Haberler

KIZI VE EŞİ KORONAVİRÜSTEN ÖLEN KADIN, YAŞAM SAVAŞI VERİYOR

Güncelleme:

SAMSUN'da, 1 yıl önce koronavirüsten ölen hemşire Meral Arbağ'ın (42) annesi Şaziye Taş (64) da koronavirüsü yenmek için yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

SAMSUN'da, 1 yıl önce koronavirüsten ölen hemşire Meral Arbağ'ın (42) annesi Şaziye Taş (64) da koronavirüsü yenmek için yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Şaziye Taş'ın eşi Burhan Taş (68) ise kızının cenazesinde "Bekle kızım, ben de geliyorum" diyerek gözyaşı dökmüş, geçen hafta koronavirüsten yaşamını yitirmişti.

Bafra Devlet Hastanesi'nde görev yapan, 2 çocuk annesi hemşire Meral Arbağ, koronavirüs nedeniyle 18 Aralık 2020'de hayatını kaybetti. Kızının cenazesinde "Bekle beni kızım, ben de geliyorum" diyen baba Burhan ile anne Şaziye Taş da geçen hafta koronavirüse yakalandı. 2 doz aşı olduğu belirtilen Burhan Taş, tedavi gördüğü hastanede 20 Kasım'da yaşamını yitirdi. Cenaze namazının ardından Taş, asri mezarlıkta, kızının mezarının yanında toprağa verildi. Eşi gibi 2 doz aşı olan Şaziye Taş da Bafra Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Sağlık durumu ağırlaşan ve yoğun bakım ünitesinde tutulan Taş, yaşam savaşı veriyor.

'İNŞALLAH ALLAH, ANNEMİ BİZE BAĞIŞLAR'

Ablası ve babasını koronavirüsten kaybeden Mustafa Taş yaşadıklarını anlattı. Taş, "Ablam hemşireydi. Geçtiğimiz yıl koronaya yakalandı. Ardından tedaviye başladı. 5 gün boyunca gayet iyiydi. 5'inci günde çok rahatsızlandı. Ardından doktorumuz Recep Bülbül yatışını yaptı ve yakından ilgilendi. O dönem çok zorlu bir süreç geçirdik. Sonrasında maalesef ablamı kaybettik. Babam ise buna çok üzüldü. O acılı yüreğiyle 'kızım ben de geliyorum' dedi. Ablamın ölümünden 11 ay sonra babam da aynı illetten vefat etti. Ablamın vefat ettiği dönemde aşı yoktu fakat babam iki doz aşı olmuştu. Burada şunu ifade etmek isterim ki babamın KOAH ve meslek hastalığı vardı. Bundan dolayı ciğerlerinde problemi vardı. Çok acılıyız" dedi.

'EŞİM VE BEN AŞI SAYESİNDE KORUNUYORUZ'

Toplum olarak hastalığa dikkat edilmediğini dile getiren Taş, "Tüm vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum, maalesef ki bu hastalığa çok dikkat etmiyoruz. Bu hastalığı normal bir grip gibi görmeye başladık. Sadece bu acıyı yaşadığımızda anlayabiliyoruz. Ben ve ailem, yine babam ve annem aşımızı olduk. Bu bir tedbirdir, herkeste aynı durumu göstermeyebilir. Her şeye rağmen bizim aşımızı olmamız gerekiyor. Sosyal ilişkilerimizde biraz mesafeli olalım. Kucaklaşacağımız zamanlarda mutlaka gelecektir. Annem de şu an koronavirüsten dolayı tedavi görüyor. Değerleri normal ama babamın vefatı dolayısıyla yıkılmış durumda. İnşallah şifa bulur ve Allah onu bize bağışlar. Benim çocuğum kreşte virüse yakalandı. Eşim ve ben aşımızı olmuştuk. Ona 14 gün boyunca eşim baktı. Sadece baş ağrısı yaşadı. Bu kadar rahat geçirmesini aşıya bağlıyoruz. Ben de mesleğim itibariye çok insanla muhatap oluyorum, fakat virüsten etkilenmiyorum. Bunu da yine aşıya bağlıyorum" diye konuştu.

BAŞHEKİM DOMAÇ: GENEL DURUMU İYİ

Mustafa Taş'ın annesi Sariye Taş'ın durumu ile ilgili bilgi veren Bafra Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Alaiddin Domaç, "Hastamız şu anda Covid-19 servisinde yatıyor. Genel durumu iyi. Tedavi süreci devam ediyor ve herhangi bir problem görünmüyor. Covid-19 sürecinde sıkıntılı günler yaşadık. Sağlık Bakanımızın da söylediği gibi aşılarımızı düzenli olarak yaptırmamız, hatta hatırlatma dozlarını olmamız gerekiyor. Şu an hastanemizde yatan hastalarımızın geneli aşısız hastalardan oluşuyor. Bu nedenle aşı çok önemli. Hastanemize gelen hastaları değerlendirdiğimizde aşılı hastaların bu süreci daha rahat geçirdiğini ve hastaneye yatış durumlarının olmadığı gözlemliyoruz. Bu nedenle hem aşılarımızı hem de hatırlatma dozlarımızı mutlaka yaptıralım" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Bülbül Mustafa Taş Koronavirüs Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title