Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Doğduğu Topraklarda

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yunanistan'da doğduğu köyü bakan olarak ilk kez ziyaret etti.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yunanistan'da doğduğu köyü bakan olarak ilk kez ziyaret etti. Hemşehrileri Bakan Müzzinoğlu'nu coşkuyla karşıladı.

Atina'daki ziyaretlerinin ardından havayoluyla Dedeağaç'a gelip, doğduğu Kozlukebir köyüne geçen Bakan Müezzinoğlu'nu, köy sakinleri ve Türkiye'den gelen partililer karşıladı.

Köy sakinlerinin onuruna verdiği yemeğe katılan Müezzinoğlu, daha sonra köydeki esnafı ve kahvehaneleri ziyaret etti.

Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener, köy kahvehanesinde yaptığı konuşmada, Müezzinoğlu'nun Batı Trakya'nın gururu olduğunu söyledi.

Bakan Müezzinoğlu da baba ocağında bulunmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığını belirtti.

Duygu yoğunluğu nedeniyle konuşmasının güç olacağını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Böyle bir duyguyu yaşattığı için Rabbim'e teşekkür ediyorum, bu duyguları yaşamamda etkili olan bu köyde yaşayan ve rahmete kavuşan insanlarına teşekkür ediyorum. Buradan aldığım değerleri unutmadan, geldiğim noktayı gideceğim yola merdiven yaparak, hissederek geldiğim bir çizgi var. Bu duygularla da teşekkür etmek istediklerim var. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e teşekkür ediyorum. Zor koşullarda bir ülkeyi derleyip toparlayan, genç cumhuriyeti ve demokrasinin altyapısını kuran Atatürk'e köyümden teşekkür ediyorum.

İkinci teşekkürü ülke dinamiklerini bugün dünya çapında farklı bir noktaya getirmiş, buralarda doğmuş, sonradan ana vatana gelmiş birini bakan olarak değerlendirdiği için Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a etmek istiyorum. Üçüncü teşekkürümü de Yunanistan'a etmek istiyorum. Kendi bu topraklarda doğmuş, bugün farklı bir noktada olan birini, bakan olarak doğduğu topraklarda konuşabilme ve hemşehrileriyle hasret giderebilme imkanı tanıyan demokrasi ve insan hakları noktasında Yunanistan Hükümeti'ne teşekkür etmek istiyorum."

Birlik beraberlik mesajı da veren Müezzinoğlu, "Sizlerin kendi değerlerinizi koruyarak yarınlara güvenle bakabilecek yolculuğunuzda biz hep yanınızda olacağız. Yaşanacak sıkıntıları aşabilmenin yolu kendi değerlerimize sahip çıkabilmektedir. 'Biz Müslümanız, Türküz ve bu değerlerimizle biz burada varız' diyebilmektir. Bu anlamda önemli olan vatandaşı olduğunuz bu ülkede insan hakları ve hukuk anlamında mücadelenizde birlik ve beraberliği merkeze almanızdır" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, akrabasının nalbur dükkanını ziyaretinde, fanatik Beşiktaşlı olan dayısının, kendisini küçük yaşlarda Beşiktaş taraftarı yaptığını anlattı.

İlkokul öğretmenleri Hasan Ahmetoğlu ve İbrahim Salih ile de bir kahvehanede bir araya gelen Bakan Müezzinoğlu, öğretmenlerinin elini öptü, bir süre sohbet etti. Öğretmenleri, başarılı bir öğrenci olduğunu söyledikleri Müezzinoğlu'nun doktorluk hayalinin küçük yaşlarda başladığını belirtti.

-Bakan eşinin anne ve babasını ziyaret etti-

Müezzinoğlu, daha sonra kayınvalidesi Halide Müminoğlu ile kayınpederi Hasan Müminoğlu'nu evinde ziyaret etti.

Bir süre burada aile büyükleriyle sohbet eden Müezzinoğlu, bir gazetecinin sorusu üzerine eşi Faize Müezzinoğlu'nu ailesinden istenme anısını gülümseyerek anlattı. Müezzinoğlu, eşini isteme gününün Kıbrıs Barış Harekatı'na denk geldiğini ifade etti.

Sokağa çıkma yasağı başlayacak olması nedeniyle isteme merasimini erken saate aldıklarını belirten Müezzinoğlu, "Tarlada tütün kırıyoruz... Faize Hanım için dünürcü gidecek ama dünürcünün gideceği gün Kıbrıs Barış Harekatı oldu. Akşam köyde sokağa çıkma yasağı başlayacak, isteme işi riske girmesin diye dünürcü akşam ezanından önce gitti. İlk istemede verdiler, kural üç istemeden sonra olur ama o hengamede ilk istemede verdiler. Kıbrıs çıkartmasında ilk sözü almıştık" diye konuştu.

Müezzinoğlu yarın Gümülcine ve İskeçe'de çeşitli temaslarda bulunacak. - GÜMÜLCİNE

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Yunanistan Kozlukebir Kıbrıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title