Haberler

"Sana İhtiyacım Var" yardım kampanyası -

Çorum Valisi Sabri Başköy, "İnanıyorum ki Çorumlu kardeşlerimiz bir kez daha Suriye'de yaşanan ve hepimizin yüreğini dağlayan bu drama karşı kayıtsız kalmayacaklar" dedi.

Suriye'de, başta çocuklar olmak üzere kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri için başlatılan "Sana İhtiyacım Var" adlı yardım kampanyasına, Çorum'dan da destek olunması amacıyla çalışma başlatıldı.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) öncülüğünde başlatılan çalışma kapsamında, Vali Sabri Başköy, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Müftüsü Mehmet Aşık, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Elvan Kaya, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bektaş ve Türk Kızılayı Çorum Şube Başkanı Sedat Canbolat tarafından TSO'da bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Vali Başköy, Suriye'de 3 yıldır bir insanlık dramının yaşandığına dikkati çekerek, Türk halkının komşu ve kardeş ülkedeki bu dramdan büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Gerek Suriye'deki gerekse Türkiye'deki mağdur Suriyeliler için Türkiye'nin ciddi oranda yardım yaptığını belirten Vali Başköy, şunları kaydetti:

"Türkiye yardımlar konusunda çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdi. Özellikle Suriye'deki mağdur halk için... Her 2-3 ayda bir, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve halktan, bu drama karşı kayıtsız kalınmayarak, yardım kampanyası başlatılıyor. İnsanoğlunun, komşu ve kardeş Suriye'deki dramdan etkilenmemesi mümkün değil. Bu hepimizi yürekten dağlıyor, hepimizi ciddi manada üzüyor. Bu dramla birlikte Çorum'dan da genel manada çeşitli yardımlar yapıldı. Çorumlu, kendi yiğitliğine ve fedakarlığına yakışır şekilde 3 gün içerisinde 55 ton un ve 5 ton makarna toplayıp göndermişti. Bu bir kampanya değildi, sadece arkadaşlarımıza bilgi verip rica etmiştik."

Çorum olarak TSO öncülüğünde yeni bir kampanya başlatıldığını dile getiren Başköy, iş dünyasının temsilcileri, hayırsever kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin kampanyaya katkı yapacağına inandığını söyledi.

Suriye'nin iç kesimlerinde acil olarak un ve yiyecek yardımına ihtiyaç duyulduğunu belirten Başköy, "Amacımız herkesin bu kampanyaya iştirakini sağlamaktır. Kampanya tamamen TSO öncülüğünde yapılacak. Bizler kampanyaya destek veriyoruz. Toplanan yardımlar 14 Mart akşamı Suriye sınırındaki koordinatör valimiz aracılığıyla Türk ve Suriye Kızılayı tarafından iç kesimlere kadar ulaştırılacak. İnanıyorum ki Çorumlu kardeşlerimiz bir kez daha Suriye'de yaşanan ve hepimizin yüreğini dağlayan bu drama karşı kayıtsız kalmayacaklar. Ellerinden ne geliyorsa katkı yapacaklardır" dedi.

Başaranhıncal da kampanyayla ilgili bilgi vererek, iş dünyasına destek çağrısında bulundu. Başaranhıncal, şunları kaydetti:

"Kampanyaya iş dünyamızdan destek bekliyoruz ancak bu yardımların sadece iş dünyasıyla sınırlı kalmasını da istemiyoruz. Burada insani yardımlarla ilgilenen derneklerin yöneticileri de var. Hepinizin desteği çok önemli. Kızılay'dan resmi olarak yardım makbuzu verilecek bir kampanya yürüteceğiz. Yardımlar vergiden düşüleceği için iş dünyası için önemli bir adımdır. Bölgede özellikle un, maya, kuru gıda, konserve, bebek bakım malzemeleri, deterjan ve hijyen malzemeleri, uyku tulumu, battaniye ve elbise gibi malzemelere acil ihtiyaç var."

Başaranhıncal, kampanyanın 1 Mart'a kadar devam edeceğini ve toplanan yardımların 14 Mart'ta konvoyla yola çıkacağını sözlerine ekledi.

Toplantıya, kentteki 50'ye yakın mesleki ve sivil toplum örgütünün temsilcileri katıldı.

Muhabir: Gazi Nogay, İsmail Çimen

Yayınlayan: Orhan Topal

Kaynak: AA / Güncel

Turhan Candan Sabri Başköy Suriye Çorum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title