Haberler

Taciz Edilen Kız ve Babası Sapık Komşuyu Korudu, Mahkeme Acımadı

Güncelleme:

Erzurum'da komşusunun kızı N.D.'yi (28) dudağından öptüğü için İ.K.'ye (30) Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 7 yıl 9 ay 22 günlük hapis cezası, Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi'nce onanınca mağdur ve ailesi pişman oldu. 'Basit cinsel saldırı' suçundan verilen cezanın kesinleşmesinin ardından Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe ile başvuran N.D., "Çektiğim vicdan azabı nedeniyle böyle bir şeyin olmadığını söylemek istiyorum" dedi. Dilekçeler sonrası sanık avukatının 'yargılanmanın yenilenmesini ve infazın durdurulması' talebi ise mahkeme tarafından reddedildi.

İLİŞKİYE GİRME TEKLİFİNDE BULUNMUŞ

Olay, 4 Ağustos 2009'da Pasinler ilçesine bağlı Ardıçlı Köyünde meydana geldi. İ.K. komşusunun kızına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. Yaklaşık bir ay cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan İ.K. hakkında Erzurum 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Hazırlanan iddianamede, sanığın evde kimse olmadığı sırada mağdurun evine giderek dudağından ve yüzünden öpüp, ilişkiye girme teklifinde bulunduğu öne sürüldü. Davanın, 19 Eylül 2012'de görülen karar duruşmasında İ.K., 'basit cinsel saldırı' suçundan 8 yıl 11 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Dosyanın temyiz edilmesi üzerine Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi, kararı bozdu. Yargıtay hükümden sonra yürürlüğe giren 'cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlar' ile ilgili düzenlemenin sanık lehine olabileceğini belirterek dosyayı yerel mahkemeye gönderdi.

'İFTİRA ATTI'

Erzurum 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanan İ.K., kendisine iftira atıldığını öne sürdü. Mağdurun ailesi ile arasında herhangi bir husumet bulunmadığını belirten İ.K., suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, bozma kararı sonrası 30 Haziran 2016'da görülen davada sanığı önce 5 yıl hapis cezasına mahkum etti. Sanığın suçunu, 'beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumdaki kişiye karşı' işlediğini dikkate alınarak ceza 7.5 yıla çıkarıldı. Suçun zincirleme şekilde işlendiğini dikkate alan heyet, cezayı 8 yıl 16 ay 15 güne yükseltti. İyi hal indirimi uygulayan mahkeme heyeti, sanığa İ.K.'yı 7 yıl 9 ay 22 gün hapis cezası verdi.

'KIZIMIZIN DAVRANIŞLARI NORMAL DEĞİL'

Karar sonrası mahkemeye dilekçe ile başvuran N.D.'nin babası Z.D. ve annesi S.D., kızlarının davranışlarının tutarsız olduğunu söyledi. Dilekçede, "Kızımızın akli melaikeleri yerinde olmadığından bu olayları bize anlattığı zaman telaşa kapılıp şikayetçi olduk. Ancak geçen zaman içinde kızımızla görüşmelerimiz sonucunda böyle bir şeyin olmadığını anlamış olduk. Kızımızın davranışları normal değildir. Bir gün yaptığı şeyi, bir başka gün inkar etmektedir. Bizler anne babası olarak birçok kez görüştüğümüzde, böyle bir şeyin olmadığını bizlere söyledi. İ.K.'nın bu suçu işlemediğini, böyle bir şeyin olmadığını beyan ederiz. İ.K.'nın aldığı cezadan dolayı vicdan azabı çekmekteyiz" ifadelerine yer verildi.

'HAKSIZ YERE CEZAEVİNDE YATMASIN'

Yerel mahkemenin kararını yeniden inceleyen Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi, 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı onadı. Onama kararı sonrası geçen 1 Mart'ta mahkemeye başvuran N.D. ile anne babası iki ayrı dilekçe daha verdi. N.D.'nin anne ve babası, İ.K.'nın haksız yere cezaevinde yatmasını istemediklerini belirtirken, N.D. ise "Öğrendiğim kadarıyla İ.K. ceza almış. Çektiğim vicdan azabı nedeniyle böyle bir şeyin olmadığını söylemek istiyorum. Mahkemenin beni tekrar dinlemesini istiyorum. Olayı gerçek bir şekilde anlatacağım. Çok pişmanım" diye yazdı.

