Haberler

Trump'ın ABD Başkanı Seçilmesi

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, "Kırk katır mı kırk satır mı? Yani ha Trump, ha Hillary. Bana göre ikisi de emperyalizmin temsilcileriydi.

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, "Kırk katır mı kırk satır mı? Yani ha Trump, ha Hillary. Bana göre ikisi de emperyalizmin temsilcileriydi. Fakat burada daha tehlikeli, acı olan dünyada ırkçılığın ve ırkçı kapitalizmin yükselmesi. Bu çok tehlikeli bir şey. Onun seçilmiş olması tuhaf değil. Tuhaf olan, Amerikan halkının böyle bir adamı başkan seçmesi." dedi.

İrgil, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, KHK'larla eğitim alanında çok ciddi mağduriyetler yaşandığını savundu.

"65 bin öğrenci sürgün edildi, 60 bine yakın öğretmen lisansı iptal edildi ya da ihraç edildi, 8 bine yakın akademisyen işsiz kaldı, ihraç edildi veya soruşturma geçiriyor." ifadesini kullanan İrgil, Aktif Eğitim-Sen'e üyeliğin, öğretmenlerin ihraç edilmesi veya lisanslarının iptal edilmesinde en önemli kriterlerden biri olduğunu öne sürdü.

İrgil, Hükümet'in 17-25 Aralık'ı milat olarak görmesine karşın, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2014 yılında yazılan ve 81 ilin valiliklerine gönderilen yazıda, yeni kurulan Aktif Eğitim-Sen'e öğretmenlerin üye olmalarının teşvik edildiğini söyledi.

İrgil, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yazı, tek başına bu öğretmenleri aklayabilecek, bu öğretmenlerin atılma gerekçesini ortadan kaldıracak bir yazı. Çünkü 2013'ten sonra eğer Aktif Eğitim-Sen bir suç organizasyonuysa veya buraya üye olmak suç ise bunu Milli Eğitim Bakanlığı farketmemiş ve öğretmenlere tavsiye ediyorsa o zaman buraya para yatıran, üye olan öğretmenin günahı ne? Siz kendiniz öğretmenleri buna teşvik ettiniz, resmi yazı gönderdiniz hepsine, ama siz daha sonra bu öğretmenleri bu sendikaya üye oldukları için işten attınız. Peki o zaman bu bir anlamda kendi öğretmenine, vatandaşına devlet eliyle tuzak kurmak değil midir? O yüzden ben Adalet Bakanlığını, bu konuyla ilgili karar verecek komisyonları ve en önemlisi Milli Eğitim Bakanlığını, Aktif Eğitim-Sen üyeliğini, bir kriter olmaktan çıkarmaya davet ediyorum."

Donald Trump'ın ABD Başkanı seçilmesinin sorulması üzerine İrgil, sonuca şaşırmadığını belirterek, "Kırk katır mı kırk satır mı? Yani ha Trump, ha Hillary. Bana göre, ikisi de emperyalizmin temsilcileriydi. Fakat burada daha tehlikeli, acı olan dünyada ırkçılığın ve ırkçı kapitalizmin yükselmesi. Bu çok tehlikeli bir şey. Onun seçilmiş olması tuhaf değil. Tuhaf olan, Amerikan halkının böyle bir adamı başkan seçmesi." yanıtını verdi.

İrgil, 1 yılda bir milletvekili olarak birçok iç ve dış gelişmeye şahit olduğunu ve darbe girişimi ve Meclis'in bombalanmasının ardından da "Bundan öte bir şey olmaz" dediğini anımsatarak, "Artık Meclis'in bahçesine hani UFO gelse, 'Merhaba' der geçerim diye düşünüyordum. Daha beteri varmış. Felaket senaryoları bitmiyor. 'Bundan da öte bir şey görmeyiz biz' diyordum. Sabah Trump'ın kazandığını da görmüş olduk." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Aktif Eğitim Sen Ceyhun İrgil Donald Trump Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title