Haberler

İzmir'de 6.6 büyüklüğünde deprem! Bayraklı ve Bornova ilçelerinde yıkım var

Güncelleme:

Ege'de merkez üssü İzmir Seferihisar olan 6,6 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem, İstanbul ve Marmara çevresinde de hissedildi. İzmir'in Bayraklı ve Buca ilçelerinde bazı binalarda yıkım meydana geldi.

İzmir'de meydana gelen deprem, Seferihisar'ın yanı sıra kent merkezi ve çevre ilçelerde yoğun olarak hissedildi. İzmir'de bazı binaların yıkıldığı, çok sayıda binada da hasar oluştuğu belirtildi. Deprem İzmir'in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne'de de hissedildi. AFAD depremin büyüklüğünü 6.6, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü 6.8 olarak açıkladı.

ALARM DURUMUNA GEÇİLDİ

Depremle birlikte vatandaşlar yakınlarına bilgi vermek isteyince, operatörlerde yoğunluk oluştu. Hastaneler, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri, alarm durumuna geçti.

VALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya konuyla ilgili olarak açıklamada bulundu. Sosyal medyadan paylaşımda bulunan Yerlikaya, "AFAD verilerine göre; saat 14.51'de merkez üssü Ege Denizi- Seferihisar olan 6.6 büyüklüğünde #deprem meydana gelmiştir. İstanbul'da da hissedilen depremle ilgili olarak herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir. Tüm vatandaşlarımıza ve İzmir'e geçmiş olsun" dedi.

Deprem sonrası, polis telsizinden de özellikle Buca ve Bayraklı ilçelerinde bazı binaların hasar gördüğü yönünde anonslar geçti. Kent genelindeki bazı binalarda oluşan çatlaklar nedeniyle bazı vatandaşlar binaları tahliye ediyor.

Son Dakika: İzmir'de 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

FUAT OKTAY'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İzmir'de meydana gelen ve çevre illerden hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Devletimiz ilgili tüm kurum ve kuruluşları ile vatandaşlarımızın yanındadır." ifadeleri kullandı.

BAKAN SOYLU: CAN KAYBI YOK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremin ardından yaptığı açıklamada, ''Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı'da 6 bina yıkılma ihbarı geldi. Uşak, Denizli, Manisa, Balikesir, Aydın ve Muğla'da ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir. Ekiplerimiz sahada tarama ve müdahalelerine devam etmektedir. Geçmiş olsun'' ifadelerine yer verdi.

İMAMOĞLU'NDAN İSTANBUL PAYLAŞIMI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da paylaşımında, "Ege ve Marmara Bölgelerinde hissedilen depremde hiçbir vatandaşımızın zarar görmemiş olmasını temenni ediyor, etkilenen yerlerdeki vatandaşlarımızla geçmiş olsun dileklerimi paylaşıyorum." değerlendirmesini yaptı.

Son Dakika: İzmir'de 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

TUNÇ SOYER: 20'YE YAKIN BİNADA YIKIM HABERİ ALDIK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 6.6 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından 20'ye yakın binada yıkım haberi aldıklarını bildirdi.

''TÜM BAKANLIKLARIMIZ İZMİR'E YÖNLENDİRİLDİ''

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, deprem sonrası yaptığı ilk bilgilendirmede ''Bornova ve Bayraklı'da 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldık. Enkaz altında da vatandaşlarımız var. Afet Koordinasyon Merkezi valilik bünyesinde oluşturuldu. Tüm bakanlıklarımız, AFAD'ımız İzmir ve ilçelerine yönlendirilmiş durumda. Tüm ekiplerimizi seferber etme suretiyle vatandaşlarımızın yaralarını hızlı şekilde saracağız." dedi.

İzmir'de 6.6 büyüklüğünde deprem! Bayraklı ve Bornova ilçelerinde yıkım var

''ULAŞIM VE İLETİŞİM AÇISINDAN SIKINTI YOK''

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İzmir'deki depremle ilgili, "İzmir'de çok üzücü bir olay meydana geldi. Onunla ilgili her türlü irtibatları sağladık. Gerekli bilgileri alıyoruz ve konuyu yakından takip ediyoruz. Ulaşım ve iletişim açısından da herhangi bir sıkıntı yok. İnşallah en az hasarla atlatacağımız bir deprem olur. Bakanlık olarak konunun tamamen üzerindeyiz ve sürekli takip ve müdahale ediyoruz." dedi.

