Haberler

İphone X Yüz Tanıma Sistemi Nasıl Çalışıyor?

Dün sızdırılan iOS 11 Golden Master'ı inceleyen geliştirici Guilherme Rambo, yüz tanıma sistemi ile ilgili birçok detaya ulaştı.

Dün sızdırılan iOS 11 Golden Master"ı inceleyen geliştirici Guilherme Rambo, yüz tanıma sistemi ile ilgili birçok detaya ulaştı. Rambo, sistemin yüzü nasıl taradığını gösteren videolar yayınladı.

iPhone X yüz tanıma sistemi nasıl çalışıyor?

iPhone X"te yüz tanıma sisteminin parmak izi okuyucunun yerine geçeceği söyleniyor. Geliştirici Guilherme Rambo, iPhone kilidini açma, iTunes, App Store ve Safari otomatik doldurma için yüz tanımanın kullanılabileceğini gösteren videoları twitter hesabından paylaştı.

Rambo, normalde Apple Pay"in de seçenekler arasında olması gerektiğini söylüyor. Ona göre kullandığı Brezilya Apple kimliğinden kaynaklı olarak Apple Pay seçeneği aktif değil. Rambo"nun videolarında görüldüğü üzere yüzü kaydet dedikten sonra iOS sizden kafanızı çeşitli yönlerde hafifçe hareket ettirmenizi istiyor ve kullanıcı arabiriminin bir parçası olarak yüzünüzü çevreleyen bir çember oluşturarak tarama yapıyor. Tarama işlemi tamamlandıktan sonra, yüzünüz Apple"ın yeni biyometrik güvenlik yazılımına kaydediliyor.

Face ID enrollment process (with layout issues on first page)

— Guilherme Rambo (@_inside)

Authenticating with FaceID looks like this (timing not correct because it"s just the UI, not actual auth)

— Guilherme Rambo (@_inside)

Ağustos ayının başlarında sızdırılan HomePod yazılımındaki birkaç kod dizesi iPhone X"in bir masanın üzerinde dururken bile yüzünüzü tarayabileceğini önermekte. Bloomberg yazarı Mark Gurman"a göre Apple, yüz tanıma kimliğini "Touch ID"den daha hızlı, daha güvenli ve daha doğru çalışacak şekilde" hazırlıyor. Bu, muhtemelen iPhone X"in en önemli özelliği olacak.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Apple Pay Eylül Apple Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title