Haberler

Van'da mazbata krizinin çözülmesine DEM Parti'den ilk yorum

Güncelleme:

DEM Parti'nin itirazı üzerine YSK az önce aldığı kararda mazbata tartışmasına noktayı koydu. Oy çokluğu ile alınan kararda 'Abdullah Zeydan'a mazbatası verilebilir' dendi. Alınan bu kararla ilgili DEM Parti YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, "Yüksek Seçim Kurulu'nun kararları bildiğiniz gibi kesin. Başvurulacak başka bir makam olmadığı için mazbata Abdullah Zeydan'a verilecek" ifadelerini kullandı.

Van İl Seçim Kurulu Başkanlığı, DEM Partili Abdullah Zeydan'ın "seçime yeterliliği olmadığı" gerekçesiyle "seçilmemiş sayılmasına" ve sonraki en çok oy alan ve seçilme yeterliliğine sahip ikinci sıradaki adaya mazbatanın teslim edilmesine oy çokluğuyla karar verdi. Dem Parti, Van İl Seçim Kurulu'nun, oy çokluğu ile aldığı kararı YSK'ya taşıdı. Yüksek Seçim Kurulu, gündem toplantısında başvuruyu ele aldı. Partinin itirazını kabul eden Kurul, mazbatanın 7 üyenin kabul, 4 üyenin ret oyu ile Abdullah Zeydan'a verilmesine hükmetti.

"BAŞVURULACAK BAŞKA BİR MAKAM YOK"

Karara ilişkin YSK önünde açıklama yapan, DEM Parti YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki de YSK'nin oy çokluğuyla itirazlarını kabul ettiğini belirterek, "Yüksek Seçim Kurulu'nun kararları bildiğiniz gibi kesin. Herhangi bir itiraz olanağı yok. Anayasa Mahkemesi denetimine de tabii değil. Dolayısıyla başvurulacak başka bir makam olmadığı için mazbata Abdullah Zeydan'a verilecek." diye konuştu.

Van'da mazbata krizinin çözülmesine DEM Parti'den ilk yorumDEM Parti YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki

"KAMUOYUNUN DİRENİŞİ SONUCUNDA..."

Karar sonrası DEM Parti'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise "Dostlarımızın ve demokratik kamuoyunun direnişi sonucunda Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanımız Abdullah Zeydan'a mazbatasının verilmesine karar verilmiştir" denildi.

KARAR OY ÇOKLUĞUYLA ALINDI

Alınan kararla ilgili detayları aktaran CNN Türk muhabiri Paşa Alyurt, "Saat 17'de başlayan toplantı 1 saat 45 dakika sürdü. Bu kritik karar alındı. DEM Parti itirazı değerlendirildi. 11 kişilik YSK heyetiyle toplantı gerçekleştirildi. 7'ye 4 oy çokluğuyla DEM Parti'nin itirazı kabul edildi" ifadelerine yer verdi.

Van'da mazbata krizinin çözülmesine DEM Parti'den ilk yorumAbdullah Zeydan

DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI'NDAN İLK YORUMLAR

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Olması gereken oldu ve Van halkının iradesi hayat buldu." ifadelerini kullanırken, diğer EŞ Genel Başkan Tülay Hatimoğulları ise, "Karar nihayet çıktı ve halkın mücadelesi, demokratik kamuoyunun sağduyusu ile Van halkı belediyesine kavuştu." dedi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Yüksek Seçim Kurulu Abdullah Zeydan DEM Parti Van Hukuk Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (28)

Perwer:

Hak yerini bulduğuna göre sizde bundan sonra halkın beklediği hizmeti yapın. Halkın iradesini bir yerlere peşkeş çekip başımıza kayyum attırmayın.

877
49
yanıtYanıtla
Kaanije Kalesi:

Mükemmel bir yorum canı gönülden tebrik ediyorum sizi üstadım saygılarımla. Sadece Van değil tüm partilerin belediye başkanları yandaşlarına ve terör örgütlerine değil seçen halka hizmet edecekler bu mazbatanın veriliş nedeni bu saygılarımla üstadım RABBİM'e emanetsiniz

yanıt364
yanıt16
İbrahim Demirel:

Van bildiğim kadarıyla yıllardır bunlarda sence umut var mı ? Bir çoğunun ya kızı oğlu, ya da kardeşi kuzeni dağda askerımıze kurşun sıkıyor. Kardeşlik istiyorlarsa bunlara desteği kesecekler aksi halde imkansız.

yanıt378
yanıt89
Yusuf Aslan Çavuş:

Aslına bakarsan senin bu doğru tespitine ters düşen 8 kişiyi merak ediyorum

yanıt69
yanıt15
Hakan:

Bütün kürtleri terörist saymak vatanı bölmek isteyenlerin oyunudur. Kahrolsun pkk, yaşasın Türk-Kürt kardeşliği.

yanıt308
yanıt5
OkuYorum:

Görünen köy kılavuz istemez diyr bir söz vardır. Bir demlinin pkk ile ilişkide olmayacağını düşünmek nasıl bir akıl tutulmasıdır anlamak mümkün değil. Adamlar pkkyı kürt ordusu gibi görüyor, hatta ülkeyi tükürüğünde boğmakla tehdit ediyor, öcalanı kürt halkının Atatürkü kabul ediyor.Kürdistan hayalleri hep dillerinde zaten. Bunları da açıkca söyleyenlerden hizmet beklemek nasıl bir yanılgıdır. Dem in hizmet falan düşündüğü yok, belediye özerklik için ilk adım sadece. Bu kadar naif olamazsınız

yanıt154
yanıt17
Mahoni:

Okuyorum kardeşim aynen öyle katılıyorum bunların amacı demokrasi yada siyaset değil

yanıt90
yanıt14
Janoo Jsnoo:

Tek parti dönemi sona ermiştir dolayısıyla burda 1 inci parti olarak çıkan CHP ağırlığını koymustur bilip bilmeden konuşan zavalilara soyliyeyim bütün belediyeler içişleri bakliginda görevli olan müfettişler tarafından denetlenir yüzlerce beledye başkanı tutuklandı yada görevden alındı tek 1 tanesin de dahi teröre para aktirmak yada yolsuzluk yapmak suçundan yargilanmamistir hak hukuk herkes için eşit olmalıdır

60
144
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

her direnişleri meşru değildir ama bu hakları olan bir şeydi Cumhuriyete ihanet etmedikleri sürece hakları olan yöneticilerine kavuştular umarım akıllarını başlarına alıp sırtlarını kandile yaslama gafletinde bulunmazlar

139
21
yanıtYanıtla
Panther Panthera:

Insallah halka hizmet sunar, plakaya degil.

102
10
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title