Haberler

Uzmanlar Marka 2016 Konferansında Buluştu

MARKA 2016 Konferansı, dünyadan çok sayıda marka uzmanını İstanbul'da bir araya getirdi.

MARKA 2016 Konferansı, dünyadan çok sayıda marka uzmanını İstanbul'da bir araya getirdi.

Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, konferanstaki konuşmasında, bugünün dünyasında birçok çelişkinin yaşandığına, toplumlar arasındaki ayrışmalar görüldüğüne ve gittikçe derinleşen uçurumların olduğuna dikkati çekti.

İnsanların varmak istediği hedeflere hızla giderken, dışarıdaki dünyaya bakma cesareti olmadığını dile getiren Boyner, insanların dış dünyaya bakarlarsa kontrolü kaybedebileceklerini düşündüklerini ifade etti.

Boyner, 2008 krizi sonrası küreselleşmenin dünyanın sorunlarına yeterli gelmediğini belirterek, "Eşitsizlik, gelir dağılımında bozukluk var. Teknolojik gelişmeye yetişemeyen bir eğitim sistemi var. Zira artan nüfusu fırsat eşitliği içerisinde eğitemiyoruz. Eğitimin niceliği de niteliği de yeterli olmuyor. Beceri uyumsuzluğu var. Bu nedenle işsizlik artıyor. Tüketim toplumu olduk. Lükse artık erişebiliyoruz ama bunlar olurken çocuk işçilere bir çare bulamadık. Hatta gelişmiş ülkelerin çoğunda çocuk işçilerin ürettiği ürünler kullanılıyor. Hızlı şehirleşmenin yanında çölleşen bir dünyayla, kaybolan canlılarla ve kirlenen çevreyle karşı karşıyayız." diye konuştu.

Terör ve şiddetten dolayı dünyanın her yerinde bir göç gerçeğiyle karşı karşıya kalındığını vurgulayan Boyner, "Liberal demokrasinin ve küreselleşmenin ciddi şekilde erozyona uğradığını görüyoruz. Irkçılık yükseliyor. Sınırlar ortadan kalktıkça kaybolmuş duvarlar tekrar fiziksel olarak inşa edilmeye çalışılıyor." ifadelerini kullandı.

Boyner, şunları kaydetti:

"Bütün bu karmaşanın içinde bize ilham vermesi gerekenler sosyal girişimciler. Sosyal girişimciler toplumsal fayda için çalışıyorlar. Toplumda nelerin yanlış ve eksik olduğunu görüp onlar için çözüm üretmeye çalışıyorlar. Kurdukları işlerde kar onlar için sadece sürdürülebilirlik aracı. Onlar aslında fayda üretmeye çalışıyorlar. Onların büyüme yolu rekabet değil inovasyon. Bir çok sosyal proje yaptık. Bir çok parlak fikri olan insanlarla tanıştık. Boyner mağazalarında 'askıda iyilik' projesini gerçekleştirdik. İhtiyaç sahiplerini hediye paketleri ulaştırdık müşterilerimiz sayesinde. İmkanla fikir bir araya gelince gerçekten önemli bir değişim yaratabiliyorsunuz."

Sosyal fayda yarattığına inandıkları projeler için 'bulusum.biz' internet sitesini faaliyete geçirdiklerini bildiren Boyner, aynı zamanda bu projeleri fonladıklarını belirterek, "Esas amaç projelerin hayata geçmesinin yanı sıra toplumda bu projelere katkı verilmesini sağlamak ve bilinç yaratabilmektir." dedi.

"Yenilik ve inovasyon hayatta kalmak için şart"

Yıldız Holding Türkiye Pazarlama Başkanı Lale Saral Develioğlu da, markalarına yeniliklerle rasyonel faydalar verirken, müşterilerin farklı bir duygusuna dokunarak fayda yaratmayı hedeflediklerini dile getirdi.

İyi fikir bulmanın artık kolay olmadığını vurgulayan Develioğlu, "Artık yenilik ve inovasyon şirketler için bir lüks değil, hayatta kalmak için şart. Bizim sektörümüze baktığımızda dengeli beslenme bir trend. Ev dışında daha fazla vakit geçiriyoruz. Dolayısıyla ev dışı tüketimine uygun bir çok inovasyon gündemle birlikte geliyor. Yeni markaların yanı sıra mevcut markalarının özüne inerek iş yapış şekline de odaklanmalıyız." şeklinde konuştu.

Konferansı organize eden Yürekli Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Yürekli Şengör ise, konferansı 17 yıldır düzenlediklerini ve MARKA 2016'da Amerika, Pakistan, Almanya, İtalya, İngiltere ve Türkiye'den çok sayıda konuşmacının yer aldığını bildirdi.

Konferansı 15 yıldır Yapı Kredi World ana sponsorluğunda gerçekleştirdiklerini aktaran Şengör, MARKA 2016 Konferansıyla katılımcılarına yeni trend, fikir, model ve anlayışlar sunmak olduğunu söyledi.

"Konferans, raflardan alınıp getirilen hazır sunumların değil, özel briefler doğrultusunda geliştirilmiş 15 dakikayı aşmayan eşsiz seansların yer aldığı hızlı, dinamik bir serüven" diyen Şengör, MARKA 2016'nın, 70 sponsorun desteğiyle hazırlandığını dile getirdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Lale Saral Develioğlu Ümit Boyner İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title