Haberler

TBB Başkanı Feyzioğlu Muharrem'in Taziyesine Gidecek

Güncelleme:

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Van'da hayatını kaybeden Muharrem Taş adlı bebeğin ailesini ziyaret edeceklerini belirtti.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Van'da hayatını kaybeden Muharrem Taş adlı bebeğin ailesini ziyaret edeceklerini belirterek, "Valiye soracağım. Van'da şehir ahalisi nasıl bir fantezi içindeki günde 14 bin sahte telefon ederek bütün telefon sistemini kilitliyor" dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından Ramada Otel'de düzenlenen olağan toplantısına katıldı. Türkiye'de çalışabilir nüfusun yüzde 80'inin ilkokul mezunu olduğunu ifade eden Feyzioğlu, "Lise mezunu olanlarımızın da dünya eğitim kalitesini ifade eden cetvelde son sıralarda yer aldığını düşünürseniz, niçin düşük teknolojik ürünlerle yetinmek zorunda kaldığımızı görebilirsiniz. Oysa Türkiye çok ama daha fazlasına layıktır. Türkiye ülke olarak marka değeri kazanmak zorundadır. Ülke olarak marka değeri kazanmadığımız sürece, aranızdan bir sanayici dünyanın en kaliteli ayakkabısını imal edebilir, en kaliteli plastik borusunu üretebilir, bir diğeri hizmet sektöründe mucizeler yaratabilir. Ama öyle bir marka olmadığı halde İtalyan ayakkabısı dedirten ülke markasını ancak hep birlikte yaratabiliriz. Bunun için kuşkusuz güvenilir ülkenin temellerini teşkil eden bir yargıya ihtiyaç vardır" dedi.

"NÜFUSUN YÜZDE 50'SİNDEN YARARLANAMIYORUZ"

Bir ülkede cinsiyete göre ayrımcılık yapılmadığına dair genel bir kanının olması gerektiğinin altını çizen Fayzioğlu, "Eğer bir ülkede 11 milyon 700 bin civarı kadın, ev kadını sıfatını istatistiklerde taşıyorsa ve üstelik iş aramadığı için işsizlik oranlarına bile yer almıyorsa, nüfusumuzun yüzde 50'sinin yaklaşık yüzde 30'u işgücünün dışına kasıtlı olarak atılmıştır. Nüfusunun yüzde 50'sinden yararlanmayı gerekli görmeyen bir toplumun, sistemin kalkınmada büyük hayaller kurması gerçekçi değildir. Son yıllarda kuşkusuz, dünyadaki krizlerin Avrupa ve ABD'deki konjüktürel gelirlerin ve tür bankacılık sisteminin 2001 döneminde sağlamlaştırılmış olmasının etkisiyle Türkiye ciddi çıkış ivmeler yakalamıştır. Fakat iki önemli husus, bu çıkışı devam etmediğinde sert bir iniş başlayacaktır. Çıkışı devam ettirmenin formülü adalet, sosyal adalet ve güvenliktir. Bütün bunların güvencesi olan yargının dağıttığı adalet ve bu adalete güvendir. Buhu yapmadığımız takdirde hayallerimize ulaşmamız giderek zorlaşacaktır. Oysa o hayallerin sahibi siyasi partiler, iktidar, muhalefet değildir, o hayali hayal olmaktan çıkarıp hayata geçirenler, büyük başarıların altında imzası olan sizlersiniz" diye konuştu.

VAN MUHARREM BEBEĞİN AİLESİNE ZİYARET

Van'da hayatını kaybeden Muharrem bebeğin ailesine taziye ziyaretinde bulunacağını belirten Feyzioğlu, "Valiye soracağım. Van'da şehir ahalisi nasıl bir fantazi içindeki günde 14 bin sahte telefon ederek bütün telefon sistemini kilitliyor. Niçin öldüğünü ortaya çıkarmak bir başka bebeğin ölmemesini sağlayacaktır. TBB olarak Van'a Muharrem bebeğin ailesine ziyarete gidiyoruz" dedi.

Gezi sürecini de değerlendiren Feyzioğlu, toplumsal muhalefetin siyasal muhalefetin geçtiğini belirterek, "O halde iktidarın bundan dersler çıkaracağı gibi tüm muhalefetin de biz niçin toplumsal muhalefeti ve onun örgütlerini temsil edemedik, nerede yanlış yaptık ve kendimizi anlamadık demesi gerekir" dedi.

"MAL VARLIĞINA TEDBİR KONULMASI ZORLAŞTIRILMALI"

TBB olarak görevlerini yaptıklarını kaydeden Feyzioğlu, "110'uncu maddemiz var. 'TBB kendini ilgilendiren konularda kanun önerileri sunar' der. Hukukun üstünlüğü ve insan hakları vardır. Savcıların ve adli kollukların kaymakamla bağlanmaya teşebbüs edilmesi kuşkusuz soruşturulmakta olan bir İçişleri Bakanı tarafından emniyet teşkilatı tarafından yarısının değiştirilmesi insan haklarına aykırıdır. Ülkenin Başbakanı, 'Silahlı kuvvetlere kumpas kuruldu' denilmekte duymazdan gelmekte bu insan haklarına aykırıdır. Teklifimizi koyduk. Bu teklifle olumlu adımlar atılıyor. Bizim gücümüz doğruya doğru yanlışa da kimseden çekinmeden yanlış demekten gelir. Türkiye'de ilk defa çift başlı ceza yargı sistemine karşı bir teklif hem ÖGM'ler, hem terörle, artıdır. Tutuklamanın şartlarını zorlaştıran bir iki ifade geliyor. Avukatların soruşturma sırasında dosyayı görme kısıtlamalarını tamamen kaldırıyor. Başka, malvarlığına konulan tedbirler var. İnsanların malvarlığına tedbir konulmasını zorlaştıran bu kararı biz destekliyoruz. Çünkü bu insan sizde olabilirsiniz. Dolayısıyla biz yurttaşlarımızın mal varlığına tedbir konulmasını zorlaştıran kanun maddesini destekliyoruz. Ama biz siyasi muhalefet parti yapmayacağız, hukukun üstünlüğü siyaseti yapmayacağız" dedi.

"Ek önerilerimizi meclise sunduk. Muhalefet ve iktidar partilerinin sahiplenmesini bekliyoruz" diyen Feyzioğlu, "Gizli tanıklığın mevzuatımızdan kazınması lazım. ve bu kim düzenlemenin önünde durursa tarih onları cezalandıracaktır. Seçim sandığı da cezalandıracaktır. Bu sıfatlara hiçbir siyasinin maruz kalmamasını diliyorum. Kardak kahramanlarının tamamı şuan Balyoz'dan hükümlüdür. Şemdin Sakık, Öcalan'ı paketleyip Türkiye getiren, göğsünde şeref madalyası taşıyan Engin Alan Türk milleti adına temsil ettiği için zindandadır. O zindanın kapılarının açılması olsa gerektir" dedi.

Konuşmasının ardından Feyzioğlun'a ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu tarafından plaket takdim edildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Metin Feyzioğlu Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title