Haberler

Alparslan Kuytul kimdir? Alparslan Kuytul nereli? Alparslan Kuytul hayatı ve biyografisi!

Güncelleme:

Adanalı Alparslan Kuytul söylemleri ve tavırlarıyla zaman zaman gündem oluyor. Alparslan Kuytul hakkında merak edilenleri sizler için haberimizde ele aldık. Dün Gaziantep'te 3 ayrı camide toplanıp Ramazan ayı boyunca itikafta bulunacaklarını belirten "Alparslan Kuytul Gönüllüleri" olarak adlandırılan kişilerin sivil itaatsizlik eylemine polis müdahale etmişti. Alparslan Kuytul kimdir? Alparslan Kuytul kaç yaşında ve ne iş yapıyor? Alparslan Kuytul hayatı ve biyografisi!

Adanalı Alparslan Kuytul, Furkan Vakfı'nın kurucusu ve başkanı olarak ön plana çıkıyor. Zaman zaman yaptığı açıklamalar ve dernek faaliyetleri ile gündem oluyor. Herkesin merak ettiği dini kanaat önderi Alparslan Kuytul hakkında merak edilenleri sizler için kaleme aldık.

ALPARSLAN KUYTUL KİMDİR?

Alparslan Kuytul (d. 20 Ağustos 1965, Adana), Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfının manevî lideridir. 1980'lerdeki çalışmalarının ardından 1994 yılında Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfını kurdu.

Alparslan Kuytul 1965 yılında Adana'nın 46 km güneyindeki Karataş ilçesinde dünyaya geldi. 1991 yılında Çukurova Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1993-1997 yılları arasında da Mısır'ın El-Ezher Üniversitesi Şeriat Fakültesi İslâm Hukuku bölümünde okudu. El-Ezher Üniversitesi'nde okuduğu yıllarda Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfını kurmuştur. Kuytul'un İnternet üzerinden yayın yapan, kendisine ait TVFurkan adında bir kanalı vardır. Ayrıca 2011 yılından beri Furkan Nesli dergisinin başyazarlığını yapmaktadır.

Alparslan Kuytul kimdir? Alparslan Kuytul kaç yaşında ve ne iş yapıyor? Alparslan Kuytul hayatı ve biyografisi!ALPARSLAN KUYTUL

30 Ocak 2018'de gözaltına alınan Kuytul 8 Şubat 2018'de tutuklandı. "Suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık" suçundan yargılandığı davanın yanı sıra Temmuz 2018'de "terör örgütlerine destek vermek" suçundan hakkında bir dava daha açıldı. 5 Aralık 2019'da tahliye edildi.

NE OLMUŞTU?

Gaziantep'te 3 ayrı camide toplanan "Alparslan Kuytul Gönüllüleri" olarak adlandırılan kişiler Ramazan ayı boyunca itikafta bulunacaklarını belirtmiş, dağılmaları konusunda kendilerini uyaran görevlilere direnip devlete karşı sivil itaatsizlik başlattıklarını söyleyen 76 kişi, polislerin müdahalesiyle çıkarılmıştı. Olaylarda 8 kişi gözaltına alınırken Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, bu kişilerin amaçlarının ibadet değil, provokasyon olduğu belirtilmişti.

BU KEZ DE ADANA'DA GERİLİM YAŞANDI

Gaziantep'te yaşanan olayın ardından bu kez de Adana'da eski Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul ve beraberindeki çok sayıda kişinin karıştığı bir olay yaşandı. Alparslan Kuytul ve çok sayıda kişi dün gece tam kapanma uygulanmasına rağmen sokağa çıktı. Bu nedenle polis ekipleri Kuytul ve beraberindekileri evlerine gitmesi konusunda uyardı.

UYARILARI DİKKATE ALMAYINCA GÖZALTINA ALINDILAR

Ancak uyarılara rağmen evlerine dönmeyip tam kapanmayı ihlal eden Kuytul ile çok sayıda kişi, Adana Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Zanlıların emniyetteki sorgusu devam ediyor.

2018'DE VAKFA KAYYUM ATANMIŞTI

30 Ocak 2018 operasyonu sonrası Adana 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, ihtiyati tedbir kararı alarak kuruluş amaçlarına aykırı faaliyetlerinden dolayı Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına kayyum atamıştı.

DÜN GAZİANTEP'TE CAMİ'DE PROVOKASYONA KALKIŞMIŞLARDI

17 gün sürecek 'tam kapanma' tedbirleri, birtakım çevreler tarafından provokasyon malzemesine dönüştürülmüştü.

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul'un "İtikafı yapacağız, buyursunlar engel olsunlar" açıklamasının ardından Gaziantep'te bir camide provokasyona imza atılmıştı. Gaziantep'teki müdahalenin ardından Furkan Vakfı'ndan 8 kişi gözaltına alınmıştı.

Cami provokasyonun ardından bu kez de sokağa çıktılar! Alparslan Kuytul ve beraberindekiler gözaltına alındı

GAZİANTEP VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Gaziantep Valiliği, sabah saatlerinden itibaren sosyal medyada hızla yayılan polis ekipleri ile bekçilerin camide itikafa girmek isteyen gruba müdahalesi ile ilgili açıklama yaptı. Yaşanan olayın provokasyon olduğunu vurgulayan Gaziantep Valiliği, konu ile ilgili geniş çaplı adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

"PROVOKASYON YAPILARAK SİVİL İTAATSİZLİKTE BULUNULMUŞTUR"

Olayın provokasyon olduğu vurgulanan açıklamada, "Özetle bu provokasyonu yapan kişiler daha önce haklarında çeşitli defalar terör soruşturması yapılan Alparslan Kuytul yandaşlarıdır ve amaçları ibadet etmek değil, sivil itaatsizlik yapmaktır" denildi.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise "Silahlı terör örgütlerini övme" gerekçesi ile kayyum atanan ve hakkındaki kapatma davası devam eden Furkan Eğitim ve HizmetVakfı'nın eski yöneticisi Alparslan Kuytul ve yandaşları tarafından itikaf ibadeti bahane edilerek bir provokasyon girişiminde bulunulduğu ortadadır. Meydana gelen olayın istismar üzerinden tahrik etme amacı taşıdığı açık ve nettir" ifadeleri yer aldı.

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Alparslan Kuytul Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title