Haberler

Türkiye Kent Konseyleri Platformu 14. Genel Kurul Toplantısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, " Türkiye'deki bize bağlı kazandığımız belediyelerde kent konseyi gelişebilmesi, işlevini tam olarak yerine getirebilmesi ve olmayan belediyelerde kurulması için arkadaşlarımızla birlikte çalışacağız" dedi.

Ağbaba, Türkiye Kent Konseyleri Platformu 14. Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Eskişehir'in çehresinin Yılmaz Büyükerşen sayesinde değiştiğini belirterek, Büyükerşen'in belediyeciliğinin üniversite hocalığından daha iyi olduğunu ifade etti.

Kentteki değişimin burada yaşayan insanlara da katkı yaptığına söyleyen Ağbaba, "Eskişehir hem Türkiye açısından örnek bir model hem de dünya açısından anlatılması gereken bir örnek model. Bu modeli yarattığı için hocamı kutluyorum" diye konuştu.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un, kent konseylerinin canlanması için mücadele ettiğini vurgulayan Ağbaba, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin en başarılı kent konseyi masası da bizim partimizde. Çünkü o kent konseyi masasının üyeleri Kazım Kurt, Metin Erten, Işıkhan Güler, Mustafa Coşar ve Hamit Mumcu genel merkezimizdeki kent konseyimizin masasını oluşturuyor. Bundan sonra Türkiye'deki bize bağlı kazandığımız belediyelerde kent konseyi gelişebilmesi, işlevini tam olarak yerine getirebilmesi ve olmayan belediyelerde kurulması için arkadaşlarımızla birlikte çalışacağız. Bütün belediyelerimizde kent konseyinin kurulmasını amaçlıyoruz."

Ağbaba, kent konseylerinin aslında sivil olması gerektiğini belirterek, "Kent konseylerinde bir kurumun, hükümetin hatta belediyenin çok etkin olmaması gerekiyor. Tamamen sivil halktan oluşması gerekiyor. Kent konseyleri aslında belediyeyi yönetenler açısında da çok önemli bir şans. Çünkü kentin kendi çevresi dışında neler istenildiği çok daha net görülebiliyor. Bu anlamda kent konseyinin yerel yönetimlerde önemsenmesi gerektiğini söylemek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise kent konseylerinin ortaya çıkış sebepleri hakkında bilgi verdi.

Kent konseylerinin aldığı kararların zaman zaman halkın isteklerine ters olabildiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Onlara da sorarsanız, 'Madem seçimle iş başına geldik, biz temsil ediyoruz' diyorlar. Oysa sizlerin yasayla size vücut veren yasanın belli oranlarda sizin de o kararlarına katılabilmenizi sağlaması veya meclislerin sizin kararlarınızı alıp meclislerde uygulanabilir teklifler haline getirebilmesi gerekir. Bu eksik. İşte maalesef Türkiye'de böyle demokratik ülke hatta çoğu zaman Türk demokrasisi olarak anlatılan demokrasi azıcık, biraz alaturka demokrasidir, aynı alaturka müzik gibi. Alaturka Türk usulü demek. Dolayısıyla bizim demokrasimizde biraz Türk usulü oluyor." - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Veli Ağbaba Eskişehir Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title