Haberler

Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi"

Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi'nde, yerel sorunların küresel perspektifle çözüme kavuşturulması için gerekli uluslararası iş birliğinin sağlanması için adımlar atılacak.

Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi'nde, yerel sorunların küresel perspektifle çözüme kavuşturulması için gerekli uluslararası iş birliğinin sağlanması için adımlar atılacak.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Esenler Belediyesi'nin ev sahipliğinde Dışişleri, Çevre ve Şehircilik, Avrupa Birliği bakanlıkları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iş birliğiyle düzenlenen "Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi", Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kongre Merkezi'nde başladı.

Zirvenin açılışında konuşan Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamza Ateş, 60 ülkeden 192 sivil toplum kuruluşu ve üniversite temsilcisinin katıldığı zirvenin 2 yıllık emeğin ürünü olduğunu belirterek, insanların her gün iç karartıcı, olumsuz ve daha da önemlisi önleyemediği sorunlarla karşı karşıya olduğunu anlattı.

Dünyanın daha yaşanabilir, şehirlerin sağlıklı ve sürdürülebilir bir hale gelmesi için toplumların vicdanı olan sivil toplum kuruluşlarına büyük görev düştüğünü vurgulayan Ateş, "Unutmayalım ki, bu dünya bizim ortak vatanımız, soluduğumuz hava ortak malımız ve yaşadığımız şehirler yuvalarımızdır." dedi.

Türkiye'de dünya mazlumlarına destek

YTÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, zirvede, sosyal problemlerin tartışılıp çözüm önerilerinin ele alınacağını ifade ederek, bunun ülke için çok önemli olduğuna işaret etti.

Türkiye'nin dünyanın her yerindeki mazlum ve mağdurlara yardım eli uzattığını anlatan Şahin, bunun Türkiye'ye yakışan bir tavır, milli bir duruş olduğunu aktardı.

Şahin, bu kapsamda Sosyal İnovasyon Merkezi kurduklarını ve sosyal konuları içeren projelere 20-30 bin lira destek verdiklerini kaydetti.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, zirvede yerel ölçekli sorunlara küresel bakış açısıyla çözümler üretileceğini belirtti. Dünyada şehirlerin yaşadığı sorunların aynı olduğunu dile getiren Göksu, "Dünya, bugün kent yoksunluğu, gelir adaletsizliği, çevre sorunlarının ötesinde bir değersizleşme sorunu yaşıyor. İşte bu dünyada bir değer üreterek insanlığın yaşadığı sorunları tartışacağız ve çözümler üretmeye çalışacağız." dedi.

Zirve, açılış konuşmaların ardından "Rektörler buluşması" adlı oturumla devam etti.

Esenler Belediyesi Şehir ve Düşüncü Merkezi Bilim Kurulu Başkanı ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Mazhar Bağlı'nın yönettiği oturuma, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman, Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. İhsan Karaman ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin katıldı.

3 gün sürecek zirvede, 17 konu başlığı altında 35 panelde 157 sunum yapılacak. Zirvenin gerçekleştirileceği alanda, katılımcı sivil toplum kuruluşlarının stantları da yer alacak.

Zirvede, yerel sorunların küresel bir perspektifle çözüme kavuşturulması için gerekli uluslararası iş birliğinin sağlanması hedefleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Yıldız Teknik Üniversitesi Bahri Şahin Türkiye Esenler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title