl 8'er ay, Dinçer'in 5 yıl 10 ay hapis cezası ile "görevi kötüye kullanma" suçundan Arıduru ve Erdağı'ya verilen 1 yıl 8'er ay hapis cezası onandı.

Sanıklardan Doğaner ile Erbilgin'in "taksirle öldürme" suçundan beraatlerine ilişkin hüküm ise bu kişilerin tali kusurlu oldukları gerekçesiyle bozuldu.

Sanık pilot Vedat Örs'e yalan tanıklık suçundan verilen hapis cezasının ise fazla olduğu gerekçesiyle bozulmasına karar verildi.

KAZA 2007'DE YAŞANDI

İstanbul'dan Isparta'ya gelen Atlasjet Havacılık AŞ yolcularını taşıyan Dünyaya Bakış (World Focus) Hava Taşımacılığı AŞ'ye ait yolcu uçağı, 30 Kasım 2007'de Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarındaki Türbetepe mevkisinde düşmüş, kazada 7'si mürettebat 57 kişi hayatını kaybetmişti.

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi, 6 Ocak 2015'te davayı karara bağlamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Oktay Erdağı Yargıtay Isparta Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500

Yorumlar (17)

yorum:

rte ile ilgili haberlerin altına yorum bile açmıyorsunuz sizde biliyorsunuz bizde dikdator

10
15
yanıtYanıtla
metehan:

nasıl bir devlettir ki kendi mühendislerini bir uçağa toplayıp ölüme gönderiyor. bu devlet Türklüğe en büyük düşman olandır.

14
1
yanıtYanıtla
Farklı Bakış:

GÖKHAN''ın yorumunu destekliyorum. Ortada bir uçak kazası var. AMA GÖZDEN KAÇAN KAZADA YAŞAMINI YİTİRENLERİN KİMLİKLERİ. Aynen E. BİTLİS ve ASELSAN MÜHENDİSLERİNİN İNTİHAR OLAYLARI GİBİ GİZEMLİ.

14
0
yanıtYanıtla
Bozkurt Mobil-ANDROID:

uçağın düşüş sebebi biraz meçhul içinde olanlar arastirilsin altından pis kokular cikar

11
2
yanıtYanıtla
ömer:

Bu insanlari kasten öldürdüler bilim adamlari fizikci kaliteli insalardi. Bu ülkede bilim adami olmak zor aptal olacaksin islerine gelir.

10
3
yanıtYanıtla
KOFTİ:

Çoğu CERN de nükleer fizikçi Türk bilim insanlarının dolu olduğu bir uçak.

13
0
yanıtYanıtla
altar:

bu ucağı israil düşürdü bunu anlamamak için salak olmak lazım israilin elinde ucağın kontrolünü ele geçirecek teknoloji var türkiyenin atom beynini yok ettiler

9
3
yanıtYanıtla
BB BB:

BEN CE ONCA MÜHENDİSİ AYNI UÇAĞĞA DOLDURANA DA AYNI CEZA VERİLMELİ

12
0
yanıtYanıtla
(ASİ GENÇ).Mobil-IOS:

TC de hangi kazalı olay aydınlandı da bu aydınlanacak bu iki kişi maşa gerisini hiç kimse sorgulamıyor

9
0
yanıtYanıtla
tarık:

tesadüf olamaz bilim insanları için tezgahlanmış bence ayyuka çıkınca geri çekildi dış güçler

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title