Haberler

Son Dakika! Diyanet'ten Sezen Aksu'ya tepki: Hz. Adem ile Hz. Havva insanlığın ortak atalarıdır

Güncelleme:

Son dakika: Ünlü sanatçı Sezen Aksu'nun şarkısında Hz. Adem ve Havva'ya yönelik ifadeleri, bir anda gündeme oturdu. Şarkıda "Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e" ifadelerini kullanan Aksu'yla ilgili Diyanet'ten açıklama geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı, "Hz. Adem ile Hz. Havva bütün insanlığın müşterek değeri ve ortak atalarıdır" hatırlatmasını yaptı.

Ünlü şarkıcı Sezen Aksu'nun daha önce söylediği ancak yeniden kliplendirdiği şarkıda kullandığı ifadeler, sosyal medyada tepkilere neden oldu. Aksu'nun söz konusu şarkıda, "Hz. Adem ile Hz. Havva bütün insanlığın müşterek değeri ve ortak atalarıdır" ifadelerini kullanması, dini değerlere hakaret olarak nitelendirildi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ

Önceki günlerde sosyal medya kullanıcıları, şarkı nedeniyle ünlü sanatçıya büyük tepki gösterdi. Dini değerlerin aşağılandığını belirten bazı kullanıcılar, özür dilenmesi gerektiğini ifade etti.

DİYANET'TEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Aksu'nun söz konusu şarkılarıyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan da açıklama yapıldı. Diyanet'ten yapılan açıklamada, Aksu'ya tepki gösterilerek, "Hz. Adem ile Hz. Havva bütün insanlığın müşterek değeri ve ortak atalarıdır" ifadelerine yer verildi.

"GELİŞİGÜZEL TARTIŞMALARA ŞAHİT OLMAKTAYIZ"

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamanın tamamı ise şu şekilde: "Son zamanlarda İslam'ın kutlu elçileri Hz. Âdem ve Hz. İsa peygamberlerimize; insanlığın ortak değeri Hz. Havva ve iffet abidesi Hz. Meryem annelerimize yönelik gelişigüzel tartışmaların ve polemiklerin yapıldığına şahit olmaktayız.

"BÜTÜN İNSANLIĞIN ATALARIDIR"

Öncelikle bilinmelidir ki Hz. Âdem (a.s.), ilk insan olmasının yanında aynı zamanda ilk peygamberdir. Bu yönüyle vahye muhatap olmuş; akıl, şuur, irade gibi hususiyetleri ve eşya hakkındaki ilmiyle meleklere üstün kılınmış mükerrem bir şahsiyettir. Dolayısıyla Kur'an-ı Kerim'de "halife" olarak nitelenen Hz. Âdem ve onun eşi Hz. Havva, bütün insanlığın müşterek değeri ve muazzez atalarıdır.

"HZ. MERYEM, SEÇKİN BİR İNSANDIR"

Aynı şekilde Yüce Allah, "Allah katında İsa'nın yaratılmasındaki durum, Âdem'in durumu gibidir." (Âl-i imran, 3/59) buyurarak Hz. İsa'nın yaratılışındaki ilahî kudrete ve onun mucizevî doğumuna açıkça vurgu yapmıştır. Tevhit inancının örnek şahsiyetleri olarak Hz. İsa ve onun mutahhar annesi Hz. Meryem, Allah'ın ezelî hitabına mazhar olan seçkin insanlardır. Yüce Allah, hem Hz. İsa'nın hem de onun mübarek annesi Hz. Meryem'in asaletinden ve saygınlığından Kur'an-ı Kerim'de defaatle bahsetmiştir. Nitekim Hz. Meryem, insanlık için iman, hayâ ve iffet timsali bir şahsiyet olarak tanıtılmıştır. Kur'an-ı Kerim'de yüce Allah'ın övgüsüne mazhar olmuş bu müstesna şahsiyetler, tarih boyunca bütün Müslümanlar tarafından da büyük bir saygı, hürmet ve muhabbet anılmıştır.

"HASSASİYET GÖSTERİLMESİ ÖNEMLİDİR"

Dolayısıyla maksadı, niyeti ve bağlamı ne olursa olsun, İslam'ın seçkin, önder ve örnek şahsiyetlerine dair söylenen her cümlede, yapılan her açıklama ve yaklaşımlarda son derece hassas ve dikkatli olunması gerekmektedir. Dinî şahsiyet, sembol ve değerlerle ilgili özensiz tutum ve davranışlarda bulunulması, en hafif tabirle saygısızlıktır. Bu hususta asgarî bir insanî erdem olarak herkesin daha duyarlı olması ve hassasiyet göstermesi elzemdir.

