Haberler

TEKNOFEST'e Rekor Katılım: Türk Milletinin Tam Bağımsızlık Sevdası

Güncelleme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST'e olan rekor ilgi ve katılımın Türk milletinin tam bağımsızlık sevdasından kaynaklandığını belirtti. Kacır, ROKETSAN ev sahipliğinde Tuz Gölü Hisar Atış Alanı'nda düzenlenen TEKNOFEST 2023 Roket Yarışması'nda yaptığı konuşmada, TEKNOFEST'in dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali olduğunu, katılımın da her yıl arttığını söyledi.

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, " Teknofest'lere gelen milyonları sadece yüksek teknolojiye olan ilgiyle açıklamak mümkün değil. Dünyada eşi benzeri olmayan bir işi, eşi benzeri olmayan bir katılımla gerçekleştiriyoruz. Her yıl bir kez daha dünya rekorlarına imza atıyoruz. Bunu ancak Türk milletinin yüreğindeki tam bağımsızlık sevdasıyla açıklanabilir" dedi.

Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Roketsan yürütücülüğünde Tuz Gölü atış alanında düzenlenen Roket Yarışması'nın final yarışlarını; Bakan Mehmet Fatih Kacır, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar izledi. Kacır ve Bayraktar yarışmacı öğrencilerle bir süre sohbet edip, tasarladıkları roketleri inceledi. Tekonfest ve roket yarışlarına artan ilgiden memnun olduklarını söyleyen Kacır, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında, 2023 Teknofest'inde 41 yarışmaya, 1 milyon gencimiz katıldı. Geçtiğimiz aylarda bu yılın ilk Teknofest'ini İstanbul'da gerçekleştirdik. 2 milyon 500 binden fazla ziyaretçiye ev sahipliği yaptık. Sadece diğer yarışmalarda değil; roket yarışmasında da yıldan yıla katlanan, artan bir ilgiye şahitlik ettik. İlk yılımızda 156 takım roket yarışmasına başvurmuşken; bu yıl 1098 takım, 'Bu yarışta ben de varım' dedi. Bu ilgi, şüphesiz yüksek teknolojiye yönelik toplumumuzda oluşan alakanın tezahürüdür. Dünyayı değiştiren işlerin yolunun, yüksek teknolojiden geçtiğini en iyi gençlerimiz biliyorum. Yeniliklere en erken gençlerimiz adapte oluyor, sahip çıkıyor. ve yenilikleri yine geleceğe gençlerimiz taşıyor. Aynı zamanda bütün dünyada bu yenilikleri gençler ortaya çıkarıyor. Gençlerin kurdukları, dahil oldukları teknoloji takımları, bütün bu yeniliklere imza atıyor" dedi.

'EŞİ BENZERİ OLMAYAN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ'

Teknofest'e yönelik yüksek katılıma dikkati çeken Kacır, "Elbette küresel düzeyde yüksek teknolojiyi artan ilgiyle birlikte, bu rakamları açıklamak mümkün olabilirdi. Ancak Türkiye'de yaşanan bütün dünyanın da ötesinde bir şey. Yarışmalarımıza olan katılımı, Teknofest'lere gelen milyonları sadece yüksek teknolojiye olan ilgiyle açıklamak mümkün değil. Dünyada eşi benzeri olmayan bir işi, eşi benzeri olmayan bir katılımla gerçekleştiriyoruz. Her yıl bir kez daha dünya rekorlarına imza atıyoruz. Bunu ancak Türk milletinin yüreğindeki tam bağımsızlık sevdasıyla açıklanabilir. Bu ancak Türk gençliğinin yitik sevdasıyla buluşmasının heyecanıyla açıklanabilir. Bu ancak semalarında bol yıldızlı değil; ay yıldızlı bayrağı dalgalandırma iddiasıyla açıklanabilir. İnşallah birlikte nice rekorlara imza atacak, gökyüzüne hep birlikte Türk'ün imzasını atmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Konuşmaların ardından, takımlarının hazırladığı roketlerin fırlatılmasına geçildi. Roketlerin fırlatılması ilgiyle takip edildi.(DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Teknoloji

Mehmet Fatih Kacır Teknofest Roketsan Tuz Gölü Fatih Eğitim Teknoloji Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title