Haberler

Adana mı acı Urfa mı? Hangi kebap acı oluyor?

Güncelleme:

Türk yemeklerinin en sevileni olan kebap yerli- yabancı herkesin severek tükettiği yemekler arasındadır. Herkesin akıllarında soru olan şey ise Adana mı acı Urfa mı? sorusu. Ülkemize gelen turistlerin en sevdiğiniz yemek? Sorusuna verdiği cevap genellikle "kebap" cevabı oluyor. Adana mı acı Urfa mı? Adana kebap acı mı? Urfa kebap acı mı? Hangi kebap acı oluyor? İşte detaylar...

Türk yemeklerinin en sevilenlerinden olanı kebaptır. Kebabın iki türlüsü var bunlardan biri Adana iken diğeri Urfa'dır. Ülkemize gelen her turistin severek tercih ettiği yemeklerden olan kebap, Doğu Anadolu Bölgesi'nde sevilerek tüketiliyor. İki tür çeşidi olan kebap hakkında merak edilenlerden biri ise Adana mı acı Urfa mı? Adana kebap acı mı? Urfa kebap acı mı? Hangi kebap acı oluyor?

ADANA MI ACI URFA MI?

Sevilerek tüketilen yemeklerden olan Adana ve Urfa kebabından Adana kebabı acı olanıdır. Urfa kebabına göre Adana kebabı daha fazla acılı olur. Acı seven kişilerin kebap yerken tercih etmesi gereken kebap türü Adana kebaptır.

ADANA KEBAP NASIL YAPILIR?

Adana kebap, Türk mutfağının en ünlü kebap çeşitlerinden biridir ve genellikle dana eti veya kuzu eti kullanılarak yapılır. İşte evde Adana kebap yapmak için gereken malzemeler ve adım adım tarif:

Malzemeler:

500 gram dana eti veya kuzu eti (yağsız)

1 büyük soğan

2-3 yeşil biber (acı veya tatlı tercihe bağlı)

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı tuz (isteğe bağlı)

1 çay bardağı sıvı yağ (tercihe bağlı)

Adana mı acı Urfa mı? Adana kebap acı mı? Urfa kebap acı mı? Hangi kebap acı oluyor?

Yapılışı:

  • Etinizi öncelikle ince bir şekilde kıyın veya et kıyması olarak alın.
  • Soğanı rendeleyin veya doğrayın.
  • Yeşil biberleri ince halkalar halinde kesin.
  • Sarımsakları ezin veya ince doğrayın.
  • Kıyılmış eti, rendelenmiş soğanı, yeşil biberleri, sarımsağı, pul biberi, kimyonu ve tuzunu bir kaba alın. Eğer kullanacaksanız, sıvı yağı da ekleyin. Bu malzemeleri iyice karıştırın. Karışımı birkaç saat buzdolabında dinlendirmek lezzetin daha iyi olmasına katkı sağlayabilir.
  • İsteğe bağlı olarak metal şişlere veya bambu şişlere et karışımını sıkıca sarın. Et karışımını şişe takarken ellerinizi hafifçe yağlayarak yapışmasını önleyebilirsiniz.
  • Mangalı veya ızgarayı iyice ısıtın. Kebapları közde pişirmeye başlayın. Yaklaşık olarak her iki tarafını da 10-15 dakika pişirin. Kebaplar altın rengini alana kadar pişirin.
  • Pişen Adana kebapları sıcak olarak servis yapın. Genellikle lavaş veya pide ekmeği ile servis edilir ve yanında marullar, domatesler, soğan halkaları ve limon dilimleriyle sunulur.

Afiyet olsun!

URFA KEBAP NASIL YAPILIR?

Urfa kebap, Türk mutfağının önemli bir kebap çeşididir ve Adana kebabı gibi özel baharatlar ve malzemelerle yapılır. İşte evde Urfa kebap yapmak için gereken malzemeler ve adım adım tarif:

Malzemeler:

500 gram dana eti veya kuzu eti (yağsız)

1 büyük soğan

2-3 yeşil biber (acı veya tatlı tercihe bağlı)

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı pul biber (Urfa biberi tercih edilir)

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı tuz

Adana mı acı Urfa mı? Adana kebap acı mı? Urfa kebap acı mı? Hangi kebap acı oluyor?

Yapılışı:

  • Etinizi öncelikle ince bir şekilde kıyın veya et kıyması olarak alın.
  • Soğanı rendeleyin veya doğrayın.
  • Yeşil biberleri ince halkalar halinde kesin.
  • Sarımsakları ezin veya ince doğrayın.
  • Kıyılmış eti, rendelenmiş soğanı, yeşil biberleri, sarımsağı, pul biberi, kimyonu ve tuzu bir kaba alın. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Bu karışımı en az 1 saat buzdolabında dinlendirin. Tercihen daha uzun süre dinlendirmek lezzetin daha iyi olmasına katkı sağlar.
  • Mangalı veya ızgarayı iyice ısıtın. Et karışımını şişlere takın. Şişlere eti sıkıca sarın ve düzgün bir şekilde yerleştirin.
  • Kebapları közde pişirmeye başlayın. Yaklaşık olarak her iki tarafını da 10-15 dakika pişirin. Kebaplar altın rengini alana kadar pişirin.
  • Pişen Urfa kebapları sıcak olarak servis yapın. Genellikle lavaş veya pide ekmeği ile servis edilir ve yanında marullar, domatesler, soğan halkaları ve limon dilimleriyle sunulur.
  • Urfa kebabının özgün tadını yakalamak için Urfa biberini kullanmanız önemlidir. Afiyet olsun!
Haberler.com / Sumru Tarhan - Gündem

Adana Gündem Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title