Haberler

Ttk'dan 10 Kasım'a Özel Atatürk'ün Fotoğraf ve Belgeleri Sergisi

TTK'dan 10 Kasım'a özel Atatürk'ün fotoğraf ve belgeleri sergisi ANKARA - Türk Tarih Kurumu 10 Kasım'a özel olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğraf ve belgeleri sergiledi.

TTK'dan 10 Kasım'a özel Atatürk'ün fotoğraf ve belgeleri sergisi ANKARA - Türk Tarih Kurumu 10 Kasım'a özel olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğraf ve belgeleri sergiledi.

Türk Tarih Kurumu (TTK), kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79. yıl dönümünde arşivinde bulanan Atatürk fotoğraf ve belgelerinden oluşan bir sergi düzenledi. "Fotoğraflarla Gazi Mustafa Kemal Atatürk" isimli sergi, Atatürk'ün çocukluk ve öğrencilik yıllarından, Milli Mücadele yıllarına, Cumhurbaşkanlığı sırasında gerçekleştirdiği yurt gezilerinden, katıldığı diplomatik görüşmelere ve vefatına kadar tarihsel belge niteliği taşıyan çok sayıda fotoğraf ve belge içeriyor. Serginin açılışı kapsamında bir konuşma gerçekleştiren Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, 20 yüzyılın başında art arda yaşanan büyük tarihi olayların, hem dünyada hemde bugünkü Türkiye toprakları etrafında çok büyük felaketlere sebebiyet verdiğini ifade ederek, "Özellikle 1914-1918 yıllarında gerçekleşen Birinci Dünya Savaşı Osmanlı Devletini baştan başa yıkıma götürmüş ve 30 Ekim 1918 tarihinde de Mondoros Mütarekesiyle Osmanlı Devletinin fiilen ortadan kalkmış oluyordu" diye konuştu.

Türk milletinin devletsiz kalma ihtimali karşısında Türk milletinin bu durumdan kendi önderini ortaya çıkararak çıktılarını belirten Turan, bu kapsamda öne çıkan büyük önderin Mustafa Kemal Atatürk olduğunu kaydetti. Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarının gerçekleştirmiş olduğu milli mücadele hareketinin, tarihin gördüğü en kutsal mücadelelerden biri olduğunu vurguladı. Atatürk'ün kısa hayatına çok başarı sığdırmış bir lider olduğunu ifade eden Turan, "Çanakkale Zaferi, onu öne çıkaran büyük zaferlerden biri olmuştu. Ama onu asıl Türk ve dünya lideri yapan hareket İstiklal Savaşı'nı kazanmış olmasıydı" şeklinde konuştu.

10-20 Kasım tarihleri boyunca sürecek olan sergi, Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt ve Denetleme Başkanlığı ve Hakimiyet-i Milliye gazetesinden teyit edilmesiyle oluşturuldu. Gelecek kuşaklara kalıcı bir eser bırakmak amacıyla albüm olarak da basılan çalışma, hem bir asker ve devlet adamı olarak Atatürk'e hem de Türkiye Cumhuriyetinin doğuş yıllarına dair kaynak olma özelliği taşıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mustafa Kemal Atatürk Türk Tarih Kurumu Refik Turan Türkiye Genel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title