Haberler

Turgut Özal'ın Yeğeni Son Yolculuğuna Uğurlandı

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde kendilerine ait villanın havuzunda ölü bulunan Korkut Özal'ın oğlu Murat Mehmet Özal, Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde kendilerine ait villanın havuzunda ölü bulunan Korkut Özal'ın oğlu Murat Mehmet Özal, Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Murat Mehmet Özal'ın eşi Arzu Özal, gazetecilerin soruları üzerine "Yüzmeyi biliyordu, havuz derin de değildi. Sonuçlar Adli Tıp'tan çıkacak. Biz de ölüm nedenini kesin o zaman öğreneceğiz " dedi.

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kardeşi Korkut Özal'ın oğlu Murat Mehmet Özal için Fatih Camii'nde öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Düzenlenen törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, CHP eski İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen ve Murat Mehmet Özal'ın ailesi ve yakınları katıldı. Korkut Özal'ın rahatsızlığı nedeniyle cenaze törenine katılamadığı öğrenildi.

"ÇOK DÜRÜST BİR İNSANDI"

58 yaşında vefat eden Murat Mehmet Özal'ın kızı Büşra Özal, uzun süre babasının tabutuna sarıldı. Gazetecilerin soruları üzerine Murat Mehmet Özal'ın eşi Arzu Özal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve Fettullah Gülen'in kendilerini aradığını belirterek, "Bütün dostlarımızdan Allah razı olsun. Ne kadar çok sevenleri varmış. Çok dürüst bir insandı. Çok acı benim, kızım ve ailemiz için. Çok değerli bir insandı" ifadelerini kullandı. Arzu Özal, "Yüzmeyi biliyordu havuz derin de değildi. Sonuçlar Adli Tıp'tan çıkacak. Biz de ölüm nedenini kesin o zaman öğreneceğiz " dedi.

'ARZU MISIR İSTİYORUM, MISIR YİYECEĞİM' DEDİ

Arzu Özal eşinin oruçlu olduğunu da söyleyerek, "Her sene 3 ayları tutuyordu. Havuz girdi çıktı, güneşte yattığı yoktu. Vücudu 3 ayları kaldırıyordu ve sürekli tutuyordu. Ondan olduğunu zannetmiyorum. Vücudu o konuda çok dayanıklı bir insandı. Aslan gibiydi, hiçbir hastalığı da yoktu. Yani şaka gibi. Bana dedi ki ' Arzu mısır istiyorum, Mısır yiyeceğim' dedi. Mısırı hazırlıyordum ben ona iftar için. Herşeyi yarım kaldı" diye konuştu.

ÇİÇEK: KORKUT AĞABEYE VE TÜM AİLESİNE, TÜM KARDEŞLERİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

TBMM Başkanı Cemil Çiçek de, "Vefat edenlerle ilgili olarak bizim kültürümüzde söylenecek söz, 'Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olur inşaallah' Korkut ağabeye ve tüm ailesine, tüm kardeşlerine başsağlığı diliyorum. Allah sabır versin. Mübarek bir gün" diye konuştu. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise,"Hayat fani bunu söylüyoruz. Hayat fani, Allah baki. Geride kalanlara rabbim hayırlı ömürler versin. Sağlıklı ömürler versin. ve sabırlar versin, Merhuma da gani gani rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun. Acı, evlat acısı acıların en büyüklerinden birisi. Bu acıyı paylaşmak ve taziyelerimizi iletmek üzere buradayız. Mekanları cennet olsun diyorum" dedi.

Murat Mehmet Özal'ın naaşı öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Yeni Topkapı Mezarlığı'ndaki aile kabristanına götürüldü. Öte yandan Ergenekon Davası'nın firari sanığı Bedrettin Dalan da cenazeye çelenk gönderdiği görüldü.

SK (MK) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Mehmet Özal Korkut Özal Turgut Özal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title