Haberler

Şehit Yakınları Bayram Arifesinde Şehitliklere Akın Etti

Şehit yakınları bayram arifesinde şehitliklere akın etti Şehit babası Zülkarni Kahriman: "Ocağımızı söndürdüler, neslimizi kestiler.

Şehit yakınları bayram arifesinde şehitliklere akın etti

Şehit babası Zülkarni Kahriman:

"Ocağımızı söndürdüler, neslimizi kestiler. Hala gelecek diye bekliyoruz bir türlü gelmedi"

ANKARA - Şehit aileleri, Ramazan Bayramı arifesinde Cebeci Askeri Şehitliği'ni ziyaret etti. Şehit babası Zülkarni Kahriman, "Bir oğlum vardı. Ocağımızı söndürdüler. Neslimizi kestiler. 20 yıl oldu ve hala gelecek gibi geliyor. Şimdi 6 tane erkek torunum var. PKK'nın kökünü kesmek için yetiştiriyorum onları" dedi.

Ramazan Bayramı arifesinde Cebeci Askeri Şehitliği'nde yakınlarının kabirlerini ziyaret eden aileler, şehit düşen oğulları, babaları ve eşlerinin kabirleri başında dua etti, Kur'an-ı Kerim okudu. Kimi şehit yakını da şehit düşen oğlunun, kardeşinin, akrabasının mezarını temizledi, çiçek koydu. Bazı şehit yakınları kabir başlarında gözyaşı dökerken bazıları da çikolata, şeker ve lokum dağıttı.

Şehit Er Uğur Kahriman'ın babası Zülkarni Kahriman, bir oğlunun olduğunu, Siirt'ten Eruh'a giderken bölücü terör örgütü teröristler tarafından pusuya düşürüldüğünü ve şehit olduğunu kaydetti. 20 senedir her hafta sonu, her bayram oğlunu ziyarete geldiklerini aktaran baba Kahriman, "Ondan başka işimiz yok. Ocağımızı söndürdüler. Neslimizi kestiler. Alışmak zor. Vatan sağ olsun. Kader böyleymiş. Şimdi 6 tane torunum var. Allah 6'sını da erkek verdi ki dayısının intikamını alsınlar diye. PKK'nın kökünü kesmek için yetiştiriyorum onları. Dayılarının intikamını alacaklar" diye konuştu. Baba Kahriman, "Hala gelecek gibi geliyor. Kapıdan girecek gibi geliyor. 20 senedir bekliyoruz, bir türlü gelemedi" diyerek göz yaşlarını tutamadı.

Sabahın ilk saatlerinde şehitliğe gelen Jandarma Şehit Er Metin Sezer'in annesi Emine Sezer, oğlunu kaybedeli tam 25 yıl olduğunu ve babasının da oğlunun acısına dayanamayarak arkasından gittiğini söyledi. Sezer, "Şırnak'ta karakola düzenlenen çatışmada 12 saat çatışıyorlar, yardım istiyorlar. 27-28 kişi bulunuyor karakolda. Yanındaki arkadaşı yanıyor, benim kuzuma da şarapnel parçası saplanıyor. Ocağım söndü gitti yavrum. Bu yavrum bizi mahvetti. Kendimi toparlayamıyorum. Yaş 75 oldu" dedi.

Kalpten ameliyat olduğu için 1-2 aydır şehit oğlunu ziyarete gelemediğini kaydeden Sezer, toprağın kuruduğunu ve suyunun bittiğini ifade etti. Yaşadıklarının çok zor olduğunu belirten Sezer, "Evlat hiçbir şeye benzemiyor. 21 yaşında mezara girdi. Terhis olmasına 2 ay vardı. Kurban Bayramı'nda izine gel dedik. Ablasına gelmem demiş. Kurban Bayramı'na 10 gün kalmıştı ve telefonda konuştuk. Arkasından 'Şehidiniz geliyor' diye telefon geldi" diyerek göz yaşlarına hakim olamadı.

Geçen yıl Hakkari'de şehit olan Piyade Uzman Çavuş Savaş Batu'nun 6 yaşındaki kardeşi Senanur Batu'da, şehit abisini ziyaret edenler arasındaydı. Abisinin kendisine hep prensesim dediğini anlatan Batu, tabletinden abisinin resmini gösterdi ve abisinin fotoğrafına bakarak onu çok sevdiğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Ramazan Bayramı Kurban Bayramı Metin Sezer PKK Genel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title