Haberler

    Maç Analizi: Chelsea – Manchester City

    1-1 biten Chelsea - Manchester City maçının analizi burada.

    Stamford Bridge iki takımın karşı karşıya geldiği maçın skoru ilk maçtan farklı olmadı. Loic Remy ve David Silva’nın karşılıklı golleriyle maç 1-1 bitti. Bu sonuca iki takımında çok üzüldüğü söylenemez. Chelsea önemli eksikleriyle çıktığı maçta rakibiyle arasındaki farkın kapanmasına izin vermedi. Manchester City ise deplasmandan eli boş dönmeyerek puan farkının 8’e çıkmamasından memnun.

    İlk 11’ler

    İstatistikler

    Topla oynamada da %57-%43’lük Manchester City üstünlüğü vardı. Costa ve Fabregas’ın yokluğunda Chelsea oyunu biraz daha kendi bölgesinde kabul etti, çok fazla zorlamadı. Hatta Remy’nin attığı golün ardından rakip kaleye şut dahi atmadı. Manchester City ise rakibine oranla hücumda daha iyi bir performans ortaya koysada onlarda bir bölümden sonra daha garantici bir oyuna döndü. Bu futbolun ortaya çıkmasında iki takımın puan tablosunda ki yerleri önemli rol oynarken, özellikle dakika 65’den sonra yenilecek 1 golün telafisininde zor olmasıyla birlikte City’de tempoyu düşürdü ve maç bittiğinde aradaki puan farkı değişmedi.

    Chelsea

    Diego Costa ve Fabregas’ın yokluğunda Mourinho’nun böyle bir futbol oynatacağı sürpriz değildi aslında. Geçen hafta Etihad’da kazanan Arsenal’inde buna benzer bir futbol oynaması da belki Mou’yu biraz etkilemiştir. Ancak işler pratikte pek öyle yürümedi. Maç boyunca rakip kaleye toplam 3 şut atabilen Maviler 41. dakikadan sonra ise rakip kaleye bakmadı bile. Hem topun hem de rakip yarı sahanın gerisine geçen Chelsea aslında oyun planına uygun bir şekilde ilk yarının bitimine 5 dakika kala golü buldu. Ancak bu golün 4 dakika sonrasında Courtois’in hatası sonucu kalesinde golü görünce soyunma odasına moralli giden City oldu. İkinci yarıda da görüntü değişmedi, hatta Chelsea daha çok kendi sahasına çekildi ve zaman zaman uzun toplarla ileri gitmek istesede bu pasların çoğunda isabet bulamadı.

    Burada da görüldüğü üzere oyunun 1/3’ü Chelsea’nin bölgesinde geçti. Buna karşın 90 dakikanın yalnızca 18 dakikası deplasman ekibinin bölgesinde geçti.

    Pas Haritası

    Chelsea’nin pas haritasında da görüldüğü gibi Maviler’in yaptığı 407 pastan çoğu oyunun ilk 2 bölgesinde. Rakip ceza sahası içine gönderilen 6 toptan yalnızca 2’sinde isabeti buldu ev sahibi. Bunlardan 5’i ilk yarıda olurken ikinci yarıda rakip ceza sahasına 1 defa pas atmayı deneyen Chelsea’de Ramires’in uzun topu yerini bulmadı. Chelsea’nin kilit pas diyebileceğimiz pas sayısı ise 2. Bunlardan birinde top ağlarla buluşurken, diğerinde ise Remy’nin pasında Oscar’dan cılız bir vuruş gelmişti.

    Manchester City

    Pellegrini’nin de skordan memnun olduğunu söyleyebiliriz. Chelsea’ye oranla daha pozitif bir futbol anlayışıyla sahaya çıkan City, özellikle 45 ile 65. dakikalar arasında tempoyu arttırdı, öne geçecek golü aradılar ancak bu golü bir türlü bulamadılar. Bu dakikadan sonra ise yenilecek 1 golün telafisinin zorlaşacağı zamanlara girilmesiyle birlikte birazda psikolojik olarak da tempoyu düşürdüler ve maç 1-1 bitti. City genel olarak yine bildiği futbol anlayışıyla oynadı. Chelsea’nin yaptığı toplam pas sayısından daha fazla isabetli pas yapan City 435 pasta isabet buldu. Oyunu kanatlara yayarak oynayan City’de iki kanat oyuncusu toplamda 113 pas yaptı ve performanslarıyla da takımının iyilerindendi.

    Pas Haritası

    Toplam 538 pas yapan Manchester City bu pasların toplam 435’inde isabet sağladı. Maç boyunca yaptıkları kilit pas sayısı ise 5. Rakip ceza alanına toplam 17 top gönderen City bu topların 7’sinde isabet buldu ancak rakip filelere yalnızca 1 gol atabildi. Navas-Milner ikilisi rakip ceza sahası çevresinde 11 pas yaparken, maç boyunca atılan 5 kritik pastan 3’ünde bu ikilinin imzası vardı.

    Benzer haberler için Futbol Akademi

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Cesc Fabregas Diego Costa Chelsea Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title