Haberler

Kürtler Mansur Yavaş'a oy verir mi? Soruyu yanıtlayan Selahattin Demirtaş, farklı bir isim de zikretti

Güncelleme:

Yaklaşan seçimlerde Millet İttifakı'nın adayı olarak son günlerde geçmişte MHP'de siyaset yapan Mansur Yavaş'ın ismi ön plana çıkarken cezaevindeki Selahattin Demirtaş'a "Kürtler Mansur Yavaş'a oy verir mi?" diye soruldu. Cumhurbaşkanı adaylığında isimden çok ilkelere bağlı olup olmayacağına bakacaklarını ifade eden Demirtaş, günü geldiğinde tartışılıp değerlendirileceğini söyledi. Öte yandan Demirtaş, "Fikir beyan etmem doğru olmaz ancak ben şahsen Ekrem Bey'i de takip etmeye çalışıyorum" dedi.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı'nın Cumhur İttifakı'nın adayının karşısına çıkaracağı isim merakla beklenirken, son günlerde Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın adaylık çağrısı üzerine geçmişte MHP'de de siyaset yapan ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın ismi ön plana çıktı.

"KÜRTLER MANSUR YAVAŞ'A OY VERİR Mİ?"

Gazeteci Candaş Tolga Işık, 5 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a avukatları aracılığıyla "Kürtler Mansur Yavaş'a oy verir mi?" sorusunu sordu.

Selahattin Demirtaş'tan 'Kürtler Mansur Yavaş'a oy verir mi?' sorusuna yanıt

"İSİMDEN ÇOK İLKELERE BAĞLI OLUP OLMAYACAĞINA BAKARIZ"

Demirtaş ise yanıtında şu ifadeleri kullandı:

"HDP'nin Eylül 2021'de açıkladığı tutum belgesini kabul eden o ilkeleri uygulama kapasitesi, niyeti, samimiyeti olan ve kazanabilecek bir adayı destekleyebiliriz. Biz cumhurbaşkanı adaylığında isimden çok ilkelere bağlı olup olmayacağına bakarız.

"PARTİMİZ KARAR ALIRSA BENİ DE ADAY GÖSTEREBİLİR"

Ayrıca gelişmelere göre partimiz karar alırsa beni de aday gösterebilir ancak ben o tarihe kadar hala siyasi yasaklı ve hapisteysem bir aday lehine çekilme de gündeme gelebilir.

Selahattin Demirtaş'tan 'Kürtler Mansur Yavaş'a oy verir mi?' sorusuna yanıt

"İSİMDE BİR DAYATMADA BULUNMAMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Bunların hepsi ihtimaldir, günü geldiğinde değerlendirilir, tartışılır. Elbette ki Millet İttifakı kendi adayını kendi belirleyecektir, isim noktasında bizim kendilerine bir dayatmada bulunmamız söz konusu olamaz.

"ADAYI BELİRLERKEN BU KRİTERLERİ GÖZ ÖNÜNE ALACAKLARDIR"

Ancak eğer ki aday geniş kesimlerin de ortak adayına dönüşecekse bu durumda adayı belirlerken bu kriterleri göz önüne alacaklardır diye düşünüyorum.

"EKREM BEY'İ DE TAKİP EDİYORUM"

İsim noktasında bugün herhangi bir fikir beyan etmem doğru olmaz ancak ben şahsen Ekrem Bey'i de takip etmeye çalışıyorum, tüm baskılara rağmen elinden geldiğince hizmet etmeye, başarılı olmaya gayret ediyor. Olabildiğince kucaklı olmaya gayret ediyor, Anadolu'da toplumsal karşılığı da olduğunu görebiliyorum.

Selahattin Demirtaş'tan 'Kürtler Mansur Yavaş'a oy verir mi?' sorusuna yanıt

"MİLLET İTTİFAKI KENDİ KARARINI KENDİSİ VERECEK"

Özel olarak bu isimleri sorduğunuz için bunu belirtiyorum yoksa adaylık konusunda Millet İttifakı kendi kararını kendisi verecek. Bekleyip göreceğiz ancak ben halen aday adayıyım, iddiamı koruyorum.

Selahattin Demirtaş'tan 'Kürtler Mansur Yavaş'a oy verir mi?' sorusuna yanıt

Selahattin Demirtaş'tan 'Kürtler Mansur Yavaş'a oy verir mi?' sorusuna yanıt

Selahattin Demirtaş'tan 'Kürtler Mansur Yavaş'a oy verir mi?' sorusuna yanıt

Haberler.com / Emre İliksiz - Politika

Selahattin Demirtaş Mansur Yavaş Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500

Yorumlar (15)

OKUR:

ülkücü bir insan kesinlikle ülküsünden taviz vermez dolayısıyla mansur yavaşın ülkücü olduğuna ianmıyorum

76
98
yanıtYanıtla
DENİZ KARA :

pekiii..eski söylemleriyle şimdi ki söylemleri arasın yüzde bin fark olan Sn Bahçeli ülkücü hareketin başında ,O da taviz vermedi mi !

yanıt41
yanıt19
Hamit Gündoğdu:

Ya Kürtleri niye ayrıymis gibi ifade ediyorsunuz. Bu coğrafyada en kadim dostturlar Türkler ve Kürtler. Dolasiyisla seçim zamanı herkes en mantıklı kararını verecektir. Seçimde görüşürüz.

137
22
yanıtYanıtla
Fatih Uludağ:

Her kürtçe konuşanı Kürt Her Türkçe Konuşanı Türk Her Kuran Okuyanı Müslüman sanmayınız efendiler. silkilenenin ve kendinize gelin.

86
1
yanıtYanıtla
Martin Sikertel:

Kaç gündür algı operasyonu yapıp zorla kazıyorsunuz insanların kafasına. Kaykay parkı açıp göllerdeki balıkları beslemek ve ihtiyacı olmayanlara binlerce liralık para akıtmak dışında bir faaliyeti olmayan, Ankara'yı yönetemeyen adam Cumhurbaşkanı olacak öyle mi? Peh...

30
38
yanıtYanıtla
baklavacı çeto :

kürtler ekremi çok sevdiğinden değil sırf akp kazanmasın ve akp nin inadına ekreme oy verdiler. peki olası bir mansur beyin aday olması durumunda kürtler aynı taktik ve fikirle sandık başına gider mi karar sizin.

47
18
yanıtYanıtla
Bilge Net:

Demirtaş'ın düşüncelerinin bizim için önemli olmadığı kanaatindeyim.

26
33
yanıtYanıtla
zırzop:

Tabi istemez Mansur Yavaş ülkücü tabanlı, Ekrem İmamoğlu seçimi kazanınca doğru diyarbakıra 16 Milyondan Size Selam Getirdim diye HDP ye koşmuştu herkes kendi adamını istiyor malum

44
13
yanıtYanıtla
Tahsin Büyükkol:

Sorun Kürt milletimiz değil Sorun Yabanci devletlerin elinde olan teroristler. Hem kürt vatandaşlar chpye oy vermez

21
34
yanıtYanıtla
Sadık:

Nekadar özgür bir Ülke Hapishaneden herşeyi dışarı veriyor, Almanyada bir mektupun hapisden 10 defa kontrol edilip izin verirlerse dışarı çıkar.

29
25
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title