Haberler

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulunda, HDP'nin olağanüstü hal (OHAL) döneminde gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklamaların araştırılması önergesinin bugün görüşülmesi önerisi kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulunda, HDP'nin olağanüstü hal (OHAL) döneminde gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklamaların araştırılması önergesinin bugün görüşülmesi önerisi kabul edilmedi.

Partisinin grup önerisi üzerinde söz alan HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, AK Parti iktidarının tek adam rejimine yönelik politikaları adım adım uyguladığını, HDP'yi sahadan çıkarmak adına her türlü hukuksuzluğu gerçekleştirdiğini öne sürdü.

Türk halkının algı ve kandırma söylemlerine artık kanmayacağını ifade eden Adıyaman, "HDP'yi bu tür uygulamalarla sindiremeyeceksiniz. HDP'ye 6,5 milyon oy veren her seçmen bir Selahattin Demirtaş, bir Figen Yüksekdağ'dır." dedi.

Referandum öncesinde yapılan anketlerde "hayır" oylarının yüksek çıkması ile hükümetin tüm muhalif kesimlere acımasızca operasyonlar yaptığını iddia eden Mehmet Emin Adıyaman, şunları kaydetti:

"Hiçbir yasal dayanak olmadan görevden alıyorsunuz. Gerçek yüzünüz halkımız nezdinde deşifre olmuştur. Dolayısıyla halklarımızı ötekileştiremez, kandıramazsınız. OHAL kararnameleriyle on binlerce insanı işsiz bıraktınız. Sizden olmayanları hain ilan ediyorsunuz. 14 yıllık kandırılmışlık politikanızı halk çok iyi biliyor. Halk artık 'padişahım çok yaşa' demeyecektir."

"Çok hassas ve zor bir süreçte temizlik yapılıyor"

AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç da Türkiye'nin yükselen güç olma yolundaki hamlelerinin hem içeriden, hem dışarıdan engellemelerle bastırılmasının söz konusu olduğunu, ancak başarıya ulaşamayacağını söyledi.

Türkiye tarihinde bu kadar büyük bir kalkışmaya hiç kimsenin şahit olmadığını belirten Dalkılıç, alınan OHAL kararlarının vatandaşın doğal yaşamını etkilemediğini belirtti.

"Devletin içine sızmış hainlere, terör örgütlerine yardım edenlere devlet göz mü yummalıydı?" diyen Halis Dalkılıç, şöyle konuştu:

"Çok hassas ve zor bir süreçte temizlik yapılıyor. Her şeye rağmen, bu kadar titiz davranmaya rağmen yaşanan mağduriyetlerle ilgili de komisyonlar kuruluyor. İhanet edenlerle hiçbir ilgisi olmayanların zarar görmemesi bizim de arzumuzdur. Bizim için aslolan, milletin devletine güvenmesidir. Terör örgütleriyle mücadele edeceğiz. Dışarıdaki kökleriyle, içerideki iş birlikçileriyle mücadele edeceğiz. 'Halk' derken neyi kastediyorsunuz. Kategorize etmekten vazgeçin. Kürtlerin de en büyük partisi AK Parti, Türklerin de en büyük partisi AK Parti. Türkiye bu büyük yürüyüşüne devam edecektir."

"Daha 100 bin insan yargılanmayı bekliyor"

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan da OHAL ilanı sonrasında gerçekleştirilen tutuklamalarla ilgili Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiserliğinin raporunu değerlendirdi.

"Darbeciler elbette cezalandırılsın, yargılansınlar ama darbe gerekçe gösterilerek geniş bir kesime acı salmayın" diyen Sarıhan, 15 Temmuz sonrasında OHAL kararıyla 121 bin 183 kişinin kamudan ihraç edildiğini kaydetti.

Şenal Sarıhan, "Atılanların 19 bin 248'i geri alındı. Daha 100 bin insan yargılanmayı bekliyor. Biz bırakın yurttaşları, Hava Harp Okulu öğrencilerini ya da Eğitim-Sen'lileri, doktorları, mühendisleri, kendi kürsümüzdeki siyasetçileri bile koruyabilme başarısına ulaşamıyoruz. Bu gerçekliği hepimizin kabul etmesi ve bunun üzerinden düşünmemiz gerekiyor." diye konuştu.

"Türk milleti konuşacak, terör susacaktır"

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ise OHAL'in anayasal bir müessese olduğunu, hain darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL'i de desteklediklerini söyledi.

OHAL uygulamalarının da anayasal çerçeveye uygun gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Parsak, "Partimiz OHAL'in keyfi uygulamalarının sakıncalarını sık sık dile getirmiştir." ifadesini kullandı.

Parsak, şöyle devam etti:

"PKK terörüne sırtını dayadığını söylemekten çekinmeyen, PKK'lı hainlerin Metehan'ın mirasçısı şanlı Türk ordusunu tükürüğüyle boğabileceğini iddia edenlerin çeşitli vesilelerle demokratik siyaset zemininden bahsetmesi, en hafif ifadesiyle samimiyetsizliktir. Bin yıllık kardeşliğimize pusu kurup, haince saldırıp sonra barış havariliğine soyunanlar, Türk devletinin terörle etkin mücadelesindeki kararlılığıyla afallamış ve bozguna uğramıştır. Türk milletine rahatça pusu kurabileceğini düşünen teröristler, milletin ayağa kalkmasıyla en sert cevabı almışlardır. FETÖ terörünün de PKK terörünün de kamu ve üniversitelerdeki uzantıları tamamen ayıklanıncaya kadar bundan sonra da Türk milleti konuşacak, terör susacaktır."

Yapılan oylamada, HDP'nin Grup önerisi kabul edilmedi.

Kaynak: AA / Politika

Halis Dalkılıç Şenal Sarıhan AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title