Haberler

Wimbledon'da Cinsiyet Krizi

Favorilerin erken elenmesi bu seneki Wimbledon'ın sönük geçmesine neden oluyor.

Favorilerin erken elenmesi bu seneki Wimbledon'ın sönük geçmesine neden oluyor. Ancak çim kortların dışındaki para münakaşası, kortları birbirine kattı. Konu esasen eski fakat pek gündeme gelmiyor. Şöyle ki; kadınlar fazla para mı kazanıyorlar veya erkekler mi az para kazanıyorlar?

KADINLARI ÇOK KIZDIRACAK

Dünya Erkekler Tenis Birliği'nin (ATP) yeni kurul üyesi dünya 13 numara Gilles Simon erkeklerin, Grand Slam turnuvalarında daha fazla para ödülü almaları gerektiğini vurguladı. Ardından kadınlar Simon'a ateş püskürdü.

"SADECE BEN BÖYLE DÜŞÜNMÜYORUM"

27 yaşındaki tenisçi sadece kendisinin böyle düşünmediğini, meslektaşların çoğunluğunun aynı fikre sahip olduklarını, ancak açıklama yapmaktan çekindiklerini de ekledi. Bu cümleler eski bir tartışmayı, yeniden gündeme getirdi. Kadınlar ve erkekler eşit miktarda para ödülü mü almalı?

"BEN DAHA ÇOK TANINIYORUM"

Maria Sharapova Simon Gilles'in bu açıklamalarına tepki gösterirken, tavrı sert olmaktan çok iğneleyiciydi. Fransa Açık şampiyonu, "Biz kadınlar tenisi dünya çapında gelişmesine ve tanıtımına çok büyük katkı sağlıyoruz. Bu arada ben Simon'dan daha meşhurum.?

WILLIAMS'TAN 'GÖĞÜS' ÇIKIŞI

Simon'un bu açıklamalarına ilk büyük tepki Serena Williams ve Maria Sharapova'dan geldi. Serena Williams, "Simon'un bu açıklaması bana göre gülünç. Tenis izleyicileri kortta kesinlikle Maria'yı Simon'a tercih ederler. Bir kere Maria daha ateşli. Kadın tenisi daha dehşet verici ve heybetli. Biz kadınlar, erkeklerle eşit para ödülü almak için yıllarca mücadele verdik. Haklarımızı önce ABD Açık ve Avustralya Açık Tenis Turnuvaları'nda kabul ettirdik? dedi. Meslektaşına hayli sinirlenen Williams'ın şu sözleri ne kadar kızdığının özeti niteliğinde: "Benim göğüslerim var diye onlardan az para alacak değilim!?

GRAND SLAM'LARDAKİ PARA ÖDÜLLERİ

Wimbledon Tekler

Kazanan: 1.100.000 Pound

İkinci: 650.000 Pound

Fransa Açık Tekler

Kazanan: 1.250.000 Euro

İkinci: 625.000 Euro

Avustralya Açık Tekler

Kazanan: 2.300.000 Avus. Doları

İkinci: 1.150.000 Avus. Doları

Amerika Açık Tekler

Kazanan: 1.800.000 Dolar

İkinci: 900.000 Dolar

UZMAN GÖRÜŞÜ

ENGİN KRATZER

Bence Grand Slam turnuvalarında da erkeklerin 5 set yerine 3 set üzerinden oynamaları gerekir. Bu durumda son sette tie-break uygulanmaz. Böylece tie-break'teki şans faktörü de müsabaka dışı kalır.Kimse tribünde veya ekran başında sürekli saatlerce devam eden 5 setlik maçı izlemez. Maraton maçları televizyon kanalların akış programını da olumsuz  etkiliyor. Kanallar böylece biraz da çift veya karışık çift müsabakalarını ekrana getirir. Para sorunu da böylece çözülebilir.

Kaynak: Sporx.com / Spor

Serena Williams Maria Sharapova Gilles Simon Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title