Haberler

    Sonunda Kötülerin Kazanmasına Rağmen İyi Olan 10 Unutulmaz Film

    Normalde bir zafere ihtiyacı olmayan iyiliğin kazanması için yem olarak sunulan o kötü karakterler... Beyaz perdenin karanlık yüzünde, bazen öyle kötüler var ki sonunda iyiye kazanma fırsatı sunmazlar. İyiler, bir devam filminde yine fırsatını bulup kötünün ensesine binerler.

    Sinemada farklı şeylerin denendiği oluyor, oluyor ki iyi filmler izlemek için beklemek zorunda kalmıyoruz. Kötülerin zafere ulaşması da bu farklılıklardan birisi. Bugün sizlere kötülerin kazandıkları filmleri listeliyoruz.

    Not: Bu listedeki filmlerde kötülerin kazanıyor olması, herkes için "spoiler" niteliği taşımıyor. Eğer izlediğiniz filmlerde kimin kazandığına değil, olayların nasıl işlendiğine bakıyorsanız her bir filmi öneri olarak değerlendirebilirsiniz.

    Testere serisi (Saw)

    IMDb notu: 7,6

    Rotten Tomatoes puanı: %49

    Her ne kadar serinin ilk filminden sonrası işin ticarete döküldüğü yapımlardan ibaret olsada ilk Testere filmi, yeni bir soluk getirmişti. Sığ bir gerilim ve biraz korku unsurunu, klostrofobik bir ortamla bir araya getirince her şey kötünün galibiyetiyle sonuçlanıyordu.

    İhtiyarlara Yer Yok (No Country for Old Man):

    IMDb notu: 8,1

    Rotten Tomatoes puanı: %93

    Coen kardeşlerin yazıp bir de üzerine yönettikleri bu kült film, yakın tarihin en önemli sinema olaylarından birisi olarak hafızalara kazınmıştı. Kötülüğe olan bakış açınız, kötü karaktere hayat veren Javier Bardem'in oyunculuğu nedeniyle değişebilir, bizden söylemesi.

    Olağan Şüpheliler (The Usual Suspects):

    IMDb notu: 8,6

    Rotten Tomatoes puanı: %89

    Olağan şüpheliler, olağan dışı bir son. Bu başlığa rağmen gerçekten olağan dışı bir son. İzleyenler biliyor. Hala izlemeyen varsa izleyediği gün beklediği için pişman olacağından habersiz bir şekilde bu satırları okuyor.

    Azap Yolu (Road to Perdition):

    IMDb notu: 87,7

    Rotten Tomatoes puanı: %80

    Tom Hanks'in en az konuşulan, buna rağmen en iyi olan filmlerinden birisidir. Depresif bir mafya tetikisinin ailesini korumak için neler yapabileceğine tanık oluruz. Hikaye birden kendini keşfetme güdüsüne odaklanır.

    Gece Vurgunu (Nightcrawler):

    IMDb notu: 7,9

    Rotten Tomatoes puanı: %95

    Eğer bir gazeteciyseniz, adınızın duyulması için ne yaparsınız? ya da şöyle soralım: Yaşananlardan sonra olay yerine varıp haber yapmak yerine, olaylar yaşanırken her şeye tanık olsanız? Muhtemelen dünyanın en iyi gazetecilerinden birisi seçilirdiniz.

    Kara Şovalye (The Dark Knight):

    IMDb notu: 9,0

    Rotten Tomatoes puanı: %94

    Sinemanın en unutulmaz karakterine, en unutulmaz şekilde hayat verilen filmlerden birisidir. Sonunda Joker kazanır, ancak Batman kaybetmez. Zira bu filmde kötülüğün ve çılgınlığın insanları nasıl tetiklerini görürüz.

    12 Maymun (12 Monkeys):

    IMDb notu: 7,7

    Rotten Tomatoes puanı: %89

    Bilim kurgu ve kitlesel çılgınlık konulu daha iyi bir film izlemeniz çok çok zor. Ayrıca size kötünün kazandığını söylemiş olsak da bu filmde işlenen kötülük ve iyiliğin savaşı değil, zira bitmesini istemeyeceksiniz.

    Se7en:

    IMDb notu: 8,6

    Rotten Tomatoes puanı: %81

    Karşısındaki tecrübeli dedektifleri bile işe yeni başlamış bir çaylak durumuna düşüren bir seri katil düşünün. Kimin nasıl kazandığı konusu tartışmalı olsa da gidişatıyla yeteri kadar kaliteli olduğunu hissettiriyor.

    1984:

    IMDb notu: 7,2

    Rotten Tomatoes puanı: %82

    İşte bu film, size en başta bahsettiğimiz köttü-iyi savaşını en güzel anlatan eserlerden birisine dayanır. Geçtiğimiz yüzyılın en sıra dışı yazarlarından George Orwell, günümüzde bile hala geçerli olan düşünceleri aktarır. Eğer izlediğiniz filmde kara kuru aksiyon istiyorsanız 1984'ü izlemeyin, önce okumanız gerekebilir.

    Dövüş Kulübü (Fight Club):

    IMDb notu: 8,8

    Rotten Tomatoes puanı: %79

    Muhtemelen aranızda izleyenlerin büyük kısmı bile bu filmde hangi kötünün kazandığını düşündü. Öğretileriyle sinema dünyasının en köklü yapımlarından birisi oldu. Meselenin savaşmak olmadığını gösterdi, insanlara film izlemeyi öğretti. Asıl olayın sonu beklemekten ibaret olmadığını, her şeyin aradaki boşluğu nasıl doldurduğunuzla ilgili olduğunu gösterdi. Bu film, izleyenleri için hala bitmedi.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Haberler

    Bakmadan Geçme

    İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title