Haberler

Eski bakanın af iddiasına, AK Partili Ensarioğlu'ndan yanıt geldi: Genel af değil ancak bir af çalışması var

Güncelleme:

Eski Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı 29 Ekim'de genel af ilan edileceği iddiası kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Verdiği röportajda Doğan'ın iddiası sorulan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu "Genel af değil ancak bir af çalışması var, bir af gelebilir" ifadesini kullandı. AK Partili vekil, "Af, 29 Ekim 2023 tarihinde mi ilan edilecek?" sorusuna ise "Evet olabilir" yanıtını verdi.

Eski Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 29 Ekim'de genel af ilan edileceğini, affın siyasileri de kapsayacağını ve "eline silah almamış" ifadesinin konulacağını öne sürmüştü.

"MHP'NİN DE İKNA EDİLDİĞİNİ SÖYLEDİ"

Doğan, "Bana bunu AK Parti'de üst düzey bir yönetici ve af çalışmasının içinde olan arkadaşım anlattı. Cumhuriyetin 100 yılına özel toplumsal barışı sağlamak için böyle bir çalışma yapılıyor. Bana aktaran AK Partili arkadaşım bu çalışmayla MHP'nin de ikna edildiğini söyledi" ifadelerini kullanmıştı.

Müslüm Doğan'ın iddiası sorulan AK Partili Ensarioğlu: Genel af değil ancak bir af çalışması var, bir af gelebilirEski Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan.

"KHK'LILARI 5 GRUBA AYIRMIŞLAR"

Çalışmanın çok yakın bir zamanda hazırlanmaya başladığını vurgulayan Doğan "Şu an cezaevlerinden son durum raporu istendi. Sanırım bu rapor üzerine çalışma daha da detaylandırılacak. Ayrıca KHK'lılar içinde bir çalışma yapılıyor. KHK'lıları 5 gruba ayırmışlar. Ancak henüz bu konuda daha netleşmiş bir şey yok" diye konuşmuştu.

AK PARTİLİ VEKİL'E "GENEL AF" İDDİASI SORULDU

Doğan'ın açıklamaları siyaset sahnesinde "genel af" tartışmalarını da başlatırken, konuyla ilgili röportaj veren AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu iddialar hakkında değerlendirmede bulundu.

Müslüm Doğan'ın iddiası sorulan AK Partili Ensarioğlu: Genel af değil ancak bir af çalışması var, bir af gelebilirAK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu.

"EVET, 29 EKİM'DE İLAN EDİLEBİLİR"

Ensarioğlu, "Genel af değil ancak bir af çalışması var, bir af gelebilir" dedi. 10Haber'e konuşan AK Partili vekil, "Af, Müslüm Doğan'ın belirttiği 29 Ekim 2023 tarihinde mi ilan edilecek?" sorusuna ise "Evet olabilir" yanıtını verdi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Galip Ensarioğlu Milletvekili Müslüm Doğan Diyarbakır 29 Ekim Müslüm Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500

Yorumlar (18)

SMiT NAŞ:

ülke olarak çok ihtiyaç var bir genel afa

55
91
yanıtYanıtla
Great Work:

Toplumsal barış için kesinlikle çıkmalı af. 100bin kişiye düşen mahkum sayısında açık ara avrupa birincisi Türkiye.

34
92
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

benim canıma malıma kast edenleri affedeceksin nasıl toplumsal barış sağlanacak yeni yeni kan davaları çıkar

yanıt9
yanıt4
Burhan Akduman:

Uyuşturucu sucunda gençlerimize acayip ağır cezalar verildi yıllardır ciğerleri yanan annelerimizin yüreğine bir nebze su dokulmesi lazım gençler baron gibi ağır cezalara carptirildi

19
69
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

ya uyuşturucudan ciğerleri yanan anneler??? satıp para kazanırken, masum gençleri uyuşturucu batağına çekerken düşünselerdi

yanıt14
yanıt3
Mehmet Asaf:

Acil adil genel af ayrımsız gayrisiz afetlerden paramparça olmuş ülkemiz de bari aileler param parça olmasin

20
49
yanıtYanıtla
Mustafa M Bilgin:

Rahat dursaydilar da ceza almasaydilar. İyi sen suç isle ceza affedilsin. Cezadan mağdur olanlarin vicdanından nasıl affedileceksiniz? Sürünün içeride.

48
13
yanıtYanıtla
Aysel Ayaz:

Toplumsal barış, toplumsal kalkınma, adil demokratik bir ülke için, Adil bir genel af yasası olmalı. Suç ayırt etmeksizin ailelerimiz çocuklarımız sevinsin.

14
35
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

devlet ancak devlete karşı işlenen suçları affeder. Vatandaşın malına, canına, namusuna kast edenleri af yetkisi mağdur olandadır.

35
3
yanıtYanıtla
EjdeR karahanli:

POLİTİK NEDENLER VEYA SACMA GEREKSİZ ŞEYLER İÇİN İÇERİ ATILANLAR ÇIKARILSIN TABİ AMA KATİLLERİ ÇIKARMAK DOGRU DEGİL AMAÇ NE BİRDAHAMI ÇIKIP ÖLDÜRSÜNLER İSTİYORSUNUZ . TEŞVİK GİBİ BİRŞEY YAPİLAN.

8
5
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title