Haberler

Sakarya Canilere 132'şer Yıl Ceza

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde, 10 aylık bebeğiyle birlikte 9 aylık hamile olan Emani Al Rahmun'u öldüren Birol Karacal ve Cemal Bay, 132'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynarca'da, 6 Temmuz 2017 tarihinde 9 aylık hamile olan Emani Al Rahmun ile 10 aylık bebeği Halaf Al Rahmun, öldürüldü. Olayın ardından öldürülen Suriyeli kadının eşi Halid Al Rahmun'un komşusu ve fabrikadan mesai arkadaşı olan Birol Karacal ile Cemal Bay tutuklandı. İlk duruşması 1 Aralık'ta görülen davanın ikinci duruşması, bugün Sakarya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Halid Al Rahmun, Emani Al Rahmun'un babası Muhammed Abdulhadi Ali Al Rahmun, ailenin avukatı Cihad Gökdemir ve Gülden Sönmez, Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu, Uluslararası Mülteci Hakları Derneği ile Kadın ve Çocuk Hakları Derneği üyeleri katıldı. Tutuklu sanıklar Birol Karacal ve Cemal Bay, duruşma salonuna getirildiği sırada İHH İnsani Yardım Vakfı Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın, Yaşıyor musunuz lan siz hala Hayvandan betersiniz diye bağırarak, tepki gösterdi.

SAVCI, 3'ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI İSTEDİ

Cumhuriyet Savcısı Cengiz Turak, dosyanın esasına ilişkin görüşünü açıklarken sanıklar hakkında 'Tasarlayarak canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme', 'Gebe olduğu bilinen kadını öldürme', 'Çocuğu, beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme', 'Nitelikli cinsel saldırı', 'Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme', 'Nitelikli olarak konut dokunulmazlığı ihlal etme' ile 'nitelikli yağma' suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu ile 50 yıla kadar hapis cezası istedi.

Duruşmada söz verilen Halid Al Rahmun, tutuklu sanıklarla ilgili En ağır ceza ile cezalandırmalarını talep ediyorum dedi. Muhammed Ali Al Rahmun da tercüman aracılığıyla yaptığı konuşmada, Savcının mütalaasına katılıyorum. Sanıkların cezalandırılmasını istiyorum diye konuştu.

SANIK KARACAL BEN ÖLDÜRMEDİM, BİR TEK TECAVÜZ ETTİM

Sanık Birol Karacal ise savunmasında, Ben, öldürmedim. Bir tek tecavüz ettim. Suçum neyse razıyım. Eklemek istediğim başka bir şey yok. Savunmam budur dedi.

Cemal Bay da, Daha önce verdiğim ifadelere ekleyeceğim bir şey yok. Söylemek istediğim başka bir şey bulunmamaktadır diye savunma yaptı. Savunmaların alınmasının ardından duruşmaya ara verildi.

132'ŞER YIL CEZA VERİLDİ

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Birol Karacal ve Cemal Bay'ı 30'ar yıl olmak üzere 2'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 30'ar yıl, 'yağma' suçundan 15 yıl, 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçundan 21'er yıl, 'Konut dokunulmazlığı' suçundan ise 6'şar yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Birol Karacal ve Cemal Bay toplam 132'şer yıl hapis cezasına çarptırılırken.

ACILI EŞ YAŞAMA HAKLARI YOK ONLARIN

Duruşma sonrasında Sakarya Adliyesi önünde katledilen kadının eşi Halid Al Rahmun, avukatları Cihad Gökdemir ve Kadın ve Demokrasi Derneği basın açıklaması yaptı. Ağlayarak konuşan Halid Al Rahmun, mahkemenin verdiği kararın beklemediği bir karar olduğunu ve katiller için kısas istediğini belirterek, Hüküm istemedim, ben kısas istiyorum. Başka diyeceğim bir şey yok. Ben bunu beklemiyordum, kısas bekliyordum. Yaşama hakları yok onların zaten dedi.

AİLENİN AVUKATI KANUNLAR ÇERÇEVESİNDE VERİLECEK EN AĞIR CEZA VERİLDİ

Mahkemenin verilebilecek en ağır cezayı verdiğini ifade eden avukat Cihad Gökdemir, Temmuz ayında yaşanmış bir menfur olay var. Bir genç kadın ve 10 aylık bebeği katledildi vahşice. Bununla ilgili Türkiye kamuoyu gerekli tepkiyi gösterdi bugüne kadar. Biz tepki gösteren Sakarya ve Türkiye halkına teşekkür ediyoruz. Bugün burada verilmiş olan mahkumiyet kararı ailenin acısını henüz dindirmedi. Haklı olarak Suriye'deki mahkumiyet kararlarıyla kıyaslayıp kısas olmalı diyorlar. Bizim canımız alındıysa onların da yaşama hakları yok diyorlar. Türkiye ceza kanunları malum, bu kanunlar çerçevesinde verilecek olan en ağır cezayı, hem savcı talep etti, hem de hakime hanım bu kararı bu şekilde vermiş oldu. Bundan sonrası cezaevlerinde cezalarını çekmekle geçecek bu kişilerin. Önemli ola toplumun bu suçlardan bir ders çıkarmış olması. Suriye'den gelip bizim merhametimize sığınmış kişilere karşı bu tür suçlarda azmettiricilerin de artık seslerini kesmeleri. İki kez ağırlaştırılmış müebbet artı 72 senelikte diğer cezaları var. Bunların her müebbedi 30 yıl sayarsak uygulamada toplamda 132 yıl oluyor dedi.

KADEM Hukuk Komisyonu Başkanı avukat Esra Hatipoğlu ise katiledilen kadının yalnız olmadığını gösterdiklerini belirterek, Bu ceza emsal bir ceza, bizim anladığımız kadarıyla bu kardeşlerimiz ve evlatlarını sahipsiz olduğu düşünülerek bu kadar rahat davranıldığını düşünerek o saatte evine girip hamile bir kadını gayet rahat yatağından alabilmişler. Sahipsiz değiller, en azından bu davayla onu göstermiş olduk. Sivil toplum kuruluşları ve avukatlar olarak sahipsiz değiller. Türk, Kürt, Arap hiçbir farkları yok bizlerin gözünde. Onlar bizlere emanet diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kaynarca Türkiye Sakarya Ali Al Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title