Haberler

Milli Savunma Bakaı İsmet Yılmaz Açıklaması

Milli Savuma Bakanı İsmet Yılmaz Sivas'ta çeşitli temaslarda bulundu.

Milli Savuma Bakanı İsmet Yılmaz Sivas'ta çeşitli temaslarda bulundu. Bakan Yılmaz İlbeyli Çevresini Geliştirme Yardımlaşma Derneği'nin açılışında yaptığı konuşmada "Bu vatan bu kültür coğrafyasında ortak vatanıdır bunun sorumluluğu ve vebali bizdedir" dedi.

Bakan Yılmaz Sivas'ta ilk olarak İlbeyli Çevresini Geliştirme Yardımlaşma Derneği'nin açılışına katıldı. Açılışta konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz "Ben Türküm diyenin vatanı. Ne mutlu ki böyle bir vatana sahibiz. Ayrımız gayrımız yok,

bu vatanda tuğla üstüne tuğla koyana Allah razı olsun diyoruz. Öz kardeşimiz diyoruz. Çanakkale'de bizim yanımızda savaşanların yanında Rum doktorda vardı bunu da unutmayalım. Burada da bir Türkün dışında Türküm diyenin dışında bir de Türkiye ye taş üstüne taş koyanlarında bizim yanımızda savaşta bizimle birlikte şehit olanlara da Allah bilir onlarda bizim öz kardeşlerimizdir, ayrımız gayrımız yok. Bunu bilerekten diyoruz ki, bu vatan bu kültür coğrafyasında yaşayanların ortak vatanıdır ve bunun sorumluluğu vebali de bizdedir" dedi.

Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sona AK Parti İl Başkanlığı'nın Sivas Belediyesi Sosyal Tesisleri'nden düzenlediği kahvaltı programına katıldı. Kahvaltı programında sonra Milli Savunma Bakanı Yılmaz Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen AK Parti Sivas İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Danışma meclisi toplantısında konuşan Bakan Yılmaz, "Biz seçim döneminde her ne söz verdiysek, sizde takipçisi olun lütfen Sivaslı hemşerilerim de takipçisi olsun çağrı merkezi dedik yapılacaktır, stat dediysek yapılacaktır, hastane dediysek yapılacaktır, o dönemde bir söz daha söylemiştik, Allah nasip ederse SODES denilen bir sosyal destek projesi vardı. Sosyal destek projesi sadece Güneydoğu ve doğuya yaygınlaştırılmış bir projeydi, bu gerçekten çok önem addediyor, öyle diyeyim İnşallah Sivas'la sivil toplumu, üniversiteyle sivil toplumu, halkla sivil toplumu birleştirme projesi olacaktır. Bu projeyle SODES kapsamına alınmıştır Sivas inşallah sivil toplumumuzla el ele bu projeyi beşeri sermayenin geliştirilmesi amaçlanmaktadır" dedi.

Son Yıllarda gerçekleştirilen istihdamlara da değinen Bakan İsmet Yılmaz, "Ülkemizde çok şeyler yapılmakta ama inan ki yapılan bu şeylerin hepsini de halkımıza anlatamamaktayız. Son bir yılda 1.2 milyon kişiye istihdam kapısı açmış ve son 7 yılda 5.2 milyon kişiye de yeni istihdam oluşturmuş durumdayız. Ancak yinede görüyorum, Sivas'ta da işsizlik problemimiz var. Ancak Türkiye'yi de düşüneceğiz. Sonuçta inşallah bir süreç içerisinde herkese iş herkese AŞ herkese ev bark inşallah bu iktidar desteklerinizle dualarınızla inşallah Allah'ında yardımıyla gerçekleştirecektir.

Enflasyonun son 40 yılın en düşük seviyede olduğunu belirten Bakan Yılmaz, "Enflasyon son 40 yılın en düşük düzeyine inmiş. Bakın yıllardır her seçimde gündemin birinci maddesi enflasyondur. Enflasyon nedir enflasyon yattığınız zaman cebinizdeki paranın bir kısmının haberiniz olmadan alınması demektir. Fırına gidiyorsunuz 1 lirayla ekmek alacaksınız ertesi gün gidiyorsunuz bir milyon veriyorsunuz eğer ekmek fiyatı 2 liraya çıkmışsa bu enflasyondur. Ekmeğin yarısı sizden alınmış, haberiniz, yok. Yıllardır hep bunu konuşurduk, işte şimdi enflasyon son 40 yılın en düşük düzeyinde. Yani artık kardeşimiz biliyor ki, gece yatarken eskiden hatırlarsınız hiç kimse Türk lirası cebinde tutmazdı. Memur olan kardeşlerim işçi olan kardeşlerimde bile aylıklarını aldığı gün dövize yatırıp da olaki hergün de dövizin artışıyla birlikte, TL'den kayıplarını telefi etme yolunu tercih ederlerdi. Şimdi cebinde döviz taşıyan var mı? 2002 yılında biliyorum, döviz 1. 7 milyondu şimdi ne kadardır, Aradan 11 yıl geçmiş 3 aşağı beş yukarı aynı değerde. Yüzde 30 yüzde 40 yüzde 50 enflasyonların paranın değerlerinin devalüe edildiği durumlara bakın şimdiki duruma bakın bu Türkiye'nin AK partinin sizlerden aldığı destekle bu ülkeye vermiş olduğu en somut hizmettir. Türk lirasının itibarını korudu, artık cebimizde yabancı para taşımaya ihtiyacımız yok" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kangal Demokrat Parti İlçe teşkilatından AK Parti'ye geçenlerin rozetini Bakan Yılmaz taktı.

Toplantıya Eski Tarım Bakanı Musa Demirci, AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasay ve İl Başkanı Burhanettin Kuru katıldı

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cevdet Yılmaz Ak Parti Sivas Politika Güncel Haberler

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

title