Bu itibarla, hem yüce dinimizin ilkeleri ve örnek şahsiyetleri hakkında konuşurken hem de söz konusu değerleri savunurken saygılı, özenli ve ilkeli olmak, herkesin içselleştirmesi gereken en temel insanî ve ahlakî tavırdır."

Son Dakika: Diyanet'ten Sezen Aksu'ya tepki: Hz. Adem ile Hz. Havva insanlığın ortak atalarıdır

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Diyanet İşleri Başkanlığı Sezen Aksu Ali Erbaş Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (13)

Bilir Kişi:

Bakın şimdi ne olacak biliyor musunuz? Şu İstanbul'da yaprakların alkışladığı ekrem varya heh o şimdi bu din düşmanı kadına, konser falan düzenletip, maaşa bağlayacak :D olmazsa gelir buradan özür dilerim :D çok sürmez, ortam biraz durulsun, havalarda biraz güzelleşmeye başlasın, başlar konserler vermeye :D

168
186
yanıtYanıtla
ERKAN :

YA BU EKREM BAŞKAN NASIL ZORUNA GİTMİŞ HER YORUMUNU ONA BAĞLIYORSUN

yanıt59
yanıt59
Bilir Kişi:

ERKAN isimli şahıs; e olanları görüyoruz. Yazmayalım mı yani :D İstanbul'da yaşıyorum sonuçta. O kadar paralar, borçlanmalar. Hatrı sayılır bir icraat yok. Gel say diyorum icraatlerini sayamıyorsun da :D konser falan deme ama :D

yanıt76
yanıt53
Mikail arman:

Benim anlayamadığım ve çok kızdığım Dinimiz Îslama, Yüce ALLAH'ın Peygamberlerine yapılan bu çirkin hakaretleri hep küçücük tepki ve kınamalarlamı geçiştireceğiz ? Bu iğrenç hakaretler ve çirkinlikler yapanların yanına kâr'mı kalacak.Koskoca bir devletin kurumları milletinin Înanç değerlerini korumaktan hakaret edeni cezalandırmaktan acizmidir ? Bu sanatçı kimlikli ahlaksız ve saygısız kadın Devlet'ten dahamı güçlüdür.Devlet yetkilileri milletin sesine cheap vermelidir.

247
98
yanıtYanıtla
Panther Panthera:

Sercelerde gocer, Malesef bu serce beyin gocu yada baska biryer gocmustur benim kitabimda, Benimde serce sevdam bu kadarmis. Benim serce gocmustur. can sagolsun. Bu vatanin daha bir cok kusu vardir, yasayan cani vardir, onlar sagolsun varsin bir eksik serce olsun.

22
5
yanıtYanıtla
Serdar BAŞTAŞ:

Senin nazarında bitti öyle mi, ne kötü ceza.

yanıt3
yanıt3
Doğuş:

Sezen Aksu dan ne ademe ne havaya nede bir canlıya zarar gelmez. Ama kılıç ile ibadethane ye giren biri için aynı şeyi söyleyemem.

10
10
yanıtYanıtla
Serdar BAŞTAŞ:

Ey Diyanet , sana malzeme çıktı oynar durursun artık. Önce Adem le Havva nın kim olduğunu öğret çocuklara, bütün medya elinde gençlere bi yol göster hepsi bunalımda, asıl sorunlara gelince susup oturuyorsun, boş işlerle uğraşıyorsun , boy göstermekte üstüne yok.

4
6
yanıtYanıtla
İDRİS ÇELİK:

Ne sanatçısı ne insanı nasıl bir canlı bunu desdekleyen kim varsa hepsi ahirette hesabını verecek susanlar ise dilsiz şeytandır

7
1
yanıtYanıtla
Ali Hameni:

Hata yaptilar ve cenetden kovuldular ..Hepimiz bu hale dustuysek duzelmemiz lazim. Bi sarkicaya saldirmak ile duzelmez , duzeltecek cok sey var memleketde. Sayin Erbas onlardan da bahsetsin

5
3
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title