Haberler

Özgecan Arslan Türkiye'yi Ağlattı

Güncelleme:

Özgecan Arslan Türkiye'yi yasa boğdu. Mersin'de öldürüldükten sonra cesedi yakılan üniversiteli Özgecan'ın annesi "Kızımın tek hatası dolmuşa binmek mi?" diyerek idam cezası istedi. Genç kızın tabutunu kadınlar omuzladı.

Özgecan Arslan Türkiye'yi ağlattı. Mersin'in Tarsus İlçesi'nde öldürüldükten sonra cesedi yakılan üniversiteli Özgecan Aslan'ın annesi onu kaybolduğu gün nasıl uğurladığını anlattı. "Kızımın tek hatası dolmuşa binip evine gelmek mi?" diyen anne idam cezası istedi.


Tarsus ilçesinden Mersin'e gitmek isterken kaybolan, daha sonra bıçaklanmış ve yakılmış cesedine ulaşılan Özgecan Aslan'ın iki katil zanlısının ardından aranan üçüncü şüpheli de yakalandı. Üç kişi sağlık kontrolünden geçirilmek için getirildikleri Tarsus Devlet Hastanesi'nde kalabalık tarafından linç edilmek istendi. Özgecan'ın annesi kızını öldürenlerin en ağır cezayı almasını istedi ve "Sabah sütünü verdim, harçlığını verdim gitti. Saatler geçti gelmeyince gece karakola 'kızım kayıp, kaçırdılar mı' diye başvuruda bulundum... Masum bir kızın ölmesine neden olanların benim kızımdan beter olmasını istiyorum." dedi

"KIZIMIN TEK HATASI DOLMUŞA BİNMEK Mİ?"

Songül Aslan, kızının cenazesi öncesi gazetecilerle konuştu.

Özgecan Aslan'ın annesi Songül Aslan, kızının ölümüyle ilgili olarak "Bir dolmuşa binip de evine gelirken bu katliamın olmasına benim aklım ermiyor, akıl sır erdiremiyorum. Kızımın tek hatası dolmuşa binip evine gelmek mi?" diye konuştu.


Aslan, kızı için Mersin Şehir Mezarlığı'nda düzenlenecek cenaze töreni öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının katil zanlılarının en büyük cezayı almasını istediğini söyledi:

"Masum bir kızın ölmesine neden olanların benim kızımdan beter olmasını istiyorum. Bu hakkın yerde kalmamasını istiyorum. İdam edilsin, işkence edilsin. Özgecan melek gibi kalbi temiz, yüreği temiz, her konuda herkese iyilik yapan bir insandı. Okuyup adam olma hedefleri vardı. Psikolojiyi bitirip kendine iş yeri açmak hedefiydi. Hep çalışıyordu ve çok başarılıydı ama yapamadı maalesef. Bir dolmuşa binip de evine gelirken bu katliamın olmasına benim aklım ermiyor, akıl sır erdiremiyorum. Kızımın tek hatası dolmuşa binip evine gelmek mi?"

"SÜTÜNÜ VE HARÇLIĞINI VERDİM GİTTİ"

Kızını en son okula yolcu ettiği sabah gördüğünü anlatan Aslan, "Sabah sütünü verdim, harçlığını verdim gitti. Üç gün önce telefonu bozuktu. Arkadaşının telefonundan ablasına 'Annem merak etmesin 20.00'de Mersin'de olacağım' diye mesaj atıyor. Bekliyorum, bekliyorum gelmiyor. Saatler geçti gelmeyince gece karakola 'kızım kayıp, kaçırdılar mı' diye başvuruda bulundum. Kimliğini verdim, araştırıyoruz dediler" diye konuştu.

Özgecan'ın ablası Beste de kardeşinin en son kendisine mesaj attığını kaydetti.

ÖZGECAN İÇİN CENAZE TÖRENİ

Mersin'in Tarsus ilçesinde bindiği dolmuşta üç saldırgan tarafından bıçaklanıp ardından da yakılarak katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın yakınları cenaze töreni için Mersin Akbelen mezarlığında buluştu.

Aslan'ın tabutu kadınların omuzları üzerinde taşınırken, cenaze törenine katılanlar üzerinde "Seni unutmayacağız Özgecan" yazılı dövizler taşıdı.

CENAZEYİ KADINLAR OMUZLADI

Namazdan önce cemaati davet eden hoca, "Kadınlar lütfen geriye doğru çekilsinler" ricasında bulundu. Ancak camiye akın eden yüzlerce kadın, hocayı dinlemedi, namaz kılınırken ön saflarda durdu. Hatta Özgecan'ın tabutunu da kimseye bırakmayarak omuzlarında kendileri taşıdı.

KENTTE BÜTÜN ETKİNLİKLER İPTAL

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü için düzenleyeceği etkinlikleri Özgecan Aslan'ın ölümü nedeniyle iptal ettiğini bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla düzenlenen toplu nikah töreni bünyesinde gerçekleşecek olan bütün etkinliklerin iptal edildiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hunharca bir cinayet sonucu öldürülen Özgecan Aslan'ın üzüntüsünü milletçe yaşarken, daha önce duyurusunu yaptığımız etkinliklerin yapılması düşünülemezdi. Yaşadığımız acıdan ve üzüntüden dolayı, toplu nikah töreni bünyesinde gerçekleşecek olan bütün etkinlikler iptal edildi ve ileri bir tarihe ertelendi. Bu bağlamda genç kızımız Özgecan Aslan'a Allah'tan rahmet dilerken, kederli ailesine, sevdiklerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz."

Bu arada, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da yayımladığı mesajla olayı kınadı.