MAHKEME: İFTİRA ATMASINI GEREKTİRİR HUSUMET YOK

Mağdur ve ailesinin dilekçeleri sonrası sanık avukatı 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne 'yargılanmanın yenilenmesini ve infazın durdurulması' talebinde bulundu. Avukatın talebi, mahkeme heyeti tarafından reddedildi. Heyet kararında, gerek soruşturma aşamasında, gerek bozma öncesi yapılan yargılama sırasında, gerekse de bozma sonrası yapılan yargılama sırasında mağdurun hükümlüye iftira atmasını gerektirir husumetin dosyaya yansımadığına vurgu yaptı. İlk dilekçenin hüküm sonrası verildiğini dikkate alan mahkeme, bu haliyle Yargıtay incelemesinden geçerek kesinleştiğine değinildi. Dilekçelerin sonradan mağdur ve müşteki tarafın ikna edilerek alındığına kanaat getiren heyet, bu nedenle yargılanmanın yenilenmesini kabul etmedi. Sanık avukatı buz kez yeniden yargılanma talebinde bulunacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pasinler Yargıtay Ardıçlı Erzurum 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500

Yorumlar (48)

isa:

kancık kuyruk sallamazsa erkek ona dolanmaz, diye bir ata sözü var. çocuk istismarcılarına en ağır cezalar verilsin. memlekette bu tür vakalar olmasını istemiyoruz. ancak haksızlıkla iftira ile suçsuz olan cezaevinde onlarca insan var. bunların kayıplarını kim karşılayacak.

26
25
yanıtYanıtla
TANJU:

NE AYAKSINIZ LAN SİZZ

37
7
yanıtYanıtla
???:

Bu olayı nasıl ispat etmişler, başka gören olmuş mu? o zaman her iftira atan haklı çıkmaz mı? Allahım sen koru. . .

34
7
yanıtYanıtla
xy:

ispat etmesede mahkeme kararını veriyo adalet bayanlar üstüne ülkede yapsanda yapmasanda suçlu erkekler hep

yanıt0
yanıt1
??:

Yoksa kız mı teklif etmiş

9
12
yanıtYanıtla
cxx:

Kadının biri durduk yere sizi işaret ederek beni taciz etti derse yandınız, siz yapmadığınızı ispat edene kadar içerde baya bir yatarsınız.

12
2
yanıtYanıtla
xxcc:

ispat etme şansın yok yoldan geçen bir bayan sana tecavüz iftirası atsa 10 yıl yatarın var adalet yok yok yok . . . . yok böyle bir şey :)

yanıt10
yanıt2
Domates:

Abartsaydınız. Karı 28 yaşında, dudağından öpmüş. Basar tokatı , dövdürttür akrabalara olur biter. Bu ne la? 40 yaşındayım her uğradığım tacizden sonra şikayet edecek olsam hapishane adam dolardı. Daha dün okudum, 5 yaşında istismara uğrayan çocuğun sapığını serbest bırakmışsınız. Manyak mısınız siz? Bi ayarınız yok mu sizin?

10
1
yanıtYanıtla
Gurbet:

O cezayi ikiye katlayip o kiza vermeliler ,insanin namusuyla oynamanin ne oldugunu anlamasi icin.

9
2
yanıtYanıtla
yazıklar olsun bu ülkedeki adalete:

böyle hukuk sistemi dünyada yok bu nasıl adalettir delil yok belge yok bilgi yok ailesi bile beyanında suçsuz olduğunu kanıtlamaya çalışıyor . bir bayanın ağzından çıkacak olan bir sözle bir kişiyi nasıl yargılar hapse atarsınız bu nasıl olabilir. aklım almıyor olamaz böyle bir şey kapatın mahkemeleri adalet dağıtıldığı zannedilen makamları

8
2
yanıtYanıtla
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title