Haberler

ÜMRANİYE'DE KARADENİZ RÜZGARI; 5 TON HAMSİ DAĞITILDI

Güncelleme:

Gelenekselleşen 7'nci Hamsi Festivali ile Ümraniye'de Karadeniz rüzgarı esti.

Gelenekselleşen 7'nci Hamsi Festivali ile Ümraniye'de Karadeniz rüzgarı esti. Festivalde, lahana çorbasından hamsiye, kuymaktan mısır ekmeğine Karadeniz'e has yemek kültürü sergilendi. Kemençenin de hakim olduğu etkinlikte,5 ton hamsi dağıtılan vatandaş hamsiye doydu.

Ümraniye halkı bugün, Belediye ile Ümraniye Rizeliler Derneği'nin yaptığı iş birliğiyle Karadeniz kültürüne doydu. Her yıl düzenlenen bu yıl ise 7'ncisi gerçekleştirilen Hamsi Festivaline ilgi yoğun oldu. Sadece Karadenizlilerin değil, Türkiye'nin her yerinden vatandaşın katıldığı festivalde; Karadeniz'e has yöresel ürünler ve köy sobasında özel pişirilen lahana çorbası, mısır ekmeği, mıhlama, fasulye turşusu gibi yemekler de vatandaşla buluştu. Vatandaşa 5 ton hamsinin dağıtıldığı festivalde, ekmek arası hamsi almak isteyenler uzun kuyruk oluşturdu. Yerel sanatçıların da kemençe çaldığı vatandaş hem horona hem hamsiye doydu. Hamsi yeme yarışmasının da yapıldığı etkinliğe memleketi Rize olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da katıldı.

'DÜNYANIN EN GÜZEL ÜLKESİNDEYİZ'

Festivalde konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, öncelikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hemşerilerine olan selamını iletti. Dünyanın en güzel ülkesine sahip olduklarını belirten Yazıcı, 'Türkiye, dünya coğrafyasının merkezindedir. Atalarımız, şehitlerimiz bu güzel yeri bize emanet etti. Bu denli zengin kültürümüzü korumalı ve vatanımıza sahip çıkmalıyız. Bu soğuk günde buraya gelen sizlere de iyi eğlenceler diliyorum' dedi.

'BURADA KARDEŞLİK PEKİŞİYOR'

Hamsinin sadece Karadeniz'in değil, 81 vilayetin balığı olduğunu belirten Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, 'Hamsiyi sevmeyen yoktur. Milli balığımızdır. Bu yüzden bu festivali yapmamak olmazdı. Ayrıca Karadenizimizin tanıtımını yapmaya ihtiyacımız yok. Herkes hamsi deyince bizi konuşur. Ayrıca buraya sadece Karadenizliler değil, başka vatandaşımız da geliyor. Burada kardeşliklerini pekiştiriyorlar. Burada emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum' açıklamasını yaptı.

'DOĞULUYUM AMA KARADENİZ'İ SEVİYORUM'

Festivale eğlenmeye gelen 29 yaşındaki İbrahim Polat, 'Malatyalıyım. Her yıl böyle etkinlikler yapılıyor. Doğuluyum ama ben de Karadeniz'i seven biriyim. O yüzden buradayım. Festivalde Karadeniz kültürü çok güzel sergilenmiş. Her şeye bayıldım. Hamsi ekmeğimi de aldım. Mutluyuz' şeklinde konuştu.

Kızıyla gelen 42 yaşındaki Ayhan Aslan da aslında Diyarbakırlı olduğunu ama Karadeniz'i kemençeyi sevdiğinden dolayı festivale katıldığını söyledi. Aslan, 'Burada Karadeniz peynirleri, tulumu, yöresel ürünler var. Bakıp alacağız. Ayrıca hamsiyi çok seviyorum. Sıraya girdik aldık. Şimdi yiyeceğiz' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

mısır ekmeği Karadeniz Ümraniye Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
title