Haberler

Vali Yerlikaya, 57. Alay Komite Üyelerine Kokteyl Verdi

Yerlikaya: "Dünya savaş tarihinde Çanakkale kazanmaya inananların kazandığı bir harp. 57. Alay demek Tekirdağ demek"

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, dünya savaş tarihinde Çanakkale'nin kazanmaya inananların kazandığı bir harp olduğunu belirterek, "57. Alay demek Tekirdağ demek" dedi.

Yerlikaya, 57. Alay Komite üyelerine verdiği kokteylde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Tekirdağ'da kurduğu 57. Alay'ın, Çanakkale Savaşları'nda görevi üstlenmek üzere Tekirdağ Yarkışla'dan yola çıktığını anımsattı.

57. Alay'ın, gözünde ve yüreğinde dönmeyi hiç düşünmeden, büyük bir azimle ve kararlılıkla şehit olmayı göze alarak yola çıktığını ifade eden Yerlikaya, şöyle konuştu:

"Dünya savaş tarihinde Çanakkale kazanmaya inananların kazandığı bir harp. 57. Alay demek Tekirdağ demek. Azmiyle, inancıyla 57. Alay'ın yürüyüşüne katılan tüm yürekleri kutluyorum, sizin bu tarih şuurunu, geçmişe duyduğunuz saygı duruşunuzun tüm dünyaya örnek olmasını diliyorum."

Komite Başkanı Hikmet Selim Yılmaz da, 57. Alay'ın Çanakkale yolcuğuyla ilgili bilgiler vererek, bu yıl dördüncü yürüyüşü gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yılmaz, bundan sonraki yürüyüşü çok daha geniş bir katılımla yapmayı planladıklarını kaydetti.

Kokteylde ayrıca, önümüzdeki yıl kutlanacak olan Çanakkale Savaşlarının 100. yılı dolayısıyla yapılabilecek etkinlikler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. - Tekirdağ

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Selim Yılmaz Çanakkale Tekirdağ Yerel Haberler

title