MERSİN İDMANYURDU'NDAN TEPKİ

Bu arada, Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu da yaşanan olaya tepkisini göstermek amacıyla harekete geçti.

Ligde yarın oynanacak Çaykur Rizespor maçı öncesi sahaya Özgecan Aslan'ın fotoğrafının yer aldığı tişörtle çıkma kararı alan Mersin İdmanyurdu ekibi, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan da gerekli izinleri aldı.

Tişörtte ayrıca olayı kınayan bir mesajın da yer alacağı öğrenildi.

KALABALIKLIK LİNÇ EDİLDİ

Cinayetle ilgili araştırmasını sürdüren polis ve jandarma ekipleri, cuma günü üçüncü şüpheli olan firari Suphi A.'yı, saat 21.00 sıralarında Fatih Mahallesi'nde bir alışveriş merkezinin yakınlarında saklanırken yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli önce sorgulanmak için emniyete götürüldü. Burada işlemleri yapılan Suphi A., babası Necmettin A., ile Fatih G., ile birlikte sağlık kontrolü için Tarsus Devlet Hastanesine getirildiler. Jandarma ve polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, hastanede bulunan kalabalık cinayet zanlılarına saldırarak linç etmek istediler. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, polis ve Jandarma ekipleri tarafından kordon oluşturularak hastaneden çıkarıldı.

Şüphelilerden Suphi A.'nın jandarmada, Necmettin A. ile Fatih G.'nin ise polisteki sorgusu devam ediyor.


Mersin Akbelen mezarlığında buluşan yakınları, "Seni unutmayacağız" yazılı dövizler taşıdı.

EVİNE GİDİYORDU

20 yaşındaki Özgecen Aslan, 11 Şubat 2015 günü okuldan çıktıktan sonra Tarsus'ta bir alışveriş merkezinde arkadaşıyla buluştu.

Birlikte yemen yiyen iki kız, daha sonra Mersin'e sefer yapan bir midinüse bindi. Arkadaşı yolda inen Özgecan Aslan'ı bundan sonra gören olmadı. Kızlarından haber alamayan ailesi kayıp başvurusu yaptı.

İlgili Haberler

JANDARMAYA SORDULAR

Perşembe akşam saatlerinde Tarsus-Mersin-Adana arasında yolcu taşımacılığı yapan minibüs sürücüsü 26 yaşındaki Suphi A. jandarma noktasında durarak otoyola nasıl çıkacağını sordu.

Jandarma ekipleri, minibüsün, tarif ettikleri yol yerine ormanlık alana doğru gittiğini fark edince şüphelenip takip etti. Jandarma peşinden gittiği minibüsü yol kenarında durdurup arama yaptı. Minibüste kan izlerine rastlandı.

Sürücü ile beraberinde babası 50 yaşındaki Necmettin A. ile 20 yaşındaki Fatih G.'nin bulunduğu minibüste kan izlerine rastlandı. Necmettin A, kan izlerini, müşteri olarak minibüse aldıkları iki yolcunun ettiği kavga ile açıkladı.

Bunun üzerine araçta bulunan sürücü, 50 yaşındaki babası Necmettin A. ve 20 yaşındaki Fatih G. gözaltına alındı. Üç kişi, işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

ŞAPKASI BULUNDU

Bu arada Jandarma'ya, Özgecan Aslan'ın kayıp bilgisi ulaştı. Ekipler bunun üzerine tekrar söz konusu midibüsü aramaya başladı. Tarsus'ta yapılan yol kontrolü sırasında aynı midibüs içindeki Necmettin A., Fatih G. ile birlikte yakalandı.
Midibüste yeniden yapılan aramada, bulunan bir kadın şapkası, kayıp öğrencinin babası Mehmet Aslan'a gösterildi. Baba Mehmet Aslan, şapkanın kızı Özgecan'a ait olduğunu söyledi.

Bunun üzerine sorgulanan Necmettin A. ve Fatih G., suçlarını itiraf ederek genç kızı öldürdükten sonra benzin dökerek yakıp, Çamalan Köyü Alman Mezarlığı yakınındaki Cin deresine attıklarını itiraf ettiler.
Ceset, arkadaşına gösterildi

ÖZGECAN ASLAN'IN CESEDİNİ JANDARMA BULDU

Zanlıların gösterdiği yerde yapılan aramada bir bölümü yanmış kadın cesedi bulundu.
Tarsus Devlet Hastanesi'ne getirilen cenaze, kayıp genç kızın Tarsus'ta en son birlikte görüldüğü kız arkadaşına gösterildi. Cesedi teşhis edemeyen ve ismi açıklanmayan genç kız, kıyafetleri görünce arkadaşına ait olduğunu söyleyip fenalık geçirdi.
Jandarma tarafından sakinleştirilen genç kız, "Öğlene kadar birlikte okuldaydık. Saat 13.30'da okuldan birlikte çıktık. Alışveriş merkezinde yemek yedik, akşam saatlerinde midibüse bindik. Ben yolda indim o da evine gitmek üzere devam etti. Aynı gece kayıp olduğu bilgisini aldık, bir gün sonra da okula gelmedi" dedi.

DNA BELİRLEYECEK

Yüzüyle birlikte vücudunun bir bölümü yanan cenazenin kesin olarak Özgecan Aslan'a ait olduğunu belirlemek için aile fertlerinden alınan DNA örnekleri ile karşılaştırma yapılacak.
Necmettin A. ve Fatih G.'nin sorgusu devam ederken ilk gözaltına alındıklarında midibüsü kullanan şoför Suphi A.'in yakalanması için çalışma başlatılmıştı. Şüphelilerin, genç kızı neden öldürüp yaktıkları ise yapılan soruşturma sonucu ortaya çıkacak.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Tarsus Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title