ARTÇI DEPREMLER YAŞANIYOR

AFAD Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Seferihisar açıkları Ege Denizi'nde 14.51'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 15.01 itibarıyla büyüklükleri 4,1 ila 4,8 arasında değişen 6 artçı sarsıntı yaşandı.

İzmir'de 6.6 büyüklüğünde deprem! Bayraklı ve Bornova ilçelerinde yıkım var

İZMİRLİLERE ARACINIZI KULLANMAYIN ÇAĞRISI

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, "Lütfen deprem bölgelerinde trafik yoğunluğu oluşturmayın" çağrısında bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise deprem bölgesindeki vatandaşlara uyarıda bulunarak ''Ekiplerimiz deprem bölgesine ulaşması için trafik tıkanıklığının yaşanmaması gerekiyor'' dedi.

AFAD'DAN ÖNEMLİ UYARI

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ile deprem sonrası bölgede olan vatandaşları uyardı. Paylaşımda, ''İzmir açıklarında meydana gelen deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir.'' ifadelerine yer verildi.

İNTERNET ÜZERİNDEN İLETİŞİM

AFAD tarafından yapılan bir başka uyarıda, depremlerde ve acil durumlarda iletişimin kesilmemesi için internet tabanlı haberleşme uygulamalarının kullanılması ve SMS ile iletişim kurulması gerektiği belirtildi.

İZMİR'DE DENİZ SEVİYESİ YÜKSELDİ

Merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıklarında meydana gelen depremin ardından İzmir'in Seferihisar ilçesinde depremin etkisiyle deniz seviyesi yükselmesi sonucu bazı cadde ve sokaklar su altında kaldı.

İşte bölgeden gelen görüntüler;

İzmir'de 6.6 büyüklüğünde deprem! Bayraklı ve Bornova ilçelerinde yıkım var

İzmir'de 6.6 büyüklüğünde deprem! Bayraklı ve Bornova ilçelerinde yıkım var

Son Dakika: İzmir'de 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

İzmir'de 6.6 büyüklüğünde deprem! Bayraklı ve Bornova ilçelerinde yıkım var

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ege Denizi İstanbul AFAD Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (61)

i love you izmir:

Gecmis olsun izmir umarum can kaybi yoktur

34
5
yanıtYanıtla
Gerçek müslüman:

İstanbul depremi geliyor zamanınız varken dua edin.

14
24
yanıtYanıtla
gercek kafir:

istanbul depremi geliyor. depreme dayanikli binalar insa edin. japonya gibi 10 siddetinde deprem ile birlikte tsunami dalgasida gelse binalariniza bir sey olmasin.

yanıt15
yanıt0
ALİ:

bildiğin deprem duası varsa oku hepimizi kurtar niye etmiyorsun?

yanıt6
yanıt2
1907:

Uğraştırma bizi aen ediver.

yanıt2
yanıt0
Mehmet Ali:

Rabbim beterinden korusun

34
3
yanıtYanıtla
VTNDS:

İSTANBUL DEPREMİ YAKIN BENCE

14
18
yanıtYanıtla
Türkiye genelinde yapılar elden geçmeli:

Müteahhit terörü rant uğruna insan hayatı hiçe sayıldığı ülkemizde yapı stoğu tekrar elden geçirip can kayıplarına sebebiyet vermeyecek hâle getirmek gerekir ya güçlendirme yapılır yada uygun olmayan binaların yenilenmesi başlatılmalıdır.

31
0
yanıtYanıtla
1907:

Yaklaşıyor. Yaklaşmakta olan.

14
8
yanıtYanıtla
AAAA:

Hangi karaktersiz böyle bir durumu beğenebiliyor? Sizin insan olmanızdan ben utanıyorum. Size ne kadar insan denebilirse, . . .

21
0
yanıtYanıtla
Tüm 61 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title