Haberler

Şanlıurfa'da "Seyyah Bizim İller Projesi"

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde hayata geçirilen "Seyyah Bizim İller Projesi" kapsamında, Harran ilçesinden tarihi ve turistik yerlerini gezmek için Şanlıurfa'ya gelen gençlerle bir araya...

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde hayata geçirilen "Seyyah Bizim İller Projesi" kapsamında, Harran ilçesinden tarihi ve turistik yerlerini gezmek için Şanlıurfa'ya gelen gençlerle bir araya geldi.

Gençlerle bir restoranda öğle yemeğinde bir araya gelen Vali Güvenç, gençlere hitaben, "Yapmak istediğimiz çok daha iyi eğitilmeniz, hayata çok daha güzel hazırlanmanız, ondan sonra da iyi yetişmiş, iş güç sahibi bir insan, iyi birer anne baba olmanız; memleketini ve insanları seven, kavgadan hoşlanmayan, sorunlarını konuşarak çözmeye çalışan, haksızlıkları ve yanlışlıkları gördüğünde buna usulüne göre itiraz eden, kendi ayakları üzerinde duran gençler yetiştirmektir" şeklinde konuştu.

"Eskiden böyle imkanları biz bulamadık" diyen Vali Güvenç, "Biz sizin en iyiye layık olduğunuzu biliyoruz. Biz sizleri daha iyi eğitirsek, Türkiye sizin döneminizde daha büyük, lider bir ülke olacak. Toplumda erken evlendirmeler, kan davaları, töre cinayetleri ve işsizlik olmayacak" dedi.

Bütün çabalarının gençlerin daha iyi bir eğitimle daha iyi birer fert olmaları olduğunu ifade eden Vali Güvenç, gençlerden umutsuzluğa kapılmamalarını istedi. Zor şartlar altında mücadele ederek şu anda önemli görevlere gelen birçok insanın olduğunu gençlere hatırlatan Vali Güvenç, "Yalnız değilsiniz. Her zaman için yanınızdayız. En büyük çabamız, en büyük ümidimiz sizlersiniz. Sizler bize emanetsiniz. Sizleri iyi yetiştirirsek, yarın Türkiye emin ellerde olur. Sizler de o emaneti sizden sonraki nesillere daha da güzelleştirerek teslim edersiniz. Mutlu olun, inançlı olun, güçlü olun. Asla ümitsiz olmayın, bunları başaracak güçteyiz" dedi.

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Seyyah Bizim İller Projesi hakkında bilgi vererek, proje kapsamında il merkezi, ilçeler ve bazı diğer illere geziler düzenlendiklerini, 600 olan kontenjanlarının Vali Güvenç'in girişimleri sonucu 5 bine çıkarıldığını söyledi. Yıldız, bu sayı ve gençlere yaptırdıkları gezilerle birlikte proje kapsamındaki iller arasında Türkiye'de ilk sırada yer aldıklarını söyledi.

Nisan ve mayıs ayları için ek kontenjan talep ettiklerini ifade eden Yıldız, katılımcı sayıları hakkında bilgiler vererek bu yıl kadın katılımcı sayısının erkek katılımcı sayısını geçtiğini belirtti. Yemeğin ardından projeye destek verenlere Vali Güvenç tarafından teşekkür plaketi verilirken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından da gençlere kitap hediye edildi.

Yemeğe Vali Celalettin Güvenç'in yanı sıra, Vali yardımcısı Aylin Kırcı Duman, DSİ 15. Bölge Müdürü Numan Doğan Gündüz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, projeye destek verenler ve gençler katıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Celalettin Güvenç Şanlıurfa Türkiye Harran Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title