Haberler

"Organ Nakliyle İlgili, Gençlere Bilgilendirme Çalışmaları Yapacağız"

Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Organ nakliyle ilgili gençlere yönelik bilgilendirme çalışmaları yapacağız." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Muğla'da- Bodrum'da gerçekleştirilen organ bağışı kongresine katılan Bakan Kılıç: Organ nakliyle ilgili gençlere yönelik bilgilendirme çalışmaları yapacağız"- Kılıç, kongrede organ nakliyle yeniden sağlığına kavuşan doktor babasıyla bir araya geldiMUĞLA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Organ nakliyle ilgili gençlere yönelik bilgilendirme çalışmaları yapacağız" dedi. Bakan Kılıç, Bodrum ilçesinde Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği tarafından bir otelde düzenlenen "Transplantasyon-14" isimli kongrenin açılışına katıldı. Açılışta konuşma yapan Kılıç, derneğin üyesi olan doktor babası Sinan Kılıç'ın, tedavi ettiği bir hastasından kaptığı virüs nedeniyle karaciğer nakline ihtiyaç duyduğunu söyledi. Babasının meslek hayatında insanlara anlattığı durumla karşı karşıya kaldığını ifade eden Kılıç, geçirdiği başarılı operasyon sonunda babasının sağlığına kavuştuğunu kaydetti.Babasından dolayı organ bağışı konusunun kendisi için yabancı bir konu olmadığına değinen Kılıç, "Bakanlık görevine atandıktan sonra gençlerin organ bağışı konusunda da bilgilenmesi gerektiğini düşünerek bu konuda bir çalışma başlattık. Gençlerle yapmış olduğumuz çalışmada Sağlık Bakanlığı'mızdan da destek aldık. İnşallah bu dönem içerisinde organ nakliyle ilgili gençlere yönelik bilgilendirme çalışmaları yapacağız. Gençlerimizin karşı karşıya olduğu çok farklı zorluklar var. Bunlardan birisi maalesef uyuşturucu. Bu konuda bazı çalışmalara yoğunluk veriyoruz" diye konuştu. Organ bağışına önem veren bir hükümet olduklarını anlatan Kılıç, bulundukları her ortamda bu konunun önemine değindiklerini dile getirdi.Organ bağışının çok kişisel bir durum olduğuna dikkati çeken Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: "Organ bağışı, belki de kişinin verdiği en zor kararlardan birisi. Çok duygusal bir olay. Kendi başınıza gelene kadar bunun öneminin farkında olamayabiliyorsunuz. Bazen farkında oluyorsunuz ama duygularımız buna müsaade etmiyor. Son derece hassas olan bu konuya dikkatli yaklaşmak gerekiyor. Herkesin düşüncesine saygı göstermeliyiz. Organ bağışı konusunda sadece telkinde bulunabiliriz." Kılıç, kongreye gelmeden önce bildiği bir konu olmasına rağmen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile görüştüğünü ve organ bağışı konusunda dini açıdan bilgi aldığını söyledi.Görmez'in, "Organ bağışı candan cana giden en büyük sadakadır" sözünü hatırlatan Kılıç, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organ bağışı konusunda bugüne müspet 7 kararı olduğunu vurguladı.Konuşmasının ardından Kılıç, aralarında babasının da bulunduğu kongre katılımcılarıyla bir süre sohbet etti. Bakanın açıklamasıDetaylar

Kaynak: AA / Spor

Akif Çağatay Kılıç Türkiye Bodrum Muğla Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title