Haberler

Bakan Soylu, HDP'li milletvekili Alican Önlü'nün polise taş attığı görüntüleri paylaştı: Kılıçdaroğlu'nun hamiliğindedir

Güncelleme:

Tunceli'de eski PKK hükümlüsü Aysel Doğan'ın cenazesinde çıkan gerginlikte 1 polis yaralandı, 2 kişi gözaltına alındı. Olaylarda HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü'nün bizzat polise taş attığı görüntüleri sosyal medyada paylaşan Bakan Soylu, "PKK Terör Örgütü üyesi ve 'kırsalcı'sının cenazesine katılmak isteyen HDPKK milletvekillerine elbette izin verilmedi. Ancak polise taş atan terörist milletvekili Alican Önlü'nün kirli provakasyonu, Kılıçdaroğlu'nun hamiliğindedir" dedi.

Almanya'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren eski PKK hükümlüsü Aysel Doğan'ın cenazesinde çıkan gerginlikte 1 polis yaralandı, 2 kişi gözaltına alındı. Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, "HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü bizzat polisimize taş atmıştır. Saldırgan gruba orantılı müdahale edilmiş, ancak milletvekillerine herhangi bir fiziki müdahalede bulunulmamıştır" denildi.

Bakan Soylu, HDP'li milletvekili Alican Önlü'nün polise taş attığı görüntüleri paylaştı: Kılıçdaroğlu'nun hamiliğindedir

"KILIÇDAROĞLU'NUN HAMİLİĞİNDEDİR"

HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü'nün polise taş attığı görüntüleri paylaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "PKK Terör Örgütü üyesi ve 'kırsalcı'sının cenazesine katılmak isteyen HDPKK milletvekillerine elbette izin verilmedi. Ancak Polise taş atan terörist milletvekili Alican Önlü'nün kirli provakasyonu, Kılıçdaroğlu'nun hamiliğindedir..." ifadelerini kullandı.

Son dakika! 'Polise taş atan terörist milletvekili Alican Önlü'nün kirli provokasyonu, Kılıçdaroğlu'nun hamiliğindedir'

NE OLMUŞTU?

Terörist başı Abdullah Öcalan'ın 1999 yılındaki çağrısı üzerine Avrupa'dan Türkiye'ye gelen ve sözde 'Barış grubu' olarak nitelendirilen PKK'lı teröristler içerisinde yer alan Aysel Doğan, tutuklanarak 10 yıl cezaevinde kaldıktan sonra kanser hastalığından dolayı 2009 yılında tahliye edildi. Doğan, Almanya'da tedavi olduğu hastanede yaşamını yitirdi.

Doğan'ın cenazesi bugün sabah saatlerinde Almanya'dan uçak ile Diyarbakır'a oradan da karayolu ile Tunceli'ye götürüldü. Tunceli kent merkezi girişinde Aktuluk Uygulama Noktasında, polis ekipleri cenaze konvoyunun önünü keserek, cenaze törenine valilik kararı ile yasaklama getirildiğini ve sadece aile bireylerinin cenaze törenine katılabileceğini söyleyerek grubun dağılması için çağrıda bulundu. Aktuluk Mahallesi polis uygulama noktasında cenaze konvoyunu karşılamak için bekleyen grup, dağılmayarak karayolu üzerinde oturma eylemi yaptı. Dağılmayan gruba polis ve jandarma Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve gazlı müdahalede bulundu. Yaşanan arbedede 2 kişi gözaltına alındı.

İKİNCİ ARBEDEDE POLİS MEMURU YARALANDI

Cenaze aracının güvenlik noktasından geçirildikten sonra, defin işlemi için mezarlığa götürüldü, burada yakın akrabalarına izin verildi. Sütlüce uygulama noktasında bekleyen kalabalık grup, cenaze defin işlemine katılmak isteyince polis izin vermedi. Tüm uyarılara rağmen dağılmayan gruba ikinci kez TOMA ve gazlı müdahale edildi. Grup arasında bir kişinin attığı taşla polis memuru başından yaralanarak ambulansla Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Mezarlık yakınında bulunan kalabalık grubun dağılmasıyla Doğan'ın cenazesi yakınlarının katılımıyla toprağa verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Süleyman Soylu Milletvekili Alican Önlü Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (4)

Es ruzgar:

C,,p gelirse terör yine başlar Türkiye'de ıha siha uçmaz doğuda bekleyenler var savaş için hapisteki tüm terör üyelerini serbest bırakacaklar şimdiki hükümetin çok hatalari var eflasyon rekor seviyede pahalılık çok fazla Suriyeli sorunu ama birtek doğuda terorde başarılı

6
2
yanıtYanıtla
Kurt bey:

PKK lilar tes tık vermiş. Ölüm sizin kapınızı ABD askeri tık tık diye camadikca akillanmassiniz.

6
2
yanıtYanıtla
Trgtyldz:

Bu adam her olayı Kılıçdaroğlu na bağlıyorya bir şey demiyecegim.

4
4
yanıtYanıtla
Kuman:

İbrahim Kalın; NATO üyesi olana kadar, tamam ne diyorsanız yaparız derlerse Sonra yine PKK ya hamilik ederlerse bunu yapmayacaklarına kefilmisiniz?

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title