Haberler

Prof. Dr. Ateşoğlu: "İşsizlik Mutsuzluğa Neden Oluyor"

Beykoz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülten Kaptan Ateşoğlu, "Toplumlarda işsizlik, mutsuzluğa neden oluyor.

Beykoz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülten Kaptan Ateşoğlu, "Toplumlarda işsizlik, mutsuzluğa neden oluyor. İnsanın iş sahibi olması aynı zamanda bir kimliktir. Bunu bilmek bile işini sevmek için önemli bir nedendir" dedi.

Prof. Dr. Ateşoğlu, Edirne Belediyesi personeline 'Yetkin İletişim ve Verimli İş' konusunda eğitim verdi. Pazartesi sendromunu hemen hemen her bireyin yaşadığını ifade eden Prof. Dr. Ateşoğlu, pazartesinin istenmeyen bir gün olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Ateşoğlu, "Pazartesi sendromu yaşamamak için hafta sonu tatilini kendinizi mutlu edecek bir şekilde geçirin. Hafta sonunuzda sadece ev işlerine değil, hobilerinize ve egzersize de yer ayırın. Bunlar sizi iyi hissettirecek ve pazartesiye daha da mutlu bir şekilde başlayacaksınız" diye konuştu.

İşini severek yapmanın önemine değinen Prof. Dr. Ateşoğlu, "Mutlu bir hayat için işini sevmek çok önemli. Konfüçyüs diyor ki; 'Bir saat mutlu olmak istiyorsan; şekerleme yap. Bir gün mutlu olmak istiyorsan, balık tut. Bir hafta mutlu olmak istiyorsan, tatile çık. Bir ay mutlu olmak istiyorsan, evlen. Bir ömür boyu mutlu olmak istiyorsan, işini sev'" dedi.

"Toplumlarda işsizlik mutsuzluğa neden oluyor"

İş yaşamındaki olumsuz eleştirinin ve öfkenin mutluluğu bozacağını belirten Prof. Dr. Ateşoğlu, "Toplumlarda işsizlik, mutsuzluğa neden oluyor. İnsanın iş sahibi olması aynı zamanda bir kimliktir. Bunu bilmek bile işini sevmek için önemli bir nedendir. Ruhumuzun beslenmesi çok önemli. İşiniz ile mutlu yaşamın elinden tutabilirsiniz. Sağlığın tanımında aynı zamanda üretken olmak da vardır. Çok çalışmak, fazla mesai yapmak her zaman yorgunluk ve olumsuzluk anlamına gelmez. Çok çalışmak daha fazla üretmektir. Bazen işe tutku ve istekle sarılmak özel ve sosyal yaşamı dahi doygunlaştırabilir. Günümüz koşullarında iş yaşamında başarıya ulaşmak için sağlıklı iletişim kurmak kaçınılmaz bir kuraldır. Çalışanın kendi koşullarını iyileştirmesi iş verimini önemli noktada arttıracaktır" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Edirne Belediyesi Gülten Kaptan Beykoz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title