Haberler

TESK Genel Başkanı Palandöken'den İesob'a Ziyaret

CHP Milletvekili Seçilen Derviş Günday'ın Yerine Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanlığı'na Seçilen Bendevi Palandöken, İlk Ziyaretini İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne Yaptı. TESK Genel Sekreteri Naci Sulkalar da Ziyarette Palandöken'e Eşlik Etti.

CHP Milletvekili seçilen Derviş Günday'ın yerine Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanlığı'na seçilen Bendevi Palandöken, ilk ziyaretini İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne yaptı. TESK Genel Sekreteri Naci Sulkalar da ziyarette Palandöken'e eşlik etti.

Kendisi gibi yeni göreve gelen İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu'yu kutlayan Palandöken, İzmir Birliği'nin yöneticilerinden destek istedi. Yeni dönemde perakende sektörünü düzenleyecek bir yasa tasarısı ile eğitim çalışmalarına ağırlık vereceğini kaydeden Palandöken, "Fikirsel anlamda desteklerinizi bekliyorum. Sizlerden gelecek sinerji ile, önerilerle bakış açımızı genişleteceğiz. Hep birlikte dayanışma içinde çalışmak istiyoruz" dedi.

"GELECEKTEN BEKLENTİLER BÜYÜK"

TESK Genel Başkanlığı'nın büyük bir sorumluluk olduğunu hatırlatan Bendevi Palandöken, "Hükümetten beklentilerimiz büyük. Siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakıp temsil ettiğimiz kesimin çıkarlarını savunacağız. Artık TBMM'de de etkin temsilcilerimiz var. Derviş Günday, Mehmet Ali Susam, Kadir Akgül ve eski Hatay Birlik Başkanımız İzzettin Yılmaz olmak üzere 4 milletvekiline sahibiz. Esnaf için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

Küresel dünyada yaşanan hızlı değişimlerin esnaf kesimini oldukça zorladığına da değinen TESK Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü: "Esnaf idarecileri olarak bizler yaşanan değişimi doğru algılamalı, zamanı iyi değerlendirmeliyiz. Bu anlayışla sürdüğümüz çalışmalarda eğitime öncelik vereceğiz. Yıl sonuna yetiştirmeye çalıştığımız bir esnaf yüksekokulu projemiz var. Ahi düzenini okul standartlarına sokacağız. Yani geleneksel anlayış ile teorik eğitimi bir potada harmanlamayı hedefliyoruz. Bir de hükümete perakende sektörünü düzenleyecek, hipermarketler yasasının adının ve kapsamının genişletileceği bir çalışma sunmayı planlıyoruz. Tüm bu çalışmalarımızı Esnaf Birlikleri yöneticilerinin görüş ve önerilerini dikkate alarak sürdürmek istiyoruz"

Bendevi Palandöken'in ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu ifade eden İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu da, Palandöken'i yakından tanıdıklarını söyledi. Mutlu, " Esnafa hizmet için birlikte çalışacağız. Palandöken yıllardır içinde bulunduğu teşkilatın sorunlarına hakim bir yöneticimiz" dedi.

Esnaf kesiminin ülke yöneticilerinden beklediği ilgiyi bir türlü göremediğinden yakınan Birlik Başkanı Mutlu, "Yeni dönemde de hükümetin esnaf kesimi için bir tedbir düşünmediğini gözlemliyoruz. Programlarında, kanun ve yönetmenliklerinde esnafa yönelik çalışma görmüyoruz. Borca ve ithalata dayalı ekonomik düzen neticesinde insanlar üretimden kaçar noktaya geldi. Mevcut kur politikası nedeniyle işletmeler, ürettikleri ürünün maliyetinden düşük fiyata satılan ithal mallarla rekabet edemiyor. Mükellef sayısı azalıyor, işsizlik ordusu büyüyor. Böyle bir dönemde birbirimizi daha çok desteklemeye ihtiyaç duyuyoruz" şeklinde konuştu.

"PARLAMENTOYA SOMUT ÖNERİLER ÇAĞRISI"

Hipermarketler Yasası'nın bir türlü çıkarılmadığını da hatırlatan Mutlu, "Esnafın sorunlarının tamamı çözülmese bile iyileştirmeye yönelik tedbirler alınabilmeli. Örneğin büyük marketler haftasonu ve bayram günleri dahil olmak üzere geç saatlere kadar açıkken küçük esnafın pazar günü çalışma ruhsatı bile belirli şartlara bağlı. Böyle adalet olmaz. Hükümetin esnaf sanatkarlara bakış açısı mutlaka değişmeli, daha duyarlı olmalı. Bizler de Meclisteki esnaf kökenli ve diğer milletvekillerimize doğru öneriler, somut projeler götürmeliyiz. Olumlu eleştirileri dikkate alıp iyi fikirler çıkarmaya çalışacağız. Bu bağlamda TESK ile de ilişkilerimiz, dayanışmamız da artarak sürecektir" dedi.

(EY-Mİ-

(EY-Mİ-)

25.09.2007 17:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title