Haberler

4. Kurash Dünya Şampiyonası Öncesi Basın Toplantısı Düzenlendi

İstanbul Bahçelievler Siyavuşpaşa Spor Salonu’nda yarın düzenlenecek olan 4. Kurash Dünya Şampiyonası öncesi, Uluslararası Kurash Federasyonu yetkilileri basın toplantısı düzenledi.

İstanbul Bahçelievler Siyavuşpaşa Spor Salonu'nda yarın düzenlenecek olan 4. Kurash Dünya Şampiyonası öncesi, Uluslararası Kurash Federasyonu yetkilileri basın toplantısı düzenledi.

İstanbul Gönen Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısına, International Kurash Association (IKA) Başkanı Komil Yusupov, International Kurash Association (IKA) Başkan Yardımcısı Jagdısh Taytler, İstanbul Gençlik Spor İl Müdür Yardımcısı Taner Özgüven, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Bahçelievler Spor Kulübü Başkanı Yusuf Yıldırım ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

YUSUF YILDIRIM: "KURASH, UZUN ZAMANDIR TÜRKİYE'DE YAPILMAKTADIR"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bahçelievler Spor Kulübü Başkanı Yusuf Yıldırım, Kurash sporunun öz ve öz Türk sporu olduğunun ve uzun yıllardır Türkiye'de yapıldığını belirterek, "Kurash, 26 Olimpik branşın ardından gelen çok önemli bir spor dalıdır. Umuyoruz ki olimpik olma yolunda bir ilerleme kaydedecektir. Kurash, uzun zamandır Türkiye'de yapılmaktadır. Öz ve öz sporumuzdur" dedi.

TANER ÖZGÜVEN: "ŞAMPİYONADA BÜTÜN SPORCULARA BAŞARILAR DİLİYORUM"

İstanbul Gençlik Spor İl Müdür Yardımcısı Taner Özgüven, Türk sporunun yükünü adeta kendilerinden alan belediyelere teşekkür ederek, "Şimdiye kadar birçok Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Bahçelievler Belediye Başkanlığına ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Düzenlenecek şampiyonada bütün sporculara başarılar diliyorum" diye konuştu.

OSMAN DEVELİOĞLU: "SAĞLAM KAFA, SAĞLAM VÜCUTTA BULUNUR"

Sporun insan hayatındaki önemine değinen Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, "Bizlerde belediye başkanlığımız çerçevesinde her zaman sporun yanında durduk yanında da durmaya devam edeceğiz. Bizler 'Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur' mantığı içerisinde hareket ediyoruz. Gençlerimizi ne kadar çok spora yönlendirebilirsek o kadar çok kötü alışkanlıklardan uzaklaştırabiliriz" şeklinde konuştu.

KOMİL YUSUPOV: "TÜRKİYE, KURASH'DA ÇOK ÖNEMLİ BİR YERE SAHİPTİR"

International Kurash Association (IKA) Başkanı Komil Yusupov ise, Türk Cumhuriyetlerinden gelen sporcularla ve antrenörlerle, Türkiye'de birlikte olmaktan dolayı memnun olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: "Bu kadar çok milletin sporcusunu ve antrenörlerini bir araya getirdiğiniz için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. 1998 yılında Kurosh Federasyonu'nu kurduk ve gelişmesi için bir çok faaliyet yapıyoruz. Şu anda Dünya genelinde 121 ülkede Kurash yapılmaktadır. Türkiye, Kurash'da çok önemli bir yere sahiptir. Çünkü bundan daha önce düzenlenen Dünya Şampiyona'sının 1.'si Özbekistan'da, 2.'si Antalya'da yapılmıştır. Bugün de Kurash için bütün Dünya'yı İstanbul'a topladık. İstanbul sadece Türkiye'nin değil tüm Dünya'nın merkezidir. Bundan sonraki amacımız Kurash'ın gelişmesini sağlayarak Olimpiyatlara girmesini sağlamak." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Osman Develioğlu Bahçelievler İstanbul Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title