Haberler

Mustafa Sandal ile AK Partili Tunç arasındaki Suriyeli tartışmasına Ümit Özdağ da dahil oldu

Güncelleme:

Bakan Soylu'nun Suriyeli seçmen sayısı 211 bin olarak açıklamasının ardından şarkıcı Mustafa Sandal, Zafer Partisi lideri Özdağ'ın gerçek rakamı 1 milyon 476 bin olarak ifade etmesinin ardından "Hangisi doğru? diye sordu. AKP Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç ise Özdağ'ın yalancı olduğunu ifade ederek "Sanatçı olmak yetmiyor" dedi. Özdağ ise ikili arasındaki tartışmaya dahil olup Tunç'a "Yalancı sensin" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında, "Suriyeli seçmen sayısı şu an 120 bin. 211 bin vatandaş yaptık. Bunun 91 bini, 92 bini çocuk, reşit değil yani. Geri kalanı 120 bini de 60 küsur bini erkek 55 küsur bini kadın bu kadar" bilgisini paylaşmıştı.

ÜMİT ÖZDAĞ: GERÇEK RAKAM 1 MİLYON 476 BİN

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye'de vatandaşlık alan Suriyelilerin gerçek rakamlarını açıklıyorum" diyerek "Temmuz 2022 itibarı ile vatandaşlık verilen Suriyeli sığınmacı sayısını 1.476.368 diğer milliyetlerden vatandaşlık verilenlerinin sayısı 256.827 toplam 1 milyon 733 bin 155 yabancı Temmuz 2022 itibarı ile vatandaşlık almış" ifadelerini kullandı.

Mustafa Sandal ile AK Partili Tunç arasındaki Suriyeli tartışmasına Ümit Özdağ da dahil oldu

MUSTAFA SANDAL: HANGİSİ DOĞRU?

Bu paylaşım üzerine ünlü şarkıcı Mustafa Sandal, "Sn. Soylu 200 bin Suriyeli'ye vatandaşlık verildi, 120 bini oy kullanacak dedi. Sn.Özdağ ise, 1 milyon 476 bin 368 kişi dedi. Soru1: Hangisi doğru? Soru2: Kendi ülkesinde geleceği için mücadele etmeyenler, evlatlarımızın yarınına mı karar verecek? Pes" diye sordu.

Mustafa Sandal ile AK Partili Tunç arasındaki Suriyeli tartışmasına Ümit Özdağ da dahil oldu

TUNÇ: "SANATÇI" OLMAK YETMİYOR

Sandal'ın sözlerine AKP Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç yanıt verdi. Tunç, "Devletin İçişleri Bakanının verdiği rakam ile, yalanı meslek haline getirmiş birisinin yalanını kıyaslayarak bu soruyu sorabiliyorsun ya. Ne diyelim, "sanatçı" olmak yetmiyor." dedi.

Mustafa Sandal ile AK Partili Tunç arasındaki Suriyeli tartışmasına Ümit Özdağ da dahil oldu

SANDAL: VATANDAŞIN SORU SORMA HAKKI YOK MU?

Tunç'un sözlerine Sandal ise "Sn. Tunç, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının bu kadar kolay bir şekilde Suriyelilere verilmesi zorunuza gitmiyor da benim soru sormam mı zorunuza gidiyor? Yoksa size göre bu ülkenin sanatçısının da vatandaşının da size soru sorma hakkı yok mu?" diye yanıt verdi.

Mustafa Sandal ile AK Partili Tunç arasındaki Suriyeli tartışmasına Ümit Özdağ da dahil oldu

ÖZDAĞ'DAN TUNÇ'A "YALANCI SENSİN" YANITI

Tartışmaya dahil olan Özdağ ise "Y. Tunç yalancı sensin. Terbiyesiz adam. Türkiye'nin işgaline izin verdiğiniz için tarih sizi asla affetmeyecek. 1 ay önce Afganların sayısı açıkladığım zamanda yalan demiştiniz. 2 gün önce açıklamamı Soylu doğruladı. Yalancılık senin mesleğin. Ne diyelim, başkan vekili olmak yetmiyor" dedi.

Mustafa Sandal ile AK Partili Tunç arasındaki Suriyeli tartışmasına Ümit Özdağ da dahil oldu

Haberler.com / Emre İliksiz - Politika

Mustafa Sandal Süleyman Soylu Ümit Özdağ AK Parti Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500

Yorumlar (2)

bilen bilir:

Vergi dairesi hariç heryer Suriyeli hastane öyle nüfus öyle kaymakamlik öyle .Suriye'nin gece yaşamını gösteren video hazırlamışlar İstanbuldan daha güvenli

55
8
yanıtYanıtla
Nurullah Ak:

Zoruna mı gitti. Ölene kadar bakacaz itirazı olan gitsin bu ülkeden

yanıt3
yanıt26
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title