Haberler

Yunanların kendi aralarında fısır fısır konuştuğunu Yunan bakan ifşa etti: Türkiye'nin silahları bizi endişelendiriyor

Güncelleme:

Türkiye ve Yunanistan arasında Ege'de zaman zaman gerginleşen ilişkiler, son dönemde rutin seyretmeye başladı. Yunan Bakan Dendias'ın Türkiye ziyaretinde kullandığı skandal ifadelerin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dendias'ın davetiyle Yunanistan'a bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İki ülke arasında Doğu Akdeniz nedeniyle ihtilaf yaşanırken, Yunan Dışişleri Bakanı Dendias'tan tarihi nitelikte bir itiraf geldi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, ülke basınından Parapolitika'ya Atina-Ankara ilişkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ'NİN GÜCÜ HATIRLATILDI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Atina ziyaretine ilişkin Dendias, "Türk Dışişleri Bakanı'nın ziyareti, iki ülke arasındaki iletişim kanallarının güçlendirilmesine yönelik bir adım oldu" dedi.

Dendias'a, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin teçhizat ve modernizasyonu hatırlatılarak, "Yunan hükümeti bu konuyla ilgileniyor mu?" sorusu yöneltildi.

TÜRKİYE HAKKINDA TARİHİ İTİRAF

Yunan bakan soruya, "Türkiye'nin harekatlarda kullanabileceği ve Doğu Akdeniz'deki güç dengesini bozabilecek sistemlere sahip olması, hem Yunanistan'ı hem de bölgedeki diğer tüm ülkeleri endişelendiriyor." yanıtını verdi.

"İYİ KOMŞULUK İÇİN İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ"

Nikos Dendias, Türkiye'nin rolü konusunda aynı endişeleri paylaşan Doğu Akdeniz ülkelerinin çoğu ve Körfez ile iş birliğini güçlendirdiklerini söyledi.

Dendias, "Ama net olmak istiyorum: Yunanistan kimseye karşı ittifak kurmuyor. Aksine, iyi komşuluğun temel kurallarına uyan tüm ülkelerle iş birliğine açığız" sözlerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Nikos Dendias Doğu Akdeniz Yunanistan Türkiye Ege Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (9)

mehmet yalkin:

Bak bu güzel haber şimdi keyfim yerine geldi ,,o zaman akıllı olun rahat durun

138
14
yanıtYanıtla
Metin Omur:

bunu dünyada biliyorki birgün bizim 91 birici ilimiz olacaksınız kendinizi boşuna yormayın tek bir sorun var benim ülkem sizi il olarak kabul ed3rmi bilmem gerçek bu

23
7
yanıtYanıtla
Hamza Talha Gezgin:

Sizin nüfusunuz kadar bizde bizde.emekli var..2 misli öğrenci var diğerlerini saymıyorum bile...silâhsiz denize döktük sizi..dost olun sizin enerjinizi biz çıkaralım

25
2
yanıtYanıtla
Hamza Talha Gezgin:

Sizin nüfusunuz kadar bizde 50 kalem insan var cami cemaati yeter size ??????

22
2
yanıtYanıtla
ENGİN :

YUNANLILAR NEDEN KENDİLERİNİ BİZİM İLE KIYASLIYORLAR. ONLARIN DENGİ BULGARİSTAN,ARNAVUTLUK GİBİ ÜLKELER. GİDİP ONLAR İLE OYNASINLAR

10
2
yanıtYanıtla
İsmail İnanoğlu:

Merhabalar. Türkiyenin komşuluğu ve dostluğu önem lidir. Dostlarının arkasından iş çevirmez. Dostlarına ihanet etmez yarıyolda bırakmaz. Yunanistan aynı bizim muhalefet partileri gibi davranıyor. Dün başka bugün başka,yarın başka. Yabancı ülke lerin gazıyla hareket etmesi hoş değil

8
4
yanıtYanıtla
Recep Aykun:

Ülkemizin işgal edilme ihtimaline karşı devletçe ve milletçe hazırlanmalıyız

7
2
yanıtYanıtla
Metin Omur:

şu uyur velakin düşman uyumaz

yanıt4
yanıt2
Muhammed Çoban:

Hehe kimyasal silahta var gelin topuz geliy sizde yalan bitmez

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title