Haberler

Türkiye'nin 7 İklimi Alinda'da Buluştu

Aydın'da öğrencilerin yedi bölgeye özgü değer ve güzellikleri yansıtarak oluşturduğu Türkiye haritası birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Aydın'da öğrencilerin yedi bölgeye özgü değer ve güzellikleri yansıtarak oluşturduğu Türkiye haritası birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Karpuzlu Belediyesi tarafından düzenlene 2. Alinda Kültür Sanat ve Turizm Festivali'nde ilkokul öğrencilerinin hazırladığı sürpriz gösteri büyük beğeni topladı. Yaklaşık 1 aydır bu gösteri için hazırlık yapan miniklerin büyük beğeni toplayan gösterisinde tüm Türkiye'ye birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Türkiye'nin her bölgesine özgü kıyafetlerle gruplar halinde ve sırayla Alinda Antik Kenti Agora Meydanı'na çıkan öğrenciler, gösterilerinin ardından ahşaptan hazırladıkları tarihi mekanlar ve yöreye özgü ürünlerin yer aldığı bölge haritalarını birleştirerek dev bir Türkiye haritası oluşturdu. Haritaya bölge haritalarını yerleştiren öğrenciler; Karadeniz Bölgesi'nden 'Gökte Yıldız', Doğu Anadolu'dan 'Hele Dadaş', İç Anadolu'ndan 'Hüdayda', Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nden 'Antep'in Hamamları', Akdeniz Bölgesi'nden 'Silifke'nin Yoğurdu', Ege Bölgesi'nden 'Aydın Zeybeği' ve Marmara Bölgesi'nden de 'Damat Halayını' oyunlarını sahneledi. Türkiye'nin içinde bulunduğu dönemde önemli bir mesj veren minikler, Vali AL ve protokol üyeleri tarafından ödüllendirildi. Etkinliğin sonunda protokol ve minikler Türkiye haritasının önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Halk oyunları eşliğinde bir Türkiye koreografisi ortaya koyan öğrenci ve öğretmenlerini kutlayan Vali Kerem Al, "Bugün bir bayram coşkusu yaşıyoruz. Bayram ancak bu şekilde kutlanabilir. Çocuklarımızın Türkiye'nin yedi farklı bölgesini burada bizlere tanıtması çok anlamlı. Çocuklarımız 'Hep birlikte Türkiye'yiz dediler. Hazırladıkları çalışma ile bizi çok duygulandırdılar" dedi.

Türkiye kompozisyonu içeren bir gösteri hazırladıklarını ifade eden Özlem Pamuk da, "Başlarken daha basit bir düzeyde başlamıştık. Belediye Başkanımız Hilmi Dönmez'in desteği ile bu noktalara geldi. Tüm bölgelerden birer yöresel oyun seçtik. Karadeniz Bölgesinden 'Gökte Yıldız' türküsü, Doğu Anadolu da 'Hele Dadaş' oyunumuz, İç Anadolu'ndan 'Hüdayda' oyunu, Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nden 'Antep'in Hamamları', Akdeniz Bölgesi'nden 'Silifke'nin Yoğurdu', Ege Bölgesi'nde 'Aydın Zeybeği' ve Marmara Bölgesi'nden de 'Damat Halayını' çocuklarımıza öğrettik. Yaklaşık 1 aydır bu gösteri için hazırlanıyoruz. Asıl amacımız çocuklarımızla birlikte Türkiye'nin tek bir toprak halinde birleştiğini, parçadan bütüne gittiğini göstermek istedik. ve en sonda da 'Türkiye'm şarkısıyla da final yaptık. Çocuklar hazırlanırken de bunun ruhunu yaşadılar, seyirci karşısında oynarken de bunu yaşadılar"

30 yıllık öğretmenlik hayatında ilk kez böylesine bir çalışmanın içerisinde olduğuna değinen Yüksel Meydanaldı ise, "Bu yıl 23 Nisan ve festival kapsamında okulumuza görev düştü. Türkiye'mizin yedi farklı coğrafi bölgesini ve bu yeni coğrafi bölgenin de güzelliklerini ortaya koymak istedik. Çok daha güzel ve çok daha fazla şey sığdırmak isterdik ama imkanımız sınırlı olduğu için haritaya ancak bu kadar yerleştirebildik. Fikrin oluşması ve çalışmalara başlanmasının ardından Karpuzlu Belediyesi'nin katkılarıyla konu bu noktaya kadar geldi. Türkiye'nin yedi farklı bölgesinin halk oyunlarını o yöreye has kıyafetlerle beğeniye sunduk. Çalışmamızın bu kadar beğenilmesinden biz çok mutlu olduk ve çok gurur duyduk. Ne mutlu bize"

Okul Müdürü Yalçın Erbaş da, Türkiye'nin içinde bulunduğu dönemde sürece katkı vermeyi arzuladıklarını söyledi. Hedeflerine ulaşmış olmanın sevincini yaşadıklarının altını çizen Erbaş, şunları söyledi: "Çalışmaya emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimiz ile devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum. İnşallah iyi bir şey sergilemişizdir. Türkiye'nin içinde bulunduğu geçiş sürecinde bizlerinde bir katkısı olduysa, ne mutlu bizlere. Türkiye birlik ve beraberlik içinde olsun, herkes kardeş olsun. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve vatandaşlarımız Türkiye'nin her yerinde aynı çatı altında birleşsinler. Biz bu mesajı vermek istemiştik. İnşallah yerine ulaşır" - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karadeniz Bölgesi Karpuzlu Türkiye Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 19 Nisan Yalı Çapkını 66